Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Energijska polja ljudi in hrane

11.4.2012
Natisni

Življenje obstaja zaradi edinstvene kombinacije sil okrog in znotraj nas. Dve glavni sili sta elektrika in magnetizem. Bioelektromagnetizem je zahodni izraz za življenjsko silo - taoisti jo imenujejo Chi. Taoisti so zadnjih pet tisoč let koristili bioelektromagnetizem za izboljšanje načina življenja in za vzpostavitev odnosa z vesoljem.

 

 

Energijsko polje človeka in čakre

 

 

 

Bio pomeni življenje, elektro se nanaša na vesoljsko (jang) energijo zvezd in planetov, magnetizem pa se nanaša na (jin) zemeljsko silo ali gravitacijsko silo prisotno na vseh planetih in zvezdah. Ko se s temi silami uskladimo, postanemo kanal preko katerega lahko absorbiramo in prebavimo te energije. Energije sprejemamo preko telesa, uma in duha in s tem ustvarjamo neposredno povezavo z vesoljem. Ljudje bioelektromagnetno energijo normalno prejemamo preko hrane in zraka. Rastline jemljejo vesoljsko energijo sonca in magnetno energijo zemlje, jih prebavijo, transformirajo in jih tako naredijo dosegljive za vsa živa bitja. Taoisti verjamejo, da zelenolistna zelenjava vsebuje najčistejšo obliko energije, saj sprejema sonce in s pomočjo njega ustvarja hrano zase in za druga bitja.

 

 

Energijska polja ali avre

Energijska polja ali avre so elektromagnetna polja, ki obdajajo naše fizično telo. Energijska polja se lahko širijo do osem metrov navzven in na tej razdalji se ljudje lahko zaznamo.

 

Energijska polja so ustvarjena iz dveh elementov, iz električnega in magnetnega polja. Električno polje predstavlja Sonce ali našo duhovno plat (jang), magnetno polje pa Zemljo oziroma biološko plat (jing) nas samih. Način, kako ustvarjamo energijsko polje tako zelo spominja na drevo, da so avtohtoni prebivalci drevesa imenovali rastlinski ljudje.

 

 

Pretok energije od janga do jina

 

 

Naša energijska polja delujejo podobno kot koža. Ščitijo nas pred vsemi vrstami sevanja in magnetnih resonanc, ki se pojavljajo naravno in včasih nenaravno v našem okolju. Če okrog nas ne bi obstajalo energijsko polje, bi se pojavile kronične bolezni, težave s srcem, alergije in celo smrt. Vse to se zgodi torej v primeru, ko je naše energijsko polje poškodovano. Energijska polja prav tako ˝preberejo˝ okolje, tako da vemo kako se ustrezno odzvati (celo enocelična bakterija ima energijsko polje, ki to počne). Ker nenehno beremo okolje, lahko energijsko polje sporoča naše namere drugim. Nenazadnje nam energijsko polje omogoča, da se povežemo z drugimi in se tako ne čutimo izolirani in osamljeni.

 

Čeprav so že mnogi zdravniki in raziskovalci ugotovili, da čustva in prepričanja igrajo pomembno vlogo pri zdravju in bolezni, zahodna medicina šele začenja upoštevati takšne ne-fiziološke dejavnike pri zdravljenju bolezni. Čustva, prepričanja, misli in druge ne-fizične lastnosti, kot so ustvarjalnost, intuicija in modrost, izvirajo iz dinamičnega kaosa energijskega polja – avre, vitalne življenjske energije, ki obdaja in prežema vsako fizično telo. Vsako energijsko polje stalno medsebojno vpliva na polja drugih živih bitij in na dražljaje iz okolja. Vse, kar vpliva na telo, mora najprej skozi to polje. Nekaj informacij, zadržanih v polju, vstopi v našo zavest preko čutil, misli in intuicije. Velik del informacij pa ostane skritih, te pa vplivajo na naše izbire in filozofijo.

 

 

Energijsko polje okoli dlani posneto s Kirlianovo fotografijo

 

 

Osnovna energija v našem polju je edinstvena in je ne more nič in nihče spremeniti ali preseči. Na način, kako uporabimo ali predstavimo to energijo – to je njen energijski vzorec – vpliva naša okolica, starši, situacije stresa ali sprostitve itn. Fizični dejavniki, kot so vreme, telesne poškodbe ali hrana, vplivajo na naše energijsko polje prav toliko kot naša čustva, duhovne izkušnje ali miselne ideje. Vse v nas deluje skupaj in ustvarja ravnovesje – to je stanje, ko smo močni, zdravi in srečni.

 

Preberi tudi: Energijska polja hrane

 

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke