Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Ekstrakt grenivkinih pečk - darilo iz Rajske lekarne

23.7.2013
Natisni

Ekstrakt grenivkinih pečk je novi prodajni hit v Normi - kar pa sploh ne preseneča, saj je antimikrobno sredstvo, ki prekaša celo antibiotike. Zakaj je temu tako pa si preberi v tem nasvetu.

 

 

 

 

Ekstrakt grenivkinih pečk iz biološke pridelave

 

CitroPlus 800 ekstrakt iz grenivkinih pečk je za razliko od drugih ekstraktov primeren tudi za notranjo uporabo!

 

 

Citrus paradisi, sadež, lupina in pečke

Botanično ime drevesa grenivke je Citrus paradisi (paradiso = raj). Drevo so odkrili v 18. stoletju na karibskem otoku Barbadosu, kjer so ga poznali kot »prepovedan sadež«. Botaniki domnevajo, da je grenivka podvrsta Shaddok drevesa, križanec med pomarančo in pomelom, ki izvira iz Azije, kjer še danes divje raste.  Največje pridelovalke grenivk so Florida, Južna Afrika, Izrael, Brazilija, Kuba, Argentina, Španija in Grčija.

 

 

 

 

Meso grenivke vsebuje veliko vitamina C in B, v lupini najdemo množico različnih snovi: pinen, limonen, linalool citralaldehid, eteričnih olj v lupini pa je približno 21 %. Te snovi imajo antidepresivne lastnosti, delujejo osvežujoče, pospešujejo krvni obtok, podžigajo čustva in na splošno dvigajo veselje do življenja.

 

Grenivkine pečke vsebujejo predvsem bioflavonoide (rumeno rastlinsko barvilo), glikozid v obliki naringina, izosakuranetin, neohesperidin, hesperidin, dihidrokamferol-glikozid…

 

Edinstvena kombinacija učinkovin daje tej naravni snovi lastnost, da močno zavira rast skoraj vseh bakterij, virusov in glivic!

 

Grenivkine pečke je leta 1980 začel proučevati vrtičkar in zdravnik, nosilec Einsteinove nagrade iz fizike in imunolog, ki se je specializiral na področju raziskav naravnih zdravilnih sredstev, dr. Jacob Harich s Floride. Ugotovil je, da grenivkine pečke v njegovem kompostu niso zgnile. Ko jih je začel proučevati, se je izkazalo, da se v grenivkinih pečkah skriva snov, ki je bolj učinkovita in hkrati manj škodljiva kot vsi poznani antibiotiki. Ko so se v raziskavo vključili še številni drugi inštituti, se je izkazalo, da ekstrakt grenivkinih pečk naredi neškodljive viruse in bakterije, pa tudi kvasovke, druge glivice in parazite. Antibiotiki na drugi strani delujejo dosti bolj omejeno – samo na bakterije.

 

  

 

 Številni pozitivni učinki grenivkinih pečk na zdravje

 • Ekstrakt grenivkinihh pečk vsebuje ogromno vitamina C, ki ščiti pred prehladi in gripo, vpliva na lepo in zdravo kožo, poleg tega pa upočasnjuje staranje.
 • Grenivka je bogata tudi z vitaminov B3, ki učinkovito deluje proti nespečnosti in kronični utrujenosti.
 • Grenivkine pečke imajo dosti vitamina D, kar pripomore k trdim kostem.
 • Likopen, poznan kot naravni antioksidant, se bori proti toksinom in dokazano zavira kožnega raka, rak dojke, prebavil in raka prostate.
 • Pektin v grenivkinih pečkah znižuje raven krvnega holesterola in izboljšuje metabolizem. Učinkovito pomaga pri hujšanju, saj zaužit po obrokih, pomaga zmanjševati kalorije.

Ekstrakt grenivkinih pečk je poznan kot naravno sredstvo, ki učinkovito raztruplja telo, saj pomaga pri okužbah, ki jih povzročajo bakerije, glivice in paraziti. Uspešno deluje pri zdravljenju kandide, ki je glivično obolenje. Grenivkine pečke zavirajo kar 800 vrst bakterij in 100 vrst glivic ter odstranjujejo parazite. Grenivkine pečke zaradi vitamina C in fenolov  izredno izboljšujejo delovanje imunskega sistema.

 

Zaradi edinstvenih zdravilnih učinkov lahko ekstrakt uporabljamo tudi pri okužbah, kot so akne, herpes, prhljaj, bradavice, naglavne uši, lišaji itn. Ekstrakt grenivkinih pečk je enkraten v boju proti najrazličnejšim vnetjih: nožnice, kože, dlesni, sinusov... Učinkovit je proti prhladu, gripi in kronični utrujenosti. Z njim si lahko pomagamo pri slabem zadahu, proti kariesu in tudi proti potenju.

 

Uživanje grenivkinih pečk preprečuje srčne napade in kapi, saj krepi kapilare in krvne žile. Ekstrakt deluje kot močan antioksidant, poleg tega pa sodeluje pri nastanku kolegena, kar je potrebno za vzdrževanje zdravih sklepov, pomaga pri vnetju dlesni in uravnava premočno krvavitev v času menstruacije. Pred oksidacijo ščiti tudi LDS holesterol, pomaga pa tudi pri alergijah.

 

Ekstrakt grenivkinih pečk je tudi ekološko razkužilo, hkrati pa ne škoduje našemu organizmu.  Odličen je pri odpravljanju klora v vodi.

 

 

6 dejstev o ekstraktu grenivkinih pečk

 1. Je idealno antimikrobno sredstvo – ekstrakt je učinkovit pri okrog 800 vrstah bakterij in virusov, okrog 100 vrstah glivic in celi vrsti enoceličnih organizmov – je edino antimikrobno sredstvo s tako širokim spektrom delovanja. Njegovo delovanje je močno – delovanje ekstrakta se pokaže pri povprečni koncentraciji 1.000 delov na en milijon ali razmerju 1 : 1.000. To ustreza 8 kapljicam na kozarec vode. Ekstrakt grenivkinih pečk se je v številnih raziskavah pokazal kot enakovreden ostalim preizkušenim zdravilom, v nekaterih primerih pa so rezultati z ekstraktom grenivkinih pečk celo izstopali!
 2. Je idealno antimikrobno sredstvo, ki ne kaže nikakršnih strupenih lastnosti – mejna količina za zastrupitev pri 80 kg težkem človeku je pri 4.000-kratni količini normalne doze – ki znaša sicer 10-12 kapljic. To pomeni, da bi moral človek popiti okrog 1,3 litra ekstrakta, da bi prišlo do hude zastrupitve.
 3. Je idealno antimikrobno sredstvo, ki ne povzroča nikakršnega slabljenja imunskega sistema organizma – ekstrakt grenivkinih pečk se celo uspešno uporablja za zdravljenje oslabitve imunskega sistema, saj njegovo antimikrobno delovanje razbremeni imunski sistem.
 4. Pusti nedotaknjeno koristno bakterijsko črevesno floro – raziskave kažejo, da se ekstrakt ne dotakne pomembnih bifido bakterij, le neznatno pa vpliva na lakto bakterije.
 5. Je naravno antimikrobno sredstvo in ne sintetično – sintetična sredstva lahko imajo kratkotrajne ali dolgotrajne neželene stranske učinke.
 6. Je idealno antimikrobno sredstvo, ki je hipoalegreno, saj je veliko ljudi alergičnih na antibiotike – večina zdravnikov pri uporabi ekstrakta iz grenivkinih pečk ni opazila nobenih znakov alergij. Tistih 3-5 % populacije, ki je alergičnih na citruse, naj raje uporabljajo ekstrakt v obliki prahu, ki vsebuje manj kislin.

Ekstrakt grenivkinih pečk za zunanjo uporabo je primeren za:

 • usta in ustnice,
 • zobe in obnosne votline,
 • vrat in žrelo,
 • ušesa,
 • obraz,
 • lase in lasišče,
 • kožo,
 • stopala,
 • nohte na nogah in rokah,
 • nožnico in genitalije.

Ekstrakt grenivkinih pečk za notranjo uporabo je primeren za:

 • splošna vnetja,
 • prehladna obolenja,
 • okužbe črevesja in želodca,
 • gastritis, čiri na želodcu in dvanajsterniku,
 • kandido in druge glivične bolezni,
 • parazitska obolenja,
 • alergije.

 

Ekstrakt grenivkinih pečk iz biološke pridelave

 

Preberi si več: Uporaba ekstrakta grenivkinih pečk v praksi

 

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke