Makrobiotična kuhinja
Makrobiotična hrana
Makrobiotična hrana vsebuje organsko pridelana živila, ki so brez aditivov, čim manj predelana in v glavnem rastlinskega izvora. Gre za hrano, ki raste tam, kjer živimo - v enakih podnebnih razmerah, zato da dobimo sestavine, ki jih za preživetje v svojem okolju najbolj potrebujemo. Osnova za makrobiotično kuhinjo so žita in izdelki iz žit, zelo pomembni pa so tudi zelenjava, sadje, stročnice, oreščki in semena. Makrobiotika ni le način prehranjevanja, ampak nauk o podaljševanju življenja, ki temelji na zdravih življenjskih navadah in zdravi hrani, skladnih z okoljem. Norma vam ponuja odlično bio lečo, čičeriko, ajdo in seznam, pa tudi omake, začimbe, bio škrob ... Če se z makrobiotično hrano šele spoznavate, vam bo v pomoč tudi knjiga Kuharica za dušo in telo - domače jedi po načelih makrobiotike.