Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Slovenski organi certificiranja

Oznake ekološko, biološko in organsko pomenijo v državah Evropske unije isto, saj velja v vseh državah enotna zakonodaja, ki natančno določa pravila ekološkega pridelovanja, kontrolo, certificiranje in označevanje ekoloških živil. Vsaka država članica pa si je izbrala eno imenovanje kot uradno. V Sloveniji in v skandinavskih državah je uradno poimenovanje tovrstnega kmetijstva »ekološko«, na angleškem govornem območju uporabljajo izraz »organic«, v Italiji, Avstriji in Franciji pa »biološko«.

 
Na embalaži živil se pojavljajo različni pojmi, na primer domače, naravno, zdravo, s kmetije,…ki zmedejo potrošnika in mnogi zmotno mislijo, da  gre za ekološko pridelano hrano, ki pa jo lahko prepoznamo le po posebnih označbah:

 

 

1. Na embalaži ekološkega živila je označba »ekološki«. To je uradni državni znak. 

 

 

 

2. Na embalaži sta navedeni tudi ime in šifra organizacije za kontrolo. V Sloveniji imamo tri pooblaščene kontrolne organizacije, ki preverjajo ekološko ustreznost živil in izdajajo ekološke certifikate:

a)    Inštitut KON-CERT Maribor, Vinarska ulica 14, 2000 Maribor

 

 

b)    IKC - Inštitut za kontrolo in certifikacijo UM, Pivola 8, 2311 Hoče

 

 

c)    Bureau Veritas d.o.o, Linhartova cesta 49a, 1000 Ljubljana

 

 

Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke