Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Normin velikonočni zdravi meni

7.4.2014
Natisni

 

 

 

Približuje se velikonočni praznik, ko bo vsaka gospodinja pogrnila mizo in jo obložila z raznovrstnimi dobrotami. Za vas smo pripravili nekaj zdravih receptov za jedi, ki jih lahko pripravite namesto tradicionalnih. V nadaljevanju vam ponujamo bolj zdravo različico velikonočnega kruha, osredotočili smo se na recepte brez mleka, jajc in glutena.   

Velikonočni kruh z glazuro iz javorjevega sirupa

 

Tudi zdrav velikonočni zajtrk lahko vsebuje velikonočni kruh. Za zdrav kruh je ključno, da ga spečete sami, iz skrbno izbranih ekoloških sestavin. Za vas smo pripravili velikonočni kruh brez jajc in mleka po italijanskem receptu z žafranom, pomarančnim eteričnim oljem, janežem in koriandrom. Okusi, ki vas popeljejo na kulinarično potovanje. Rustikalno in tradicionalno.

 

Recept za velikonočni kruh najdete tukaj.

 

Hren s kislim zeljem in gorčico

 

Brez hrena pač ne gre. In prav je tako. Hren odlično čisti telo, obenem pa, bi se verjetno strinjali v en glas, je naravnost odličen. Recept za hrenov namaz, v katerem zaplešejo rumena gorčična semena in koriander, namočena v belem vinu in soku kislega zelja, vse skupaj zaokroženo s kislim zeljem in svežim hrenom, je nekaj kar se splača poskusiti.

 

 

Recept za hren z gorčico najdete tukaj.

 

 

Bodite pozorni! Hren odlično čisti telo, čisti pa tudi zemljo v kateri raste, zato bodite posebej pozorni, da uživate samo ekološko pridelan hren, ki ni pesticidna bomba.

 

 Velikonočne polnjene paprike

 

Za kosilo pripravite začinjene polnjene paprike s tofujevo kremo in popečenimi bučkami s česnom. Čeprav jed ni tipično velikonočna, je slavnostna in izjemno okusna. Zraven lahko ponudite polnovredni riž, ki bo odlično zaokrožil jed. Presenetite sebe in goste!

 

 

Recept za polnjene paprike najdete tukaj. 

 

Brezglutenski limonini piškoti z makom

 

Ker ste ves dan tako zdravo jedli, si lahko po kosilu ob kavici ali čaju privoščite še limonine piškote :-) Če še niste poskusili brezglutenske peke, so limonini piškoti z makom odlična priložnost, da se podate na to potovanje. Naj bodo vaša mala zmaga in zdrava razvada. Če ti življenje ponudi limone, si naredi limonine piškote!

 

Recept za limonine kekse najdete tukaj.

 

 

Upamo, da smo vam dali nekaj zdravih namigov za praznično kuhanje. Naj bo v vsakem primeru zabavno, polno druženja, medsebojnega spoštovanja, razumevanja in ljubezni.  In dobra hrana bo le še plod tega :-)

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke