Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Čustveno razstrupljanje

18.1.2016
Natisni

 

V začetku leta se veliko govori o razstrupljanju telesa na fizični ravni. Manj pa se govori o čustvenem razstrupljanju, ki pa je enako pomembno ali v določenih primerih še pomembnejše od fizičnega razstrupljanja telesa. Januar je idealen mesec za čustveneno razstrupljanje, saj simbolizira začetek in konec, preteklost in prihodnost, je simbol spreminjanja in vstopa v nekaj novega. Vabimo vas, da se udeležite brezplačnih delavnic z gospo Doro Poglej Valder, ki bodo potekale v treh nivojih.
 

  1. Prvi nivo je čustveno razstrupljanje, saj moramo najprej »pospraviti omaro« s svojimi čustvi, da se lahko lotimo razstrupljanja  telesa na fizični ravni. Cilj delavnice je razumeti, kaj se dogaja v nas in se v zimskem času pripraviti na razcvet spomladi. Delavnica za čustveno razstrupljanje bo organizirana v mesecu JANUARJU.
  2. Drugi nivo je razstrupljanje telesa. Na delavnici bomo govorili o zdravi, ekološki prehrani. Kaj uživati in česa ne, da se telo lahko prečisti. Pogovarjali se bomo o odvisnosti od sladkorja in ogljikovih hidratov, o nezdravi in zdravi soli ter o čisti vodi. Delavnico za razstrupljanje telesa bomo izvajali v mesecu FEBRUARJU. Norma v Mariboru: v sredo, 17.2.2016, od 19.00 do približno 20.30. Obvezna prijava na 02 320 40 22 ali na norma@norma.si. Norma v Ljubljani: v četrtek, 18.2.2016, od 17.00 do približno 18.30. Obvezna prijava na 0590 45 500 ali na norma-lj@norma.si.
  3. Tretji nivo je priprava na pomlad in hujšanje. Govorili bomo o tem, kje so razlogi, da ne moremo shujšati. Poklonili se bomo začetku pomladi in pripravili svoje telo in duha na ta čas. Delavnica bo v mesecu MARCU. Norma v Mariboru: v ponedeljek, 21.3.2016, od 19.00 do približno 20.30. Obvezna prijava na 02 320 40 22 ali na norma@norma.si. Norma v Ljubljani: v četrtek, 17.3.2016, od 17.00 do približno 18.30. Obvezna prijava na 0590 45 500 ali na norma-lj@norma.si.

Zakaj se moramo čustveno razstrupiti?
 

 

Čustva  imajo na naše fizično zdravje močan vpliv. Če ostanemo dlje časa pod vplivom negativnih čustev kot so jeza, žalost, ljubosumje, skrbi, pohlep, pomanjkanje volje in pozitivnih misli, potem se zgodi, da se vsa ta negativna energija lahko odraža v našem telesu v obliki bolezni.
 

Vsako čustvo, ki ga potlačimo in ga nismo ozavestili ter predelali, se je »uskladiščilo« v enem ali večih organih. Čustva lahko tako močno vplivajo na določene organe, da lahko od njihovega prekomernega kopičenja zbolimo. Poglejmo si, katera čustva to so in na katere organe v telesu vplivajo.
 

JEZA
 

Jeza je čustvo, ki je povezano z zamero, frustracijo, razdražljivostjo in besom. Po kitajski tradicionalni medicino so ta čustva shranjena v jetrih in žolčniku, ki proizvajata in skladiščita žolč. Izraz »ohraniti mirno kri« ni nastal kar tako. Kri (in posledično jetra) postane nemirna in prevroča vsakič, ko nas nekaj ujezi. Jeza lahko vpliva na številne biološke procese, ki povzročajo  glavobol, omotico in visok krvni tlak.
 

ANKSIOZNOST
 

Anksioznost je čustvo pretirane skrbi in lahko vpliva na pljuča in debelo črevo. Anksioznost lahko povzroči, da takšna oseba ne more uporabljati energije in trpi zaradi oteženega dihanja in ulceroznega kolitisa, to je vnetjem debelega črevesa.
 

ŽALOST
 

Žalost lahko povzroči neravnovesje v pljučih in blokira energijo, ki kroži po telesu. Žalovanje lahko zmanjša voljo do življenja, poškoduje pljuča in povzroči bolezni dihal.
 

STRAH
 

Strah lahko povzroči neravnovesje v ledvicah in uhajanje urina. Ekstremen strah lahko povzroči, da oseba v spontano izgubi nadzor nad svojimi ledvicami in mehurjem.
 

POHLEP
 

Pohlep prizadene srce in tanko črevo. Želja po vedno več materialnih (ali nematerialnih) dobrinah se odraža tudi z aritmijami in nepravilnostmi v delovanju srca. Pohlep uspešno ustvarja tudi vsa preostala, že navedena čustva. Kdor živi v nenehnem strahu, da bi mu lahko kaj vzeli, da bo propadel ali se obremenjuje s tem, kako bi lahko imel še več, lahko doživi tudi druga negativna čustva.
 

Kako lahko izboljšate svojo čustveno zdravje?
 

Najprej poskusite prepoznati svoja čustva in razumeti, zakaj jih imate. Če ugotovite vzroke za žalost, stres in tesnobo v vašem življenju, vam to lahko pomaga upravljati z vašim čustvenim zdravjem.
 

Izrazite svoje občutke na ustrezne načine. Občutke, ki se porajajo ob določenih situacijah ali ljudeh, poglejte, dovolite jim, da so, namesto da jih tlačite, ker vam niso všeč ali ker tako narekuje družba. Občutkom dovolite, da se izrazijo.
 

Prijava na  1. delavnico: Čustveno razstrupljanje
 

Norma v Mariboru: v sredo, 27.1.2016, od 19.00 do približno 20.30. Obvezna prijava na 02 320 40 22 ali na norma@norma.si.
 

Norma v Ljubljani: v četrtek, 28.1.2016, od 17.00 do približno 18.30. Obvezna prijava na 0590 45 500 ali na norma-lj@norma.si.
 

Ustavarjamo dogodke za vas
 

Delavnice se je gospa Dora odločila izvesti brezplačno, kljub temu pa bo vesela vašega prostovoljnega prispevka.
 

Potek delavnice za čustveno razstrupljanje
 

Delavnica bo zastavljena tako, da boste v njej sodelovali vsi udeleženci. Začeli bomo s sproščanjem. Nato vam bo gospa Dora povedala nekaj o samem čustvenem razstrupljanju. Kasneje bo vsak posameznik poskušal ozavestiti, s čim se zastruplja sam. Posvetili se bomo prehrani, čustvom, načinu življenja in zunanjim vplivom, ki nas utegnejo zastrupljati. Na koncu bo vodena meditacija sproščanja.
 

Kdo je Dora Poglej Valder?
 

Dora Poglej Valder se ukvarja z energijami in kvantnofizikalnimi postopki, ki se uporabljajo na področju rastlin, živali in ljudi. Preučuje njihovo medsebojno vzajemno delovanje  ter njihov vpliv na okolico. Povezovati poskuša znansveno, razumsko raven z duhovnostjo. Študirala je kemijsko tehnologije in strokovnjakinja za razstrupljanje telesa, vode in zemlje s pomočjo uporabe naravnih mineralov. Šolala se je za terapije master SCENAR, svoje znanje pa je tudi dopolnila tudi z uradno medicino.


Norma in Dora vas prisrčno vabita! 

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke