Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Liposomski vitamini - nov razred biološko razpoložljivih dodatkov

21.2.2017
Natisni

LipoLife izdelki so nastali iz potrebe po oskrbi z visokokakovostnimi, zelo absorbirajočimi se liposomskimi izdelki, proizvedenimi v Evropi, namenjenimi izboljšanju zdravja in dobrega počutja. Končni cilj - ustvariti nov razred biološko razpoložljivih dopolnil, na podlagi znanstvenih raziskav in uporabe zahtevne tehnologije nano-delcev, ki bi z naravnimi izdelki zagotovila do sedaj še nikoli dosežene koristi za zdravje.

 

Kaj je to liposom?

 

Ime liposom izhaja iz dveh grških besed: "Lipos" - maščoba in "Soma" - telo.

Umeten mikroskopski mehurček je sestavljen iz vodnega jedra, zaprtega v enega ali več fosfolipidnih slojev.

Z drugimi besedami, liposom je majhen mehurček "nano" velikosti, oz. krogla iz fosfolipida (v našem primeru, fosfatidilholina). To je isti material, iz katerega so sestavljene naše celične membrane. Ti mehurčki se lahko napolnijo s snovmi, kot so vitamin C, glutation ali celo z zdravili.

 

Liposomi imajo zmožnost, da prenašajo bodisi vodo ali v maščobah topen tovor, zaradi česar so idealen sistem dostave.

 

Liposomski sistem za dovajanje ima mnoge prednosti pred oralnim uživanjem.

 

 

Biološka razpoložljivost

 

Ko zaužijemo običajno kapsulo ali tableto, mora le-ta najprej potovati iz ust skozi prebavni sistem, da se končno lahko absorbira v tankem črevesju.

 

Med tem procesom, prebavni encimi v ustih in želodcu, prebavne kisline, žolčne soli in različna črevesna flora, oslabijo hranila, preden so dokončno presnovijo v jetrih in so na voljo telesu. Ta celoten proces upočasni in zmanjša biološko razpoložljivost hranilnih snovi.

 

Fosfolipidi so neprepustni za različne prebavne sokove, kar pomeni, da so liposomi popoln dostavni sistem snovi, ki reagirajo s kislinami in encimi.

 

Dostava

 

Ko liposomi enkrat dosežejo tanko črevo, se absorbirajo naravnost v krvni obtok, za razliko od kapsul in tablet, ki z metabolizmom izgubijo na učinkovitosti.

 

Znotrajcelično

 

Druga velika prednost liposomskega dostavnega sistema je način, na kateri se hranila dostavijo naravnost v celice, točno tja, kjer so potrebna.

 

Endocitoza je proces, v katerem liposom vstopi v celico, ne da bi dejansko prešel skozi celično membrano. Celica „objame“ liposom in tvori membransko omejen mehurček imenovan endosoma.

Absorpcija - Liposomski zid se prižame celičnemu in sprosti svoj tovor v celico.

Fuzija, zlitje - Zlitje liposomske membrane z membrano celice, prinese vsebino liposoma v celico.

Izmenjava lipidov - Vsebina liposomov in celična izmenjava njihovih lipidnih vsebin.

 

V Normi na voljo

 

 
 
       

Izdelki so na voljo v Normi v Mariboru in v spletni trgovini Norma. 

 

Družino LipoLife izdelkov so razvili vodilni umi v industriji in so izdelani v evropskem laboratoriju, z uporabo komponent le evropskega izvora.

 

Za zagotovitev stabilnosti in učinkovitosti proizvodov so uporabljene posebne tehnike.

 

Zanimanje proizvajalcev liposomskih prehranskih dopolnil izhaja iz njihovih osebnih izkušenj z resnimi zdravstvenimi težavami in pomanjkanja zanesljivih, stroškovno učinkovitih, evropskih izdelkov.

 

Kar se je leta 2009  začelo z idejo o liposomskem vitaminu C, je „povzročilo“ še vedno rastočo paleto vrhunskih liposomskih izdelkov.

 

Danes so ponosni, da sodelujejo z zdravstvenimi delavci, ki delujejo na področju zdravljenja sodobnih civilizacijskih bolezni, njihovi kupci pa jih dnevno spominjajo, kako neprecenljiv vpliv imajo LipoLife izdelki na njihova življenja.

 

LipoLife, majhna doza  - velika razlika.

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke