BIO škrob marante Arche 125g

Šifra izdelka: 4020943232289
Cena: 4,49 €
Sestavine: škrob marante (Maranta arundinacea*) iz kontrolirane ekološke pridelave. Vegansko.
Izberi količino:
V košarico
Brez glutena
Brez glutena
Ekološko
Ekološko
Vegansko
Vegansko
Te pred nakupom zanima?
  • Kakšen je strošek dostave?
    Pri vrednosti nakupa nad 50,00 EUR stroške dostave namesto tebe poravnamo mi! V nasprotnem primeru poštnina znaša 4,90 € za vse pakete.

    Storitev »plačilo po povzetju« se doplača 1,20 €.

    Če bo tvojo pošiljko potrebno zavarovati s storitvijo »pazljivejše ravnanje«, ti bomo to naknadno dodatno zaračunali v višini 1 €.
  • Kako lahko plačam?
    Plačaš lahko enostavno po predračunu (spletno nakazilo) ali po povzetju (+1,20 €).

    Možno je tudi plačilo z bančno kartico (Mastercard ali Visa) ali preko sistema PayPal (+1,50 €).
  • Kdaj dobim naročene izdelke?
    V kolikor boste naročilo oddali do 10.00 in bodo vsi izdelki na zalogi, bomo paket odpremili še isti dan in ga lahko pričakujete naslednji delovni dan.
  • Ali ima Norma ekološki certifikat?
    Bio prodajalni Norma je mariborski Inštitut za kontrolo in certifikacijo podelil ekološki certifikat. Izdelki v prodajalni Norma so od certificiranih ekoloških dobaviteljev in slovenskih ekoloških kmetov.


Več o izdelku

Marantinin škrob, znan tudi kot arorutov škrob, je naravni zgoščevalec in vezivo, ki se pridobiva iz korenin rastline marante (Maranta arundinacea). Ta škrob se uporablja v kulinariki zaradi svojih edinstvenih lastnosti in številnih prednosti.

 

 

Lastnosti marantininega škroba:

 

Brez glutena: Marantinin škrob je naravno brez glutena.

 

Nevtralnega okusa: Ima zelo blag, skoraj nevtralen okus, kar pomeni, da ne vpliva na okus jedi, v katerega je dodan.

 

Prosojni zgoščevalec: Ustvari prozorne gele, kar je prednost pri pripravi prozornih omak, sladic in glazur.

 

 

Uporaba marantininega škroba v kulinariki:

 

Zgoščevanje omak in juh: Marantinin škrob se pogosto uporablja za zgoščevanje juh, omak in enolončnic. Enostavno ga zmešajte z malo hladne vode, da se izognete grudicam, nato pa ga vmešajte v vročo tekočino.

 

Peka: Uporablja se lahko v brezglutenskih pekovskih izdelkih kot nadomestek za pšenično moko. Pomaga pri ustvarjanju lahkih, zračnih tekstur v pecivih, tortah in piškotih.

 

Sladice: Odličen je za pripravo krem, pudingov in sadnih želejev. Marantinin škrob pomaga ustvariti gladke in kremaste teksture brez vpliva na okus.

 

Glazure in prelivi: Njegova sposobnost ustvarjanja prozornih gelov je idealna za sadne glazure in prelive, ki želijo obdržati živahne barve sadja.

 

Cvrtje: Marantinin škrob lahko uporabite kot premaz za hrano pred cvrtjem, saj daje hrustljavo in zlato rjavo skorjo.

 

 

Prednosti marantininega škroba:

 

Lahka prebavljivost: Je lažje prebavljiv kot mnogi drugi škrobi.

 

Hipoalergen: Ker ne vsebuje glutena in drugih pogostih alergenov, je odlična izbira za osebe z alergijami ali prehranskimi omejitvami.

 

Brez vonja: Njegova nevtralna aroma omogoča uporabo v različnih jedi brez vpliva na njihovo aromo.

 

Marantinin škrob je vsestranska in zdrava sestavina, ki jo lahko uporabite za izboljšanje teksture in doslednosti mnogih kulinaričnih mojstrovin. 

 

 

Uporabno najmanj do: odtisnjeno na pokrovu.

 

Proizvajalec: Arche Naturprodukte GmbH, Liebigstr. 5a, 40721 Hilden, Nemčija.

 

Proizvodnjo kontrolira: DE-ÖKO-001. Kmetijstvo izven EU.

 

Hranilna vrednost na 100g izdelka: energijska vrednost: 1429kJ/336kcal; maščobe: <0,5g; od tega nasičene maščobne kisline: <0,1g; ogljikovi hidrati: 84g; od tega sladkor: <0,5g; beljakovine: <0,5g; sol: <0,01g.

 

Priprava: za 250ml tekočine vmešajte 2 čajni žlički škroba v nekaj mrzle vode, tako mešanico dodajte v tekočino, zakuhajte in med mešanjem na hitro pokuhajte.

Poglej tudi te top prodajne izdelke


Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se