Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Indigo Etnobotanika 100 g

Šifra izdelka: 3830061280021
Cena: 14,90 €
100 % indigo v prahu (Indigofera tinctoria leafs). USDA organic certifikat.

Izberi količino:
Te pred nakupom zanima?
 • Kakšen je strošek dostave?
  Pri vrednosti nakupa nad 50,00 EUR stroške dostave namesto tebe poravnamo mi! V nasprotnem primeru poštnina znaša 4,90 € za vse pakete.
 • Kdaj obračunavamo pripravo paketa?
  Strošek priprave paketa obračunamo samo pri manjših naročilih v vrednosti do 30 €.
 • Kako lahko plačam?
  Najenostavneje je, da ti pošljemo predačun in ga pred dostavo udobno poravnaš preko elektronskega bančništva ali na drug načn.

  Možno je tudi plačilo preko sistema PayPal.

  Naročene izdelke lahko plačaš tudi ob prevezmu paketa. Dostavljalcu iz paketne službe GLS lahko plačaš z gotovino ali s plačilno kartico (brez bančne provizije).
 • Kdaj dobim naročene izdelke?
  V primeru, da si naročil-a izdelke do 10. ure in so vsi izdelki na zalogi, ti bomo odposlali pošiljko še isti dan. Dostavna služba GLS ti lahko dostavi paket že naslednji delovni dan ali kasneje, če se tako dogovoriš z dostavljalcem iz GLS, ki te pred dostavo pokliče.

  V primeru, da vseh naročenih izdelkov ni na zalogi, te bomo poklicali in se dogovorili o najhitrejši možni dostavi.
 • Ali ima Norma ekološki certifikat?
  Bio prodajalni Norma je mariborski Inštitut za kontrolo in certifikacijo podelil ekološki certifikat. Izdelki v prodajalni Norma so od certificiranih ekoloških dobaviteljev in slovenskih ekoloških kmetov.


Več o izdelku

Indigo - Indigofera tinctoria je rastlina z modro barvno molekulo. Lase si lahko pobarvate in prikrijete sive lase, brez kemikalij, z različnimi količinami kane in indiga. Če uporabite na sivih laseh samo kano bo barva bakrena, če samo indigo bo barva modra, če pa zmešate kano in indigo bo barva rjava. Body art kakovost kane in indiga lahko uporabljate na že kemično obdelanih laseh brez bojazni, da bi jih še dodatno poškodovali. Ravno tako že pobarvane lase z body art kakovostjo naravnih barvil, brez strahu lahko kemično obdelujete.
 

Splošno o indigu:

INDIGO-INDIJSKI INDIGO-PRAVI INDIGO (Indigofera tinctoria)

Indigovec je grmovnica visoka od enega do dveh metrov. Lahko je enoletnica, dvoletnica ali trajnica odvisno od klime kjer raste. Ima svetlo zelene pahljačaste liste in roza ali vijoličaste cvete. Rastlina je stročnica, zato jo podobno kot pri nas grah, sadijo tudi za izboljšanje kvalitete kislih tal.

 

Poleg vsebnosti INDIGOTINA – naravnega barvila, rastlina vsebuje še druge zdravilne substance, zato jo ayurvedska medicina uvršča med zdravilne rastline.

 

Zgodovinski viri uporabe indigovca in njegovega barvila vodijo do Indije, to barvilo je bilo v času antičnih civilizacij zelo cenjeno in je imelo status luksuznega izdelka. Z njim so barvali bombaž, volno in svilo. Indija je bila najstarejši center pridobivanja tega barvila, ki se je kasneje razširilo na Kitajsko, Japonsko in Jugovshodno Azijo.

 

Leta 1878 je nemški kemik Adolf von Baeyer naredil sintetični indigo in se še danes množično uporablja za barvila v prehrani in tekstilni industriji (jeans).

 

Kako si pobarvati lase na rjavo s kano in indigom?

Lase si lahko pobarvate z različnimi količinami kane in indiga. Če uporabite kano na sivih laseh, bo barva bakrena. Če uporabite le indigo, bo barva modra. Če zmešate kano in indigo, bo barva rjava. Če naredite mešanico z več kane kot indiga, bo barva rdeče rjava. Če naredite mešanico z več indiga kot kane, bo barva temno rjava.

 

Varno lahko nanesete kakovostno ”body art” kano in indigo preko barvanih beljenih in kemično obdelanih las. Tudi preko kakovostne ”body art” kane in indiga lahko varno nanesete sintetične barve in belila, saj kakovostni ”body art” izdelki ne vsebujejo kovinskih sestavin.

 

Indigo morate uporabiti takoj. Ne čakajte na sprostitev barvila kot moramo to storiti pri kani. Zmešajte indigo z vodo tik preden ga boste uporabili. Za indigo ne uporabljajte limoninega soka. Uporabite le vodo. Za srednje rjavo barvo zmešajte enaki količini kane in indiga. Za svetlejšo, toplo rjavo zmešajte dve tretjini kane in tretjino indiga. Za temno rjavo zmešajte tretjino kane in dve tretjini indiga.

 

OPOZORILO!
Zmes kane in indiga morate zelo dobro vmešati, da se indigo enakomerno porazdeli po že pripravljeni zmesi kane. Ker pri barvanju z indigom ne smemo uporabljati limone priporočam, da zaradi lažjega izločanja lavsona uporabite Amlo-Indijsko kosmuljo. Pri nanosu zmesi na lasišče bodite natančni, indigo hitreje obarva kožo in tekstil kot kana.

 

Sestavine (INCI): Indigofera tinctoria leafs.

 

Uvoznik: Etnobotanika d.o.o., SLovenija.

 

Poglej tudi te top prodajne izdelke

Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke