Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

Bio semena Maier 

 

Pomlad je tukaj, z njo pa čas urejanja vrtov in setve zelenjave. Če nimate svojega vrta, pa imate morda balkon ali okensko polico z lončki, kamor lahko zasadite začimbnice. 


Doma vzgajamo svojo zelenjavo, ker želimo zares zdrav pridelek zase in svojo družino. Prepričani smo, da le pri svojem pridelku vemo, kaj smo pridelali in kaj jemo. A marsikdo ne pomisli, da se lahko zalomi že pri samem semenu. 

 Konvencionalna semena vzgajajo iz konvencionalnih rastlin. Večina pridelkov za gojenje semen potrebuje veliko več časa do popolne dozorelosti, kot pridelki za prehrano. Rastlina mora namreč preživeti celoten cikel rasti, preden so semena zares zrela. Na rastlino v času do polne zrelosti pretijo razni škodljivci, zato pridelovalci množično uporabljajo pesticide, herbicide in fungicide za njihovo zaščito. V konvencionalni pridelavi semen se uporabljajo pesticidi in fungicidi pogosto na precej višji ravni, kot so dovoljeni za pridelke namenjene hrani! 

Ekološka semena niso tretirana ali škropljena s sintetičnimi sredstvi in so pridobljena iz ekoloških rastlin, ki niso bila v stiku z raznimi kemikalijami in sintetičnimi pesticidi, insekticidi ali herbicidi. 

V Normi vam ponujamo ekološka semena Maier najvišje kakovosti. Avstrijsko družinsko podjetje Maier že od leta 1967 ponuja široko paleto ekoloških semen zelenjave, zelišč in cvetlic. Kot družba so se v celoti zavezali k varovanju okolja in trajnosti. 

5 pomembnih značilnosti ekoloških semen Maier: 

1. Pridelujejo le SEMENA ZA KALJENJE in ne hibridov! Hibridi običajno vzkalijo in dajo dober plod. Če pa naslednje leto iz tega plodu uporabimo seme, ni nujno, da bo vzklilo, oziroma ni nujno, da bo imel plod enake lastnosti kot prejšnje leto (lahko bo manjši). Hibridi so dovoljeni v ekološkem kmetijstvu, takšna semena pa so praviloma označena z oznako F1. Podjetje Maier si je zadalo lastni višji standard kakovosti in zato ne goji hibridov. 

2. Njihove rastline za gojenje semen ne rastejo v izoliranih kupolah, temveč prosto v naravi. Zato obstaja možnost, da pride do kontaminacije rastlin in semen iz širšega okolja (preko vetra, dežja...). Vsa semena se zato pošiljajo na kontrolo v neodvisni laboratorij in izločijo morebitne kontaminirane šarže. 

3. Pridelovalci semen pri razmnoževanju semenskega materiala ne uporabljajo kemičnih in sintetičnih sredstev za varstvo rastlin. Vsaka vrečka je na zadnji strani opremljena z imenom pridelovalca in tako omogoča 100% sledljivost. 

4. Ekološka semena pakirajo v takšnih higienskih razmerah kot živila za uživanje in sicer v snažne vrečke brez klic. 

5. Zakon določa, kakšna mora biti čistost in kaljivost semen. Teh zakonskih določb ne le dosegajo, temveč jih presegajo zaradi lastnih visokih moralnih načel. Zavedajo se tudi pomena ohranitve avtohtonih, zdravih semenskih vrst in sort za naš ekosistem in zdravje ljudi ter živali. 

Zakaj je še pomembno, da uporabljamo ekološka semena? 

Monokulture in razširjena uporaba škodljivih kemikalij v kmetijstvu so uničile pisano raznolikost cvetočih travnikov in idiličnih naravnih mej. Zaradi izgube tega življenjskega prostora imamo vse manj čebel in metuljev, saj ti najdejo vedno manj divjih rož in grmičkov, ki so njihovi naravni prostori za bivanje in razmnoževanje. Nove zasaditve divjih rastlin privabljajo ptice, čebele, divje čebele, metulje in druge živali nazaj v naše okolje. 

Posadite čim več različnih vrst zelenjave in tudi divje rože, saj te privabljajo raznorazne žuželke. 

V Normi vam nudimo zares pestro izbiro semen. Tukaj naštevamo le nekaj najbolj pogosto uporabljenih: korenje, peteršilj, paradižnik, češnjev paradižnik, češnjev paradižnik, kumare, glavnata solata, rukola, blitva, por, brokoli, cvetača, grah, špinača, redkev, fižol, zelje, pastinak, hokaido buče, buče maslenke, sončnice, cinije, plavica in še mnogo več! 

Ekološka semena Maier so na voljo v Normi v Mariboru, Celju in v Krškem. V Normi v Ljubljani imamo ekološka semena drugega proizvajalca. Za več informacij prosim pokličite v Normo. 


Za posvet o vrstah in pakiranjih semen ter naročila preko spleta prosimo pokličite na 02 / 320 40 22. Minimalna količina za pošiljanje preko dostavne službe je 10 kom vrečic.


 

Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke