Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Katere izdelke naj izberem zase in družino, da ostanemo varni pred virusi?

12.3.2020
Natisni

Preplah med ljudmi zaradi koronavirusa se stopnjuje, zato smo se odločili napisati nekaj pozitivnega o tem, kako ostanemo varni pred virusi in tako vplivamo na pozitivno kolektivno zavest :). Kot pravi Louise Hay: »Misli, ki nam dajejo največ moči, so misli miru, radosti in sprejemanja.«

 

 

Za viruse obstaja eno in edino odlično zdravilo – to je naš imunski sitem. Vsi ga imamo in sami lahko vplivamo na to, da je močan in nas brani pred patogeni. In to je odlična novica!

 

V naših Bio trgovinah NORMA imamo 3265 izdelkov (predpostavka :)) s katerimi lahko VSAKODNEVNO skrbite za krepak imunski sistem.  A zagotovo se sprašujete, katerih nekaj živil ali prehranskih dopolnil je najboljših in jih je dobro vedno imeti doma (ter jih seveda uživati!).

 

To je Normin ožji izbor izdelkov, ki je nastal kot rezultat vsakodnevne interakcije z našimi strankami in njihovih povratnih informacij, našega znanja in strokovnega znanja ter izkušenj naših dobaviteljev in zunanjih sodelavcev.

 

1.) Poskrbite za črevesje – sedež imunskega sistema z visokokakovostnimi probiotiki. Izbirajte probiotike s klinično testiranimi in človeku lastnimi probiotičnimi sevi, kot so probiotiki Viridian ali tekoč  probiotik z izredno močnim delovanjem - Multi EM ferment. Vsaka probiotična kura mora trajati vsaj 3 mesece, ne glede na to, kateri probiotik jemljete!

 

 

2.) Vitamin D. Tukaj se bomo navezali na sporočilo našega dobavitelja sprejev BetterYou (vitamin D in ostali) – Ivana Sočeta:

 

"Znanstveniki ugotavljajo, da novi koronavirus uporablja enako točko vstopa v celice kot SARS in drugi koronavirusi – vstopno mesto je gostiteljski receptor ACE2. Pri osebah, ki imajo visoko izražen ACE2 je obolevnost večja in posledice resnejše. Pomemben razlog za visoko ekspresijo ACE2 je pomanjkanje vitamina D, kar je v strokovnih krogih že dolgo znano. Azijci imajo večjo ekspresijo receptorja ACE2 in zelo nizke ravni vitamina D, kar je možen razlog, da hitreje zbolijo za koronavirusom.

 

Če želimo zmanjšati možnost okužbe dihal, lajšati simptome in krajšati čas prebolevanja, je v zimskem času priporočljivo jemati od 5.000 do 10.000 IE vitamina D dnevno, pri čemer ne smemo opustiti drugega zdravljenja, če je to potrebno. V času, ko nam grozi okužba ta odmerek lahko podvojimo. O varnih odmerkih vitamina D lahko preberete tukaj: www.vitamind3.si ali v knjigi Moč vitamina D

 

Vitamin D lahko uživate v več različnih oblikah: v spreju, kapljicah, kapsulah in v liposomih. Izberite najustreznejšo obliko zase – za pomoč smo vam na voljo v Normi.

 

 

3.) Vitamin C. Je izjemno močen antioksidant in ima znanstveno dokazane učinke delovanja proti virusom. Priporočamo vam užvanje vitamina C s počasnim sproščanjem, predvsem patentirano obliko vitamina C, ki se imenuje Ester-C. S kliničnimi študijami je dokazano, da ta omogoči, da v celico prodre 4x več vitamina C, kot sicer. Obenem gre za obliko vitamina C, ki je bazična, zato ne draži želodca.

 

4.) Ameriški slamnik. Raziskave potrjujejo, da ekstrakt iz nadzemnih delov škrlatnega ameriškega slamnika deluje proti korona virusu, virusom influence A (človeška in ptičja gripa) in B, virusu (respiratorno sincicijskemu virusu), rinovirusu, herpes simpleks virusu tipa I in II. Kapljice Ameriški slamnik Kompleks Soria Natural vsebujejo tudi timijan, ki prispeva k pomirjanju draženja v grlu in prsnem košu. Vlogo ima pri naravnih obrambnih sposobnostih telesa. Na voljo je tudi klasičen Ekstrakt Ameriški slamnik Soria Natural

 

 

Ameriškega slamnika ne smete jemati, če imate katero od avtoimunih bolezni zaradi svojega imunostimulativnega delovanja!

 

5.) Beta Glukan z vitaminom C, D in cinkom. Beta glukan je dolgoverižni polisaharid, ki ima izjemno moč aktivacije imunskega sistema. Velja za enega najmočnejših naravni aktivatorjev imunskega sistema, ki močno poveča njegovo delovanje in dokazano je, da beta glukan poveča imunološko aktivnost za 50 - 120% že v prvih 72 urah od zaužitja!

 

Deluje torej hitro in učinkovito. Raziskave so pokazale, da beta glukan v telesu aktivira ključne celice imunskega sistema - fagocite, makrofage, nevtrofilce, eozinofilce in NK-celice. Omogoča jim, da delujejo hitreje v prepoznavanju in uničevanju škodljivih patoegnih mikroorganzmov.

 

Priporoča se tudi uživanje večstopenjsko fermentiranih izdelkov iz družine RegulatPro. Regulatpro Bio vsebuje naraven vitamin C, ki podpira normalen proces metabolizma energije in podpira normalno delovanje imunskega sistema. Regulatorpro Bio z vitaminom C zmanjšuje utrujenost in izčrpanost. Edinstven encimski napitek vsebuje vitalne dipeptide, tripeptide, oligopeptide, polifenole, flavonoide (fitokemikalije) in desnosučno mlečno kislino L(+). V patentiranem procesu kaskadne fermentacije se aktivne substance iz prvovrstnih naravnih virov razdrobijo v drobne delce, ki zagotavljajo visoko absorpcijo.

 

Več o kaskadno fermentiranih izdelkih RegulatPro si lahko preberete tukaj.  

 

 

NAJPOMEMBNEJE: jejte veliko sveže ekološko pridelane zelenjave in sadja, poskrbite za dovolj spanca (vsaj 8 ur na dan) in se gibajte na svežem zraku.

 

In še zadnje, kar se nam zdi enako pomembno kot zdrava prehrana in jemanje prehranskih dopolnil, je higiena naših misli. Zavestno oblikujte misli in preudarno izbirajte besede, kajti vse, kar mislite in govorite, vpliva na našo kolektivno zavest ter postane vaša in naša realnost. Pri tem vam lahko pomagajo knjige Louise Hay - V 21 dneh usvojite pozitivne afirmacijeMoč misli 365, Afirmacije, pobarvanka. V branje vam tudi toplo priporočamo knjigo Joeja Dispenze - Odvadite se biti to, kar ste

 

Ostanite pozitivni in zdravi!

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke