Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Kremna juha z rdečo peso

Čas trajanja: 4:24
Priporočamo ogled teh izdelkov:

V hladnem februarju se nam je zahotelo juhice, zato smo pripravili fantastično kremno juho z rdečo peso. Rdeča pesa je znana po svojih razstrupljevalnih učinkih na telo, zato si jo privošči za svoje zdravje in za razvajanje brbončič. Za sladico smo se razvajali z zdravo, polnjeno grenivko. Dober tek tudi tebi!

Recept za kremno juho z rdečo peso 

Sestavine:

  • 500 g rdeče pese
  • 1 čebula
  • 1 žlica olja
  • 1 žlička mlete kumine
  • 600 ml zelenjavne juhe
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 3 stebla spomladanske čebulice ali pora
  • kokos v kosmih
  • 200 g kuhane čičerke
  • himalajska sol
  • poper
  • gorčično olje

1. Rdečo peso nareži na kocke, čebulo pa na drobne kolobarje.

    Čičeriko skuhaj, kot navajajo navodila na embalaži.

 

2. Na žlički olja na hitro prepraži čebulo, dodaj rdečo peso in

    jo praži približno 3 minute. Dodaj še kumino ter zalij s kokosovim

    mlekom in zelenjavno jušno osnovo. Segrej do vrenja in kuhaj

    približno 30 minut.

 

3. Polovico kock rdeče pese z lopatico polovi in jih daj na stran.

    Preostalo juho in sestavine zmešaj z mešalnikom.

    Tako juha pridobi svojo čudovito rožnato barvo.

 

4. V juho zdaj dodaj čičeriko, na tanko narezan por ali mlado

     čebulico, kokos v kosmih, sol poper ter juho zavri

     in pokuhaj še za približno 3 minute.

 

5. Juhi na koncu dodaj še gorčično olje.

 

Recept za polnjeno grenivko za dodatno porcijo energije 

 

Sestavine:
  • 1 ekološka grenivka
  • 200g nemastne skute
  • 1 žlica mandljev
  • 1 žlica lešnikov
  • 1 žlica brusnic
  • 1-2 žlici kokosovega sladkorja 

1. Grenivko prereži in snemi pokrov.

2. Odstrani meso.

3. Mandlje in lešnike zdrobi.

4. Grenivko napolni  z nadevom iz skute sladkane s kokosovim sladkorjem , zdrobljenih mandljev in lešnikov ter  preostalega mesa. 

5. Po vrhu posuj žličko konopljinih semen. Mmmmm

6. Okrasi z metinim lističem.

Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri