Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
100% BIO
Največja izbira bio izdelkov na spletu v Sloveniji
Zanesljiv trgovec
Največja izbira bio izdelkov na spletu v Sloveniji
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Kubanski vege picadillo


Sestavine:
  • za praženo čičeriko:
  • 400 g čičerike iz pločevinke
  • ¼ čž kumina (ne kumine)
  • ščepec soli
  • ½ čž sesekljanjega česna
  • ¼ čž kajenskega popra
  • 1 jž oljčnega olja
  • za kubanski picadillo:
  • 1 mala čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 1 jž oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • 1 sladek krompir, olupljen narezan na kocke. Približno 2 skodelici
  • 1 čž origana
  • 1 čž kumina (ne kumine)
  • po želji: ¼ čilija v prahu ali kajenskega popra
  • ¼ čž cimeta
  • 2 lovorova lista
  • 1 skodelica oz. 200 g paradižnika iz pločevinke
  • 1 jž rdečega vinskega kisa
  • 2 jž paradižnikove mezge
  • ½ čž soli in črnega popra
  • 2-3 jž rozin ali posušenih brusnic
  • ½ skodelice vloženih zelenih oliv
  • ½ jž slanice od oliv
  • peteršilj ali dodatna čebula za okrasitev

 Priprava:

  1. Pečico segrej na 200°C.
  2. Čičeriko odcedi in splakni z vodo. V skledi združi čičeriko in vse ostale sestavine za praženo čičeriko. Položi na pekač obložen s papirjem za peko in peci 12-15 minut.
  3. Med peko čičerike pripravi ostale sestavine. Sesekljaj čebulo in olupi ter nareži sladek krompir.
  4. V ponev daj 1 jž oljčnega olja. Prepraži čebulo, papriko in česen, dokler čebula ne porjavi. Nekje 2 minuti na srednje močnem ognju.
  5. Dodaj kumin, origano, lovorov list, cimet. Kuhaj dodatne 3-4 minute na srednje močnem ognju.
  6. Sedaj dodaj paradižnike, rdeč vinski kis, paradižnikovo mezgo, sladek krompir ter sol in poper. Dobro premešaj.
  7. Kuhaj v delno pokritem loncu približno 10 minut, dokler se krompir ne zmehča.
  8. Dodaj rozine in po želji še čili v prahu, praženo čičeriko in narezane olive.
  9. Kuhaj še dodatnih 5-10 minut. Slanico od oliv dodaj v zadnjih minutah kuhanja.
  10. Postrezi in dekoriraj s peteršiljem ali čebulo. 
Natisni
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
Napaka: vpišite svoje podatke