Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Novost v Normi: DEMETER kozmetika najvišje kakovosti za vas

19.9.2019
Natisni

Z velikim veseljem oznanjamo, da lahko odslej v Normi izberete kozmetiko demeter kakovosti – Provida Organics. Prizadevamo si, da bi čim več ekoloških izdelkov v Normi imelo tudi demeter certifikat, ki ga prejmejo izdelki, pridelani po načelih biodinamike.

 

 

Temelj biodinamike je ekološko kmetovanje z nekaj dodatnimi pravili. Biodinamično kmetovanje je edini način kmetovanja, ki poleg ekoloških zakonitosti upošteva tudi zakonitosti gibanja planetov, zvezd in letnih časov (ter še mnogo več), kar ima znanstveno dokazane pozitivne vplive na pridelke. Tako pridelane rastline vsebujejo tudi vitalno silo iz vesolja, ki jo potrebujemo za življenje.

 

Pro vida = za življenje = PROVIDA

 

Ime naše nove demeter kozmetike Provida pomeni »za življenje«. Prava demeter kozmetika obnovi celotnega človeka, kar pomeni, da ponovno uravnoteži naša štiri energijska telesa: fizično, mentalno, čustveno in duhovno. V podjetju Provida Organics verjamejo, da so čista rastlinska olja, cela zelišča, čista eterična