Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

V Normi jamčimo za najvišjo kakovost bio izdelkov
 

Tudi med ekološkimi izdelki obstajajo razlike

 

 

Ste že kdaj primerjali kakšen konvencionalni izdelek z biološkim? Seveda ste. In kaj ste ugotovili? Da je okus neprimerno boljši, kajne? S tem se lahko vsi strinjamo. Ali ste kdaj primerjali cenejši (ali celo ceneni) bio izdelek s kakšnim biološkim, ki ima, na primer, še oznako demeter? Ste tedaj opazili razliko? Pogosto imajo slednji izdelki še boljši okus in videz, od cenejših pa se razlikujejo tudi po neotipljivih in manj zaznavnih razlikah, ki pa so še bolj pomembne kot sta videz in okus. Na primer hranljiva vrednost hrane – ta ima neposreden vpliv na vaše zdravje. V procesu pridelave in proizvodnje nekega ekološkega izdelka pa prihaja do razlik tudi zaradi vpliva na okolje in ljudi, pri čemer imamo predvsem v mislih pravičen odnos do delavcev in zaposlenih.
 

Izdelki v Normi prihajajo od certificiranih ekoloških dobaviteljev
 

Izdelki v Normi so od certificiranih ekoloških dobaviteljev in slovenskih ekoloških kmetov. Bio prodajalni Norma mariborski Inštitut za kontrolo in certifikacijo vsako leto znova podeli ekološki certifikat. To pomeni, da so bio izdelki teh Norminih dobaviteljev izpostavljeni rednim kontrolam ustreznih institucij. Zaradi kontrole in odvzemanja vzorcev Normo redno obiskujejo tudi razne pristojne nadzorne službe. Ekološki certifikat imajo prav tako vsa Normina prodajna mesta. Za nas je to samoumevno! :-)

 


 

Zato smo si tudi nadali ime Norma
 

Norma je tudi beseda za standard in menimo, da na slabšo kakovost hrane kot je BIO hrana, na ljubo svojega zdravja, ne bi smel pristati nihče.
 

V Normi boste našli tudi kak posamezni izdelek, ki nima ekološkega certifikata. Ponavadi gre za izdelke, ki so nepogrešljivi pri zdravojedcih, njihove sestavine pa so popolnoma naravne in poznamo njihov izvor. Primer takšnega izdelka je zeolit, naravni mineral. Za vsak izdelek skrbno preverimo njegove sestavine, njegovega dobavitelja in način pridelave. Tukaj ne sprejemamo kompromisov na račun kakovosti  izdelka in zdravja naših bio prijateljev!
 

Dobavitelji, ki so si sami zadali še strožje kriterije kakovosti
 

V Normi imamo na policah bio izdelke blagovnih znamk, ki so si same zadale še strožje kriterije, kot jih predpisuje evropski eko certifikat. V glavnem so to blagovne znamke z dolgo tradicijo delovanja in mnogi so tudi pionirji v ekološkem kmetijstvu, pridelavi in predelavi izdelkov. Govorimo o ustanoviteljih znamk kot so Sonnentor, Davert, Rapunzel, Naturata, De Rit, Andechser, Vivani, Zotter, Allos, Alfred Vogel, Bauckhof, Werz, Bio Planete, Ruschin, Spielberger, Natumi in še bi lahko naštevali. Te blagovne znamke imajo lastne in dodatne kontrole kakovosti, mnoge so zavezane še biološko dinamični metodi pridelovanja.

 


Biodinamični pridelovalci skrbijo za ohranjanje zdravja in rodovitnosti tal, zato zemlje ne gnojijo z gnojevko in nezrelimi komposti. Za pripravo komposta uporabljajo posebne zeliščne pripravke. Zdravje rastlin krepijo z zeliščnimi preparati in čaji, s pravilnim kolobarjenjem in z upoštevanjem pravega časa za vsako opravilo. Živali v hlevih niso privezane, kravam ne režejo rogov in tudi oploditev živali poteka še po naravni poti.


V nadaljevanju želimo z vami deliti samo nekaj zgodb podjetij, ki so se prostovoljno zavezala k strožjim kriterijem kakovosti in od katerih prodajamo bio izdelke v Normi.


SPIELBERGER
 

Hans Spielberger je v 60. letih prejšnjega stoletja sodeloval pri ustanovitvi mnogih demeter pridelovalnih skupnosti, od leta 1983 ta znamka predeluje izključno bio žita v pretežno demeter kakovosti.

 


Pri Spielbergerju naravo razumejo kot osnovo naše življenjske kulture. Svojo nalogo prepoznajo tudi v tem, da naravo ščitijo pred prekomerno zasaditvijo, kot to počno proizvajalci z monokulturami in jo ščitijo pred prekomernim gnojenjem. Vse to počno skupaj s svojimi partnerji z ekološko dinamičnim kmetovanjem, zaporednim kolobarjenjem in s podporo pri vzgoji visokokakovostnega setvenega materiala. Zdrava struktura tal pomaga pri ohranitvi bogastva živalskih vrst in čudovite pokrajine.


Enaka načela je podjetje uporabilo tudi pri prenovi delno 300 let stare gospodarske stavbe, kjer so ekološke in trajnostne temelje upoštevali prav toliko kot antropozofsko oblikovanje.

Pri Spielbergerju ne poznajo masovne proizvodnje in svoje izdelke ponujajo le v specializiranih trgovinah z zdravo prehrano, kjer kupec prejme strokovno svetovanje in široko izbiro.

 

http://www.spielberger-kg.de/


ALLOS
 

Walter Lang je leta 1974 ustanovil kmetijo Allos kot projekt za samooskrbo, kajti svoji družini je želel nuditi izključno zdravo hrano. Takrat je sam proizvajal suho sadje in med, danes pa podjetje združuje več blagovih znamk pod eno streho. Združuje izključno tiste znamke, katerih ustanovitelji so delovali enako kot ustanovitelj Allosa – Walter Lang. Danes to veliko in sodobno podjetje ostaja zvesto prvotnim načelom in koreninam – ravnati pazljivo z družino in naravo!

 

 

http://www.allos.de/


RAPUNZEL
 

„Mi proizvajamo bio iz ljubezni“ ni le reklamni slogan znamke Rapunzel. Je njihova vizija in poslanstvo. Ta kratek stavek je izraz globokega prepričanja, da mora biti zdrav, okoljsko in socialno pravično proizveden izdelek več kot le kontrolirano ekološko proizveden. Slogan izraža njihovo prepričanje v to, da lahko zdravo in dobro prebavljivo hrano, v zelo subtilnem smislu, pridelujejo in predelujejo le tisti ljudje, ki imajo dober življenjski standard. Samo ljudje, ki se jim ni potrebno boriti za vsakdanje preživetje, premorejo tisto skrb in ljubezen, potrebno za proizvodnjo hrane, ki spodbuja zdravje. Torej živilo, ki ne napolni le želodca, temveč služi posameznikovi dobrobiti.

 

 

Zato pri Rapunzlu skrbijo za vse udeležence v celotni verigi nastajanja posameznega  izdelka: za kmete, ki so povsem na začetku pridelovalne verige, za zunanje sodelavce in lastne zaposlene, ki so odgovorni za predelavo, embaliranje, skladiščenje in logistiko. Med Rapunzlovimi izdelki zato najdemo tudi največ pravičnih (fairtrade) izdelkov.

 

http://www.rapunzel.de/uk/
 

ZOTTER
 

Pri Zotterju proizvajajo vse v ekološki kakovosti po načelu pravične trgovine (fair trade), saj jim ni vseeno, kaj se dogaja s človekom in z okoljem. Sodelujejo z majhnimi pridelovalci kakava, jih redno obiskujejo in jih vabijo tudi v svojo proizvodnjo. Vedo, da se kakovost izdelka prične pri surovini in pridelavi na licu mesta ter je odvisna od dobrih odnosov sodelovanja. Povsem nov je Zotterjev EMAS certifikat, s katerim dokazujejo varstvo okolja v celotnem podjetju, ki ga vzorno tudi živijo.

 

 

http://www.zotter.at/de/startseite.html

 

DAVERT

 

Njihov slogan je »Ravnamo dosledno ekološko«. S tem ne mislijo le na kontrolirano ekološko pridelavo, temveč jim je izredno pomembna tudi transparentnost - vse od setve do predelave. Spremljajo celotno pot vsakega izdelka – od proizvajalca do kupca. Njihova največja skrb je zagotovitev najvišjih standardov kakovosti. To počno s senzoričnimi, fizikalnimi in kemičnimi kontrolami prejetih surovin in ugotavljajo njihove pomembne želene značilnosti in vsebnost morebitnih neželenih snovi. Davert ima visoke zahteve glede ohranitve naravnih virov in ekosistemov.

 

 

http://www.davert.de/


DE RIT
 

De Ritovi izdelki so ekološki, ob tem pa v podjetju spoštujejo postopke proizvodnje, ki varujejo človeka, živali, naravo in okolje. V proizvodnji ne uporabljajo nepotrebnih pomožnih snovi in izdelke čim manj izpostavljajo predelavi. V največji možni meri uporabljajo stare, izvirne recepture.

 

 

http://derit.de/


DR. HAUSCHKA
 

Trajnostni razvoj pri podjetju Dr. Hauschka ni tema za razpravljanje, pri njih je je to obvezen sestavni del podjetniške filozofije in s tem vsakdanji izziv.

 

- Vse rastline, olja in voske pridobijo skoraj izključno iz kontolirane ekološke pridelave, po možnosti v demeter kakovosti in iz pravične trgovine.

- Razmišljajo in delajo v snovnih krogotokih – na primer pri koriščenju deževnice, pri recikliranju embalaže ali kompostiranju rastlinskih odpadkov iz proizvodnje.

- Kjerkoli je možno, varčujejo z naravnimi viri: že vrsto let koristijo 100% ekološko električno energijo, koristijo povratno pridobivanje toplote in zemeljsko temperaturo za klimatiziranje, sodelavcem nudijo službena kolesa in jim plačujejo karte za javni prevoz, vzpostavljen imajo tudi informacijski sistem za skupne vožnje na delo in iz dela.

 

 

https://www.dr.hauschka.com/sl_SI/

 

ECOVER

 

Naravna čistila Ecover ne vsebujejo kemikalij in so narejena iz naravnih sestavin, na rastlinski osnovi, ki so hitro obnovljiva. Poleg tega se podjetje nenehno trudi zagotavljati proizvodni sistem s čim manj neželenimi vlivi na okolje, da se izdelki še hitreje razgrajujejo in imajo še manjši vpliv na vodotoke in življenje v njih.

 

Čistila Ecover temeljijo na obnovljivih rastlinskih in mineralnih sestavinah, ki v naravi rastejo v izobilju. Vse sestavine so biorazgradljive in za proizvodnjo zahtevajo le malo energije. Za dodatno zmanjšanje emisij ogljika se trudijo izbirati sestavine iz bližine tovarne, s čimer zmanjšajo število tovornjakov na cesti, ki onesnažujejo naš planet. Izdelki so zapakirani v inovativno plastiko »PlantPlastic«, ki je narejena iz sladkornega trsa in reciklirane plastike. Čistila Ecover so naravna in učinkovita čistila primerna za vsak dom!

 

 

http://si.ecover.com/


Lepo vabljeni v Normo!

 

 

 

 

Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke