Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Božični meni à la Norma

16.12.2013
Natisni

 Božični meni à la Norma

 

Božični večer je pred vrati. Mnogi že pridno brskamo med recepti za praznično peko in sestavljamo božični meni. Ta večerja mnogim veliko pomeni, saj poveže družino v prav posebnem duhu. Norma je za to posebno večerjo  pripravila 4 slastne hode. Vsem jedem je skupno to, da vsebujejo sestavine, ki so značilne za decembrski čas ali imajo pridih svečanosti. Uživajte v pripravi, druženju in čudoviti ter zdravi pojedini!

 

Slavnostne bučkine rolice

 

 

Za začetek predlagamo slavnostne bučkine rolice s svečko iz posušenih paradižnikov. Te lahko servirate na praznično okrašenem pladnju, posipanem z drobnjakom. Zelena barva bučke in rdeča barva paradižnikov sta odličen uvod v božični večer. 

 

 

 

Recept za slavnostne rolice najdete tukaj.

 

Božična vinska juha

 

 

Nato boste servirali snežno kraljico – belo vinsko juho.  Čarobnost ji dajejo sladke sestavine, kot so klinčki, cimet in rozine. Žlahtnost pa ji podarja belo vino. Posebnost te juhe je, da jo servirate hladno. 

 

Recept za elegantno vinsko juho si oglejte tukaj.

 

Šampinjoni Stroganoff

 

Za glavno jed vam priporočamo šampinjone Stroganoff. Prvotna različica te impresivne jedi je bila narejena v čast ruskega grofa Stroganoff na kuharskem tekmovanju leta 1890. Od takrat naprej so jo stregli na slavnostnih banketih povsod po svetu. Ta osupljiva vegetarijanska različica bo dodala večeru malo imperialnega pridiha. 

 

Mmmm, recept s šampinjončki. Najdete gatukaj.

 

Solata s pečeno rdečo peso v družbi prazničnih sestavin

 

 

Rdeča pesa, pomaranča, kumina, malinov kis in praženi lešniki. Ali se to ne sliši, kot popolna praznična solata? To se sliši in tudi okusi kot odlična solata za posebne priložnosti!

 

Solata po kateri bi si oblizal prstke še sam Božiček. Recept zanjo najdete tukaj.

 

Vanilija in granatno jabolko v kozarčku

 

 

Lahko bi rekli, da nobena druga sladica ne obrača glav tako kot desert v kozarčku, ki v plasteh razkriva svojo slastno vsebino. Ta kozarček razkriva škrlatno plast kompota iz granatnega jabolka in plast vanilijevega pudinga. Vaši gostje bodo navdušeni!

 

Recept za slastno vanilijo in granatno jabolko v kozarčku si oglejtetukaj.

 

 

 Želimo vam čarobne predpriprave na božično večerjo. Naj vam vse uspe tako, kot ste si zamislili. Predvsem pa se spomnite, da se bistvo tega praznika skriva v druženju z najbližjimi. 

 

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke