Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
100% BIO
Največja izbira bio izdelkov na spletu v Sloveniji
Zanesljiv trgovec
Največja izbira bio izdelkov na spletu v Sloveniji
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Portugalska ohrovtova juha Caldo verde


Sestavine:
  • ½ skodelice suhega rdečega kidney fižola ali majhnega belega fižola (lahko vzameš tudi vloženega)
  • ½ pomaranče
  • ½ limone
  • 1 žlica oljčnega olja
  • ½ čž čilija v kosmičih
  • ½ velike rumene čebule, sesekljane
  • 1 manjši korenček, narezan na majhne kocke
  • 2 stebli zelene, narezani na majhne kocke
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 2 litra zelenjavne jušne osnove ali vode
  • 1 šopek peteršiljevih stebelc, lovorjih listov in stebelc svežega origana
  • 1 skodelica na kocke narezanih vloženih paradižnikov, skupaj s sokom
  • ½ velikega sladkega krompirja, olupljenega in narezanega na kocke
  • ½ velikega rumenega krompirja, olupljenega in narezanega na kocke
  • 300 g kodrastega ohrovta, brez stebel, narezanega na koščke
  • sol in sveže mleti poper

Za 4 osebe

 

Priprava:

  1. Suhi fižol daj v veliko posodo, prelij s hladno vodo in pusti namakati čez noč. Pred kuhanjem fižol večkrat speri z vodo.
  2. Stisni sok iz pomaranče in limone ter posebej shrani sok in preostalo lupino.
  3. V velikem loncu segrej oljčno olje, dodaj čili v kosmičih, čebulo, korenček, zeleno in česen ter praži 5 minut.
  4. Dodaj opran fižol, jušno osnovo ali vodo, šopek začimb, paradižnik s sokom in polovici preostalih lupin pomaranče in limone. Povišaj temperaturo, da zavre, nato zmanjšaj in kuhaj približno 20 minut – odvisno od sorte fižola. Če boš uporabil/a vložen fižol, ga dodaj po 20 minutah kuhanja.
  5. Ko je fižol kuhan (ali vložen pogret), povišaj temperaturo, da bo juha ponovno zavrela. Dodaj sladki krompir, rumeni krompir, ohrovt, pomarančni in limonin sok ter kuhaj približno 10 minut – dokler krompir ni kuhan – pazi, da ga ne razkuhaš. Odstrani limonino in pomarančno lupino ter šopek začimb.
  6. Začini s soljo in sveže mletim poprom.

Bom apetite!

Natisni
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
Napaka: vpišite svoje podatke