Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
100% BIO
Največja izbira bio izdelkov na spletu v Sloveniji
Zanesljiv trgovec
Največja izbira bio izdelkov na spletu v Sloveniji
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Španski gazpacho


Sestavine:
  • 8 zrelih paradižnikov, roma ali okroglih, vendar ne volovsko srce
  • 1 srednje velika kumarica, olupljena in z odstranjenimi semeni
  • 1 majhna rdeča čebula, olupljena in drobno sesekljana
  • 1 majhna zelena paprika, narezana
  • 1 majhna rdeča paprika, narezana
  • 3 veliki stroki česna
  • 1 velik rdeč čili, brez semen
  • 1 skodelica hladne vode
  • 1 skodelica paradižnikovega soka
  • ¾ skodelice olivnega olja
  • 2 jedilni žlici jabolčnega kisa
  • 1 pomaranča, malo lupinice + sok
  • 1 čajna žlička soli
  • ½ čajne žličke popra
  • Za okrasitev: kumarice, rdeča paprika, rdeča čebula in olivno olje

Priprava:

 

  1. V veliki ponvi ali loncu zavri vodo. Paradižnike položi v vročo vodo za 20 sekund oziroma dokler jim kožica ne popoka. Odstrani z ognja in jih splahni s hladno vodo. Paradižnike olupi, jih nareži na četrtinke in jim odstrani semena. Če se ti ne ljubi odstranjevati semen, jih lahko tudi pustiš – tako ohraniš še nekaj vlaknin ;).
  2. Kumarico olupi in jo prereži po dolžini. Z žlico odstrani semena. Grobo sesekljaj preostalo zelenjavo.
  3. V mešalniku zmešaj paradižnike, papriko, kumarico, čebulo, čili, česen, malo pomarančne lupinice in vodo do precej gladke strukture. Nato dodaj olivno olje, kis, pomarančni sok, sol, poper in na hitro premešaj v mešalniku, da se ne začne peniti. Glede na želeno konsistenco, lahko sedaj dodaš še malo vode ali paradižnikovega soka.
  4. Poješ takoj ali postaviš v hladilnik za eno uro. Pred serviranjem okrasiš z nasekljanimi koščki kumarice, rdeče paprike, rdeče čebule in olivnim oljem.

 

Buen provecho!

Natisni
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
Napaka: vpišite svoje podatke