Jabolčni pektin (želirno sredstvo) Hiška zelišč 100g

Šifra izdelka: 3830074271818
Cena: 11,60 €
Sestavine: jabolčni pektin, saharoza.

Jabolčni pektin se uporablja kot rastlinsko želirno sredstvo za marmelade in druge sadne pripravke, kot so prelivi, žele bonboni, džemi … Prednost njegove uporabe je tudi to, da so marmelade ob polnjenju v kozarčke še v tekočem stanju in se zgostijo šele kasneje, ko se ohladijo, kar omogoča lažje polnjenje. Ker je rastlinskega izvora, je primeren je tudi za vegetarijance in vegane. Ne vsebuje konzervansov.
Izberi količino:
V košarico
Embalaža prijazna okolju
Embalaža prijazna okolju
Slovensko
Slovensko
Te pred nakupom zanima?
  • Kakšen je strošek dostave?
    Pri vrednosti nakupa nad 50,00 EUR stroške dostave namesto tebe poravnamo mi! V nasprotnem primeru poštnina znaša 4,90 € za vse pakete.

    Storitev »plačilo po povzetju« se doplača 1,20 €.

    Če bo tvojo pošiljko potrebno zavarovati s storitvijo »pazljivejše ravnanje«, ti bomo to naknadno dodatno zaračunali v višini 1 €.
  • Kako lahko plačam?
    Plačaš lahko enostavno po predračunu (spletno nakazilo) ali po povzetju (+1,20 €).

    Možno je tudi plačilo z bančno kartico (Mastercard ali Visa) ali preko sistema PayPal (+1,50 €).
  • Kdaj dobim naročene izdelke?
    V kolikor boste naročilo oddali do 10.00 in bodo vsi izdelki na zalogi, bomo paket odpremili še isti dan in ga lahko pričakujete naslednji delovni dan.
  • Ali ima Norma ekološki certifikat?
    Bio prodajalni Norma je mariborski Inštitut za kontrolo in certifikacijo podelil ekološki certifikat. Izdelki v prodajalni Norma so od certificiranih ekoloških dobaviteljev in slovenskih ekoloških kmetov.


Več o izdelku

Jabolčni pektin Hiška zelišč iz Slovenije se uporablja kot želirno sredstvo za marmelade, džeme, sadne prelive, žele bonbone...

 

Vsebuje veliko vlaknin in deluje prebiotično. Njegovo zaužitje skupaj z obrokom prispeva k manjšemu porastu ravni glukoze v krvi po tem obroku (učinek nastopi ob zaužitju vsaj 10 g pektina). Prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi (ob zaužitju vsaj 6 g pektina dnevno) (povzeto po EFSA). 

 

Navodilo za pripravo marmalade:

 

1 kg sadja, 0,5 kg sladkorja, 15-20 g pektina. Pektin presejte s sladkorjem, očiščeno in narezano sadje nekoliko pretlačite in ob občasnem mešanju pustite da zavre. Po 2 minutah vrenja, masi počasi dodajte sladkorno mešanico in kuhajte še 5 minut po začetku vrenja. Še vročo marmelado vložite v kozarce.

 

Uporabno najmanj do konca: označeno na embalaži.

 

Prideluje in polni: STUDIO PODOBE, Patricija Šenekar s.p., Hrastje 68a, Limbuš.

 

Neto količina: 100g

Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se