Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Brez glutena

 

 

 

Obstajajo živila, ki že po naravi ne vsebujejo glutena (npr. soja, ajda, koruza, riž…) Označevanje in certificiranje izdelkov z oznako Gluten free (brez glutena) je predvsem namenjeno olajšani izbiri osebam s posebnimi prehranskimi potrebami.

 

Živila, izdelana iz žit ali križancev žit, ki naravno ne vsebujejo glutena, smejo vsebovati največ 20 mg glutena na kg v suhi snovi.

 

Pri predelavi živil, ki naravno ne vsebujejo glutena, se ne smejo uporabiti kot sestavina, aditiv ali pomožno tehnološko sredstvo pšenični gluten oziroma izdelki iz beljakovin žit, ki vsebujejo gluten.

 

V živilih se lahko uporabijo tudi pšenica, rž, ječmen, oves… če jim je predhodno odstranjen gluten. Vsebnost glutena po postopku odstranjevanja ne sme presegati 200 mg na kg suhe snovi.

 

Oznaka brez glutena pa ne daje zagotovil o ekološkem ali biodinamičnem načinu pridelave.

 

Oglejte si živila brez glutena v bio prodajalni Norma!

Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke