Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Eko prehrambeni dodatki za športnike

23.6.2014
Natisni

Tokratni nasvet je namenjen rekreativnim in profesionalnim športnikom, ki želite povečati svoje telesne zmogljivosti in športne rezultate tudi z ustrezno hrano in ekološkimi prehrambenimi dodatki. Bolj kot sestavi jedilnikov, se bomo posvetili kakovosti hrane in prehrambenih dodatkov, ki jih vnašamo v telo.

 


 

Odstranite toksična bremena in povečajte zmogljivost telesa
 

Ne-ekološka hrana vsebuje pesticide, fungicide, insekticide ter druge kemikalije in kot takšna zagotovo negativno vpliva na imunski sistem, nivo življenjske energije, fizično moč in posledično na slabše telesne zmogljivosti in športne rezultate. Zato je prvi korak k boljšemu zdravju in boljšim športnim rezultatom, zamenjava konvencionalno pridelane hrane z ekološko. Z ekološko pridelano hrano se boste izognili kemikalijam in tako razstrupili telo ter nahranili vaše celice.
 

Za doseganje rezultatov in ciljev, kot so večja fizična moč, vzdržljivost,eksplozivnost, večja fizična masa, izguba maščobe, hidracija in regeneracija, pa so vam lahko v dodatno pomoč prehranska dopolnila za športnike. Ob povečani fizični aktivnosti imamo namreč večje energetske potrebe, ki jih je za napredek pri športu potrebno nadomestiti. Slaba regeneracija lahko na daljši časovni rok vodi v pretreniranost in slabo počutje. Zato telo potrebuje ustrezne prehrambene dodatke, ki telesu zagotovijo potrebne snovi ob povečani aktivnosti.

 

Povečanje moči in mišične mase
 

Za povečanje moči je osnova zadostna količina beljakovin v prehrani. Zavedati pa se moramo dejstva, da večina beljakovinskih dodatkov iz sirotke in kazeina (na ameriškem trgu) vsebuje rekombinantni goveji rastni hormon (rBGH), ki ga najdemo kot dodatek v prehrani krav. Veliko beljakovinskih dodatkov rastlinskega izvora med drugim vsebuje sestavine, kot so heksan (hlapljiva tekočina, ki onesnažuje zrak in škoduje zdravju ljudi), ki se uporablja kot topilo v procesu pridobivanja beljakovin iz rastlin. Konvencionalni rastlinski beljakovinski dodatki lahko vsebujejo tudi mononatrijev glutamat (MSG), saj so narejeni iz odpadnih rastlinskih virov, ki niso primerni za prodajo in seveda vsebujejo visoke vrednosti glutamata.
 

Vse te kemikalije lahko škodijo našemu zdravju,  zato je edina znamka ekoloških prehrambenih dodatkov za rekreativne in profesionalne športnike, ORGANICORE™, ubrala drugačno pot.
 

Nov izdelek, ki ga predstavljamo na tržišču, je seveda zdrav in ekološki, kar pomeni, da je skrb, da bi onesnažili svoje telo s snovmi, ki bi ogrozile vaše zdravje, popolnoma odveč. ORGANICORE™ RAW PROTEIN je izdelan v postopku z nizkimi temperaturami iz 100% ekološkega polnozrnatega rjavega riža, vključno z otrobi. Ima popoln aminokislinski profil, vrednost po kriteriju PDCAAS (metoda testiranja proteinske biološke prebavljivosti in biološke vrednosti) pa enako 1, kar pomeni, da zagotavlja organizmu vse esencialne aminokisline, njegova prebavljivost pa se lahko primerja s prebavljivostjo sirotke in kazeina. Izdelek ima obenem nizko vsebnost ogljikovih hidratov in maščob ter ne vsebuje laktoze.

 


 

ORGANICORE™ RAW PROTEIN je primeren za: posameznike s pomanjkanjem beljakovin v prehrani, športnike s povečano potrebo po vnosu beljakovin, posameznike z laktozno intoleranco, posameznike, ki želijo pridobiti mišično maso, posameznike, ki želijo hitro regeneracijo, vegetarijance in vegane, vse, ki želijo svoji prehrani dodati zdrav in ekološki vir beljakovin.
 

Hidracija telesa in vzdržljivost
 

Med treningom je izjemnega pomena tudi hidracija telesa, se pravi ustrezen vnos ogljikovih hidratov, aminokislin in elektrolitov, ki skrbijo za povečano hidriranost telesa, vzdržljivost ter regeneracijo. V pomoč vam je lahko izdelek ECOHYDRATE™,  ki vsebuje samo 100% ekološke ogljikove hidrate z veliko večjo biološko uporabnostjo od običajnih ogljikovih hidratov, saj v izdelku ni nobenih pesticidov ali drugih škodljivih kemikalij. Med telesno oziroma športno aktivnostjo vam bodo dajali dodatno energijo, obenem pa preprečevali izpraznitev glikogenskih zalog, vašega glavnega vira energije – kar je ključnega pomena za vse športnike, še posebej za vzdržljivostne, ki trenirajo po več ur dnevno. Zato boste lahko trenirali dlje in intenzivneje, pri naslednjem treningu pa boste manj utrujeni.

