Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Komarček za boljšo prebavo

Čas trajanja: 4:31
Priporočamo ogled teh izdelkov:

Komarček pospešuje prebavo, preprečuje napihnjenost, odpravlja napenjanje in krče ter pospešuje tek. Pospešuje izločanje sluzi in izkašljevanje, zato ga uporabljamo pri infekcijah dihalnih poti, vnetju grla, hripavosti, napadih kašlja ter astmi. Pomaga pri preprečevanju infekcij sečil, blaži pa tudi revmatska obolenja. Komarček zelo pozitivno vpliva na uravnavanje prekrvavitve ter izločanje odpadnih snovi iz telesa, zato ga uporabljamo v boju proti celulitu.

 

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 komarčke (400 g)
  • 1/2 kozarca belega vina
  • 150 g šalotke
  • oljčno olje
  • 1/8 litra zelenjavne jušne osnove
  • sok 1 limone
  • komarčkova semena
  • sol


Za krompirjevo omako:

  • 50 g čebule
  • 120 g mokastega krompirja
  • oljčno olje
  • 350 ml zelenjavne jušne osnove
  • sol, poper
  • kumina
  • majaron
  • muškatni orešček 

Priprava popečenega komarčka:

  1. Gomolju komarčka odstrani zeleni del in postavi na stran za dekoracijo. Odstrani tudi kocen. Komarček nareži po dolgem na debelino 1 cm. Šalotko prepolovi in vse skupaj prepraži na oljčnem olju.
  2. Dodaš komarčkova semena, malo soli in dobro popečeš z obeh strani. Zaliješ z zelenjavno juho.
  3. Kuhaš toliko časa, da zelenjavna juha povre, vmes pa zaliješ še z malo vina in pokapaš z limoninim sokom.

Priprava krompirjeve omake:

  1. Čebulo prepražiš na oljčnem olju in dodaš krompir narezan na koščke. Zaliješ z zelenjavno juho.
  2. Začiniš s kumino, majaronom in soljo in kuhaš do mehkega.
  3. Ko je krompir mehak nanj nastrgaš muškatni orešček in vse skupaj s paličnim mešalnikom zmešaš do gladke omake.
  4. Na koncu lahko po želji dodaš še kislo ali sojino smetano.

 

Omako zliješ na krožnik in nanjo serviraš popečen komarček. Okrasiš s komarčkovim zelenjem.

 

Mmmmm, kako je to slastno!

 

 

Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke