Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Egipčanski falafli

Čas trajanja: 4:36

Pripravili smo tradicionalne egipčanske falafle iz čičerike, ki smo jih postregli v tortiliji z omako tahin. V kuhinji je zadišalo po orientalskih začimbah in po jedi smo si vsi oblizali prstke. Dober tek tudi tebi!

 

 Za 6 oseb

 

Sestavine:

  • 500 g suhe čičerike (ali boba)
  • 2 čajni žlički indijskega kumina
  • 1 čajna žlička mletega koriandra
  • ščepec mletega čilija
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1 velika čebula
  • 5 mladih čebulic
  • 6 strokov česna
  • 1 velika pest svežega peteršilja
  • 1 veliki šopek svežih koriandrovih listov
  • sol in poper
  • rastlinsko olje za cvrtje

Priprava:

  1. Čičeriko namoči za celih 24 ur v topli vodi. Naslednji dan čičeriko odcedi, posuši in v terilniku ali mešalniku zmešaj do paste. Dodaj začimbe in premešaj.
  2. Olupi čebulo, jo na drobno sesekljaj, prenesi na kuhinjsko krpo in iztisni vso tekočino. Vmešaj jo v maso in dobro premešaj. Sesekljaj še ostale sestavine in jih dodaj.
  3. Maso pomokaj in za nekaj minut pregneti maso. Iz mase oblikuj majhne kroglice in jih pusti počivati 15 minut.
  4. V ponvi segrej rastlinsko olje za cvrtje in falafel kroglice v vročem olju popeci do rjavo rdeče barve.

 

Tahin omaka:

  • 2 in 1/2 žlice tahina – sezamove kaše
  • 2 žlici limoninega soka
  • 7 žlic navadnega jogurta
  • 1 strok česna
  • ½ čajne žličke mletega koriandra

 

Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri