Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
100% BIO
Največja izbira bio izdelkov na spletu v Sloveniji
Zanesljiv trgovec
Največja izbira bio izdelkov na spletu v Sloveniji
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Kaša iz brezglutenskega žita tef


Sestavine:
  • 1 skodelica rdečega tefa
  • 1 ½ skodelice kokosovega napitka
  • ¼ skodelice narezanih dateljev
  • 1 cimetova palčka
  • ½ skodelice orehov, zdrobljenih
  • 2 čž medu
  • Ščepec soli
  • Za serviranje:
  • Arašidovo maslo
  • 1 banana
  • Datlji

 Priprava:

 

1. Tef daj v ponev s tremi skodelicami vode. Pokrij in ko zavre zmanjšaj temperaturo ter kuhaj 12-15 minut.

 

2. V mahjni kozici združi kokosov napitek, cimetovo palčko in datlje. Vse skupaj zavri in nato odstavi iz štedilnika. Pokrij s pokrovom in počakaj 5 minut, da se okusi združijo. 

 

3. Odstrani cimetovo palčko in datlje (te si hrani za kasneje). Kokosovo mleko prelij preko tefove kaše in dobro premešaj.

 

4. V majhni ponvi 1-2 minuti praži zdrobljene orehe. Nato ponev odstrani in dodaj med. Vmes neprestano mešaj. Orehe z medom prestavi na krožnik in počakaj, da se ohladijo.

 

5. Tefovo kašo serviraj v skodelici z orehi in medom. Po želji lahko dodaš še arašidovo maslo, banano in datlje.

 

Tef je starodavno žito, ki ne vsebuje glutena. Ogljikovi hidrati (škorb) počasi ustvarjajo energijo, zato je tef idealno žito za zajtrk. Pomeni, da boste po takšnem zajtrku dlje časa ostali siti. Vsebuje tudi visok delež odlično prebavljivih beljakovin ter veliko magnezija, kalcija, železa in drugih mineralov. 

Natisni
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
Napaka: vpišite svoje podatke