Knjiga Umetnost preprostosti

Šifra izdelka: 9789619303047
Cena: 19,90 €
Avtor: Dominique Loreau

Število strani: 211
Izberi količino:
V košarico
Te pred nakupom zanima?
 • Kakšen je strošek dostave?
  Pri vrednosti nakupa nad 50,00 EUR stroške dostave namesto tebe poravnamo mi! V nasprotnem primeru poštnina znaša 4,90 € za vse pakete.

  Storitev »plačilo po povzetju« se doplača 1,20 €.

  Če bo tvojo pošiljko potrebno zavarovati s storitvijo »pazljivejše ravnanje«, ti bomo to naknadno dodatno zaračunali v višini 1 €.
 • Kako lahko plačam?
  Plačaš lahko enostavno po predračunu (spletno nakazilo) ali po povzetju (+1,20 €).

  Možno je tudi plačilo z bančno kartico (Mastercard ali Visa) ali preko sistema PayPal (+1,50 €).
 • Kdaj dobim naročene izdelke?
  V kolikor boste naročilo oddali do 10.00 in bodo vsi izdelki na zalogi, bomo paket odpremili še isti dan in ga lahko pričakujete naslednji delovni dan.
 • Ali ima Norma ekološki certifikat?
  Bio prodajalni Norma je mariborski Inštitut za kontrolo in certifikacijo podelil ekološki certifikat. Izdelki v prodajalni Norma so od certificiranih ekoloških dobaviteljev in slovenskih ekoloških kmetov.


Več o izdelku

Umetnost dobrega počutja

 

Delo francoske avtorice Dominique Loreau se zdi kot nekakšen učbenik življenja, ki bi ga moral prebrati vsak človek. Avtorica je odpotovala na Japonsko in tam tudi ostala. Med bivanjem v tej deželi je odkrila, da je preprostost pozitivna vrlina, ki nas bogati, zato jo je v svoji knjigi predstavila. V naših zahodnih družbah ne znamo več živeti preprosto, ker imamo preveč materialnih dobrin, preveč želja, skušnjav, možnosti izbire in preveč hrane. Poleg tega onesnažujemo vodo in zrak in tako vso naravo. Avtorica nam svetuje, naj se odpovemo preobilju stvari, pa nam bo ostalo več časa za lastno telo, kajti ko se bomo dobro počutili v svojem telesu, bomo lahko začeli negovati svoj duh ter tako dosegli osmišljeno življenje in srečnejši bomo. Knjiga izraža avtoričin ideal, nazor, smernice in način življenja, h katerim stremi in si prizadeva, da bi jim sledila. Vedno več ljudi si želi na novo odkrivati radosti in pozitivne plati preprostejšega, naravnejšega življenja ... njim je ta knjiga namenjena. Avtorica želi, da bi čim bolj polno doumeli življenjsko umetnost, ki nam jo ponuja umetnost preprostosti.

 

Odlomek iz knjige

 

Duševnost si lahko zasmetimo z negativnimi, razburjenimi, zaničljivimi mislimi ali z dvomom. Vse to moramo odstraniti, da si bomo notranjost ekološko izboljšali in vse to nadomestili s pozitivno naravnanostjo.

 

Notranja ekologija je notranje prizadevanje za lastno popolnost, kar lahko imenujemo duhovno delo.

Nasilju in strahovom, ki jih pogosto širijo mediji, se je treba upreti z znanjem, umetnostjo, lepoto, z iskanjem dobrega počutja, miru in ljubezni.

 

Bolj smo notranje pomirjeni, lažje obvladujemo svoj arhiv informacij, jih urejamo in oblikujemo, da jih potem lahko uporabljamo premišljeno in z jasnimi mislimi. Naše pravo delo je priprava na življenje na višji ravni.

Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se