 


 

ECOHYDRATE™ vsebuje vse esencialne aminokisline (od tega je polovica BCAA), L-glutamin in arginin orotat –, katerih delovanje je dokazano s številnimi kliničnimi študijami. Njihove glavne pozitivne lastnosti so varovanje mišičnih vlaken pred razkrojem in pospešitev njihove obnove. To pomeni, da boste pri naslednjem treningu oziroma med naslednjo tekmo bolj spočiti, vaša telesna zmogljivost pa bo večja. Formula vsebuje tudi beta alanin in citrulin malat, aminokislini, katerih delovanje je dokazano s številnimi kliničnimi študijami, in sicer pozitivno vplivata na aerobno in anaerobno zmogljivost, oziroma vzdržljivost in moč ter obnovo ATP. Mišice za delovanje potrebujejo energijo, to pa dobijo iz visokoenergijskih molekul ATP. ATP je pravzaprav vir energije za vse telesne celice, ne le mišične. Če si torej mišice ali katerikoli drug organ predstavljamo kot motor, je ATP gorivo, ki ta motor poganja.
 

Izguba telesne maščobe na zdrav način
 

ORGANICORE™ BURNER je namenjen vsem, ki bi želeli na zdrav način, a vseeno hitro izgubiti odvečno maščobo. Vsebuje klinično potrjene izvlečke rastlin v 100% ekološki obliki, ki bodo s svojim termogeničnim učinkom pripomogli k večji porabi kalorij in s tem izgubi maščobe. Ne vsebujejo agresivnih stimulantov, ki imajo ponavadi negativne stranske učinke nekaj časa po zaužitju, še posebno močno utrujenost ter upad življenske energije. ORGANICORE™ BURNER pozitivno vpliva tudi na presnovo maščob in delovanje ščitnice. Skrbi za zdrav nivo maščob v krvi ter pospešuje izločanje odvečne vode iz telesa; to pa so bistveni elementi za hitro izgubo maščobe.

 


 

 Za še večjo učinkovitost pa ga jemljite skupaj z izdelkom ORGANICORE™ BLOCKER. Tako boste preprečili absorpcijo ogljikovih hidratov in maščob ter zmanjšali svoj apetit.

 

Kaj smo se naučili o prehrambenih dodatkih za športnike?
 

Prehrambeni dodatki so lahko športnikom v veliko pomoč pri doseganju boljših telesnih in športnih rezultatov. Prav tako so nujno potrebni za pripravo telesa med intenzivno športno aktivnostjo in večjimi fizičnimi napori ter regeneracijo po športu. Vendar predstavljata ključ k boljšemu počutju, zdravju in telesnim zmogljivostim ekološko predelana hrana in ekološki prehrambeni dodatki, pridelani brez kemikalij in umetnih aditivov.  Izdelki ORGANICORE so zasnovani na podlagi kliničnih študij in starodavnih znanj ajurvede ter tradicionalne kitajske medicine. Vse sestavine, z izjemo nekaterih aminokislin, ki so v športu nepogrešljive, so 100 % ekološkega izvora.

 

Telo vam bo hvaležno in vam bo povrnilo s čvrstim zdravjem, odličnim počutjem in vzajemno s športno aktivnostjo tudi z izvrstnimi športnimi rezultati. To lahko potrdita tudi izjavi Primoža Kozmusa, olimpijskega in svetovnega prvaka v metu kladiva in atletinje Marije Šestak.

 

Primož Kozmus o izdelkih ORGANICORE:

 

 

"Za dober rezultat ni dovolj le dobro trenirati. Potrebno je upoštevati tudi druge dejavnike med katerimi je prehrana na prvem mestu. Poleg redne prehrane so zelo pomembni tudi prehranski dodatki, ki nam olajšajo pot do želenega cilja.  Organicore izdelki so me prepričali na večih ravneh. Ekološko - zdravo - učinkovito. Prepričan sem, da bodo tudi vas."

 

Marija Šestak o izdelkih ORGANICORE:

 

 

"Po porodu je zame še veliko bolj pomembno kako se prehranjujem. Do ponovne vrhunske forme želim priti na zdrav način, kar je tudi razlog, da sem se odločila za izdelke OrganiCore™"

 

Športni prehrambeni dodatki z ekološkim certifikatom so razveseljiva novost tudi v Normi. Celotno linijo izdelkov ORGANICORE™ si lahko ogledate TUKAJ. Prav tako si lahko prenesete brezplačno e-knjigo, kjer so vsi izdelki opisani na enem mestu. E-knjigo si lahko brezplačno prenesete TUKAJ.

 

Še več o izdelkih ORGANICORE boste lahko izvedeli na predstavitvi, ki bo potekala, 1.7., v Normi v Mariboru, kadarkoli med 13. in 18. uro. Lepo vabljeni!

 

 

 

 

 

 

 

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke