Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Energijska polja hrane

10.4.2012
Natisni

Nekateri ljudje trdijo, da je hrana pač hrana in da sploh ni pomembno ali je kuhana ali surova, konvencionalna ali ekološka. Hranilna vrednost ostaja v vseh primerih enaka. Ampak, ali je to res?

 

 

Opazovanje energijskega polja jabolka s pomočjo Kirlianove fotografije

 

 

Analiza, pri kateri je bila uporabljena tehnika, znana kot Kirlianova fotografija (ali bioelektrofotografija), je pokazala sledeče: energijsko polje kuhane, konvencionalne hrane je siromašnješe, surova oziroma presna in biološko pridelana hrana ima večje in enotnejše energijsko polje.

 

To odkritje je omogočilo še zgodnejše odkritje ruskega izumitelja Seymona Kirliana leta 1939. Kirlian je namreč ugotovil, da kadar predmet priključimo na vir napetosti, ob stiku z fotovoltaično ploščo na katero ga položimo, fotografija ustvari enako podobo predmeta na plošči. Takšna slika vsebuje tudi vizualni prikaz električne avre predmeta, ki ga obdaja in ki iz nje izhaja.

 

 

Kirlianova fotografija dveh polovic jabolka

 

Subtilno organizirana energijska polja hrane se prenašajo v naša fizična telesa, ko jih zaužijemo. Polja z dinamičnimi in uravnoteženimi vzorci imajo najboljše učinke na naše fizično, čustveno, duševno in duhovno bitje.

Teorija, ki stoji za tem je, da močnejše in bolj dinamično kot je energijsko polje, bolj zdrav in živ je premet. In na tej podlagi je bilo ugotovljeno, da je energija, ki obdaja jabolko, najmočnejša prav po tem, ko je bilo odtrgano iz drevesa. Zatem se energijsko polje jabolka začne zmanjševati.

 

V dokumentarcu Čudovita resnica (Beautiful Truth), ki je izšel leta 2008, je skupina znanstvenikov uporabila Kirlianovo fotografijo za analizo različne hrane. Ugotovili so, da biološko pridelana hrana oddaja jasno bolj živahno in harmonično energijsko polje od konvencionalnih živil. Prav tako so ugotovili, da ima večje energijsko polje surova kot kuhana in pasterizirana hrana.

 

Poglej si film, ki to prikazuje

 

Če ta energija resnično prikazuje življenje v hrani, potem se zdi, da polnovredna, surova živila dajejo več življenja kot predelana in s pesticidi nasičena živila. To pa pomeni tudi, da štetje kalorij in preverjanje vsebine sestavin ni dovolj za določitev prave prehranske vrednosti hrane.

 

 

Vibracijska frekvenca

Zdrave človeške celice delujejo optimalno na visoki vibracijski frekvenci – okoli 60-80 MHz, zato se zdi smiselno, da bi morali uživati tista živila, ki imajo vibracijsko energijo (ali življenjsko silo), ki je najbližja našim lastnim celicam. Najvišjo vibracijo življenjske energije imajo sveže sadje in zelenjava, še posebej tista s polno naravne sončne energije, torej s klorofilom bogata zelenolistna zelenjava.

 

Sveže biološko pridelano sadje, ki smo ga ravnokar obrali z drevesa, vibrira s frekvenco približno 80 MHz, zelenolistna zelenjava pa na okoli 65-72 MHz. Bela moka na drugi strani vibrira s frekvenco približno 1-2 MHz.

 

 

  

                                                                Hamburger                                               Kalček leče

 

Slika prikazuje dve Kirilianovi fotografiji – na levi strani fotografija prikazuje hamburger na ~ 5 MHz, in na desni kalček leče na ~ 150 MHz.

 

 

Za zaključek

Surova - presna hrana, smeh, veselje, blaženost in brezpogojna ljubezen obstajajo vse na isti frekvenci. Kadar se uglasimo s to frekvenco, se vibracija našega energijskega polja dvigne, kar povzroči, da se vse, kar vibrira na nižji frekvenci, kot je strah, bolečina, dvom, rak, grdost, depresija in strupi, sčasoma širi navzven in jih telo izloči. In to dragi moji je pravo razstrupljanje.

 

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke