Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Alge - rešiteljice zdravstvenih težav

30.7.2013
Natisni

 

Zaradi konvencionalnega pridelovanja hrane, sodobnega načina obdelovanja zemlje in krmljenja živali z antibiotiki ter konzerviranjem živil, vsak prebivalec industrializiranega sveta v obdobju samo enega leta zaužije pribljižno 5 kilogamov aditivov, 4,5 kilogramov pesticidov in herbicidov ter kilogram težkih kovin.

 

Ko črevesje ne zmore izločati vseh strupov nastopijo zdravstvene težave  

Z nezdravim življenjskim slogom naši organi izločanja, med katerimi je največje in najpomembnejše črevesje, ne zmorejo izločati strupov v takšni količini, kot jih danes vsakodnevno vnesemo v svoje telo. Tako se pojavi debelost, celulit in degenerativne bolezni, ki jih včasih niso poznali.

 

Te degenerativne bolezni so: astma, kožne bolezni, sladkorna bolezen, depresija, vse bolezni krvožilnega sistema (zamašene žile, visok krvni tlak, srčne in možganske kapi ipd.), rak na prebavilih (v porastu je rak na debelem črevesju) in druge vrste raka, operacije na žolču ipd., osteoporoza (operacija kolkov…), akutna odpoved ledvic (število dializnih bolnikov se stalno povečuje).

 

Posledice kemičnih snovi, ki pridejo v telo z nebiološko pridelano in s hranili osiromašeno hrano, lahko poskušamo odpraviti z naravnimi superživili. Ta poskrbijo, da dobimo večino potrebnih snovi iz naravnih virov, nekatera pa tudi izločajo strupe. Mednje vsekakor spadajo tudi alge.

 

 

Učinkovito razstrupljanje telesa z algami

Alge nase vežejo strupe, ki se tako po naravni poti izločijo iz telesa, in posredno blažijo neželene učinke zdravil, saj razstrupljajo ledvice. Ker spodbujajo delovanje jeter, zmanjšajo posledice čezmernega uživanja alkohola.

 

Alge sodijo med najstarejše organizme na Zemlji. Nekatere od njih so užitne in so že stoletja v rabi v prehrani, zdaj pa se vse bolj uveljavljajo tudi kot prehranski dodatek, saj so tako bogate s hranili, da jim nekateri pravijo tudi superživilo.

 1. Alge so izredno hranljive saj vsebujejo do dvajsetkrat več mineralov in vitaminov v primerjavi s katerokoli drugo hrano.
 2. Minerali so v obliki, ki jih človeško telo zelo lahko absorbira (biodostopnost).
 3. Vse vrste alg vsebujejo veliko proteinov - tudi do 48 %, pomembno je tudi, da vsebujejo veliko dietnih vlaken. Določene vrste alg (kombu in wakame) vsebujejo snovi, ki odstranjujejo težke kovine iz prebavnega trakta in zmanjšujejo radioaktivnost v telesu.
 4. So brez maščob, nizkokalorične in znižujejo holesterol.
 5. Delujejo protivnetno.
 6. Vsebujejo veliko vitaminov (vitamin A, B1, B2, B6, niacin, vitamin C, pantotenske in folne kisline), mineralov in mineralov v sledeh.
 7. Vsebujejo tudi veliko joda (pomaga pri težavah s premajhnim delovanjem ščitnice – golšavost.
 8. Večina alg vsebuje nekaj vitaminov skupine B in betakaroten - rastlinsko obliko vitamina A, vendar količina niha, odvisna je od vrste alg in priprave. Betakaroten je antioksidant in preprečuje degenerativne bolezni, kot je rak.
 9. Vsebujejo tudi nekaj broma, mangana in kalija (koristen za bolnike, ki uživajo diuretike).
 10. Vsebujejo tudi veliko železa in klorofila (zeleno barvilo, ki pomaga hemoglobinu pri transportu kisika po telesu), zato jih priporočajo kot zelenjavno prilogo k vsakodnevni prehrani, ko gre npr. za slabokrvnost.
 11.  Močno čistijo črevesje, izboljšujejo prebavo, odstranjujejo težke kovine in radioaktivnost iz telesa.

 

Kako veste ali je vaše telo zastrupljeno?

Znaki zastrupljenosti organizma so: odvečna telesna teža, celulit, utrujenost, pomanjkanje energije, razdražljivost, nepojasnjene bolečine, trdi sklepi, izčrpanost, nizka odpornost, pogosti prehladi in gripe, občasne bolezni, motna sivkasta pot, zdolgočasenost, glavoboli, pozabljivost, slaba koncentracija, dojemljivost za stres, napetost, živčnost, pomanjkanje življenjske energije…

 

 

V kakšni obliki lahko uživamo alge?

Alge so kot hranilo najbolj razširjene na Japonskem. Najbolj so znane kot sestavina za suši (makezushi), kot dodatek pri juhah, za dekoracijo oz. kot začimba. Tri najbolj znane vrste predelanih alg so: nori (v obliki lista papirja), kombu in wakame. Alge se uporabljajo tudi kot prehransko dopolnilo (največ vrste iz rodov spirulina in klorela).

 

 

Bio spirulina v tabletah.                       Bio klorela v prahu.

 

Spirulino in Klorelo dobite v bio prodajalni Norma v obliki tablet in prahu.

 

Kaj je glavna razlika med najpopularnejšima algama –spirulino in klorelo?

Bio spirulina je odličen vir vitaminov in mineralov, nima pa moči razstrupljanja telesa.Bio klorela vsebuje vitamine in minerale, vendar manj kot spirulina, imajo pa ogromno moč razstrupljanja težkih kovin in ostalih strupov iz telesa, saj so gojene v zaprtih sistemih (zaprtem sistemu s steklenimi cevmi) in 100% brez strupov (težkih kovin) in zato šele v telesu vežejo strupe nase. Bio spirulina pa že iz ozračja veže nase težke kovine in moči razstrupljanja telesa nima (vendar strupov v telesu ne odlaga) ima pa zato toliko večjo vsebnost vitaminov in mineralov.

 

Kupujte le biološko pridelane alge

Pri nakupu alg je najbolj pomembno, kje jih gojijo. Alge Spirulina so sladkovodne alge, ki jih ponekod gojijo v onesnaženi vodi. Kadar so alge gojene v onesnaženi vodi absorbirajo strupe že iz gojišča in jih nato odložijo v telesu. Takšne alge toksine v telesu le še povečajo.

 

                       

 Bio alge Nori.                          Bio alge Hijiki.

 

Bio alge Nori se uporabljajo kot dodatek k solatam, juham ali kot začimba vegetarijanskim jedem. Bio alge Hijiki pa so nepogrešljive v  receptu za zelenjavno jin-jang miso juho.

 

86 odstotkov Evropejcev prezgodaj umre zavoljo bolezni, ki bi jih s spremembo prehranskih in življenjskih navad lahko preprečili. Vsak dan je več bolnih zaradi zdravju manj koristne hrane, kar povzroči več kot 90 % vseh bolezni. To so le statistični podatki, ki nas ne zadevajo, dokler dejansko ne zbolimo. Toda pomislite na vse manjše tegobe, ki vas pestijo in vam zmanjšujejo kakovost življenja. Te lahko preprosto odpravite z uživanjem zdrave, biološko pridelane hrane in dodajanjem superživil, med katerimi so tudi alge – resnične zavetnice dobrega počutja in zdravja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke