Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Ekološke darilne vrečke in ovojni papir

12.12.2011
Natisni

 

Prazniki so prav znani po obdarovanju :). Obdarovanje je lepo prejemniku darila in po navadi še bolj za tistega, ki darilo podarja. V času velikih nakupovalnih centrov in vsesplošnega preobilja sami sebe zalotimo, da kupimo nekaj, kar je lepo samo na oko in ne nujno uporabno za prejemnika. Ne kupujmo brezglavo in po nepotrebnem, obdarujmo s srcem in mislijo na tistega, ki ga bomo obdarili. Ob tem pa ne pozabimo še na našo že tako preobremenjeno Zemljo ter letos ponovno zavijmo svoja darila v kreativne in Zemlji prijazne ekološke darilne vrečke in ekološki ovojni papir.

 

 

 

Danes ti dajem nekaj nasvetov o tem, kako lahko izdelaš svoje lastne zelo zabavne in prikupne darilne vrečke in Zemlji prijazen ovojni papir.

 

 

NAREDI SAM: vrečke iz blaga

 

Prednost vrečk iz blaga je seveda, da jih lahko uporabljamo večkrat. Svetujem ti, da se izogibaš papirnatim darilnim vrečkam, ki se hitro mečkajo in jih zaradi tega težko podarimo naprej, saj vsi razumemo, da si z darilno vrečko, v kateri smo prejeli darilo, potem nimamo več kaj začeti. Zato raje izdelaj svojo vrečko iz blaga, ki jo bo obdarovanec lahko podaril naprej in kaj veš, morda se še kdaj povrne k tebi.

 

Materiali: Kupi barvni trak in dovolj metrskega blaga za toliko vrečk, kot jih želiš izdelati. Še bolje je, če uporabiš stara oblačila ali blago, ki ga imaš doma, pa ne veš kam z njim. Tudi na prvi pogled neprivlačna rjava srajca - na primer - lahko izpade zelo lepo, če ji dodamo širok turkizni trak.

 

Izdelava: Za srednje veliko darilno vrečko potrebuješ en meter dolgo in petdeset centimetrov široko blago. Blago prepogneš po dolžini na pol in na notranji strani daljši stranici sešiješ. Vrečko obrneš in na eno stranico, nekaj centimetrov pod robom, prišiješ še trak. Prepusti se domišljiji in na vrečko našij razne vzorce, suho sadje, pentlje...

 

 

 

 

NAREDI SAM: ovojni papir

 

Nakupovalne rjave vrečke iz trgovin so lahko zelo atraktiven ovijalni papir, če jim dodamo nekaj rafije in jih pobarvamo z voščenkami.

 

Rjave vrečke razrežemo v kvadrate in jih zlepimo skupaj, da dobimo primerno velikost za darilo. Pobarvamo jih lahko z voščenkami in na koncu vse skupaj ovijemo še z rafijo.

 

 

 

Zelo zanimivo je tudi, če v ovijalni papir izrežemo različne oblike in mu z notranje strani čez obliko prilepimo pisane kolaže.

 

 

 

Še več divjih in brezskrbnih ovijalnih idej

 

Zavijanje daril je lahko mnogo bolj zabavno kot samo prekrivanje darila z barvnim papirjem. Pobrskaj po spodnjih zelenih alternativah kupljenim ovijalnim papirjem.

 

Podari darilo v darilu: šal z ujemajočo lasno pentljo, brisača, rjuha, skodelica, klobuk ali celo srajca so lahko predmeti v katere lahko zaviješ/daš svoje darilo, ne da bi prispeval k povečanju odpadkov.

 

 

 

 

Recikliran ovijalni papir: izberi slike in zgodbe iz starih časopisov, revij ter koledarjev v katere lahko zaviješ svoje darilo in ki miselno sovpadajo z darilom ali obdarovancem.

 

 

·         darilo povezano s potovanjem ovij v zastarelo avtomobilsko karto

·         darilo ovij v porabljen papir ali škatlo in ju prelepi s slikami iz revij; tako bo darilo postalo barvito, humorno in vsekakor bo imelo stil :)

·         porabi star ovijalni papir in ga začini tako, da nanj prilepiš slike iz koledarjev, časopisov ali revij

 

 

 

 

 

Pentlje: uporabi rože ali stare pentlje za lase namesto plastičnih pentelj.

 

Pakiranje: Namesto stiropora uporabi kokice in dodaj sporočilce, s katerim pojasniš, da jih lahko pojedo ptice.

 

 

 

 

Pakiraj pametno: Okrasi uporabljene vrečke iz trgovin (tako rjave kot bele) z:

 

·         ročno napisano pesmijo v svetlih barvah

·         barvnimi šablonami (krompir cik-cakasto prereži na pol in ga potopi v barvo)

·         ročnimi poslikavami za unikatni in osebni pridih.

 

Kupuj pametno: če se boš kljub temu odločil kupiti ovijalni papir, se izogibaj ovijalnim papirjem s kovinskimi barvami, saj so te barve proizvedene na način, ki je okolju neprijazen. Namesto tega kupi raje ovijalni papir iz recikliranega papirja.

 

 

 

Želim ti obilo užitkov pri pripravi daril za ljudi, ki ti pomenijo toliko, da jih boš obdaril. In oba veva, da je čas zbiranja idej, priprave daril in podarjanja nekaj najlepšega. In ne prenagli se. Bodi v miru!

 

 

 

 

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke