Jabolčni pektin (želirno sredstvo) Hiška zelišč 100g
Jabolčni pektin se uporablja kot rastlinsko želirno sredstvo za marmelade in druge sadne pripravke, kot so prelivi, žele bonboni, džemi … Prednost njegove uporabe je tudi to, da so marmelade ob polnjenju v kozarčke še v tekočem stanju in se zgostijo šele kasneje, ko se ohladijo, kar omogoča lažje polnjenje. Ker je rastlinskega izvora, je primeren je tudi za vegetarijance in vegane. Ne vsebuje konzervansov.
- Kakšen je strošek dostave?Pri vrednosti nakupa nad 50,00 EUR stroške dostave namesto tebe poravnamo mi! V nasprotnem primeru poštnina znaša 4,90 € za vse pakete.
Storitev »plačilo po povzetju« se doplača 1,20 €.
Če bo tvojo pošiljko potrebno zavarovati s storitvijo »pazljivejše ravnanje«, ti bomo to naknadno dodatno zaračunali v višini 1 €. - Kako lahko plačam?Plačaš lahko enostavno po predračunu (spletno nakazilo) ali po povzetju (+1,20 €).
Možno je tudi plačilo z bančno kartico (Mastercard ali Visa) ali preko sistema PayPal (+1,50 €). - Kdaj dobim naročene izdelke?V kolikor boste naročilo oddali do 10.00 in bodo vsi izdelki na zalogi, bomo paket odpremili še isti dan in ga lahko pričakujete naslednji delovni dan.
- Ali ima Norma ekološki certifikat?Bio prodajalni Norma je mariborski Inštitut za kontrolo in certifikacijo podelil ekološki certifikat. Izdelki v prodajalni Norma so od certificiranih ekoloških dobaviteljev in slovenskih ekoloških kmetov.
Več o izdelku
Jabolčni pektin Hiška zelišč iz Slovenije se uporablja kot želirno sredstvo za marmelade, džeme, sadne prelive, žele bonbone...
Vsebuje veliko vlaknin in deluje prebiotično. Njegovo zaužitje skupaj z obrokom prispeva k manjšemu porastu ravni glukoze v krvi po tem obroku (učinek nastopi ob zaužitju vsaj 10 g pektina). Prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi (ob zaužitju vsaj 6 g pektina dnevno) (povzeto po EFSA).
Navodilo za pripravo marmalade:
1 kg sadja, 0,5 kg sladkorja, 15-20 g pektina. Pektin presejte s sladkorjem, očiščeno in narezano sadje nekoliko pretlačite in ob občasnem mešanju pustite da zavre. Po 2 minutah vrenja, masi počasi dodajte sladkorno mešanico in kuhajte še 5 minut po začetku vrenja. Še vročo marmelado vložite v kozarce.
Uporabno najmanj do konca: označeno na embalaži.
Prideluje in polni: STUDIO PODOBE, Patricija Šenekar s.p., Hrastje 68a, Limbuš.
Neto količina: 100g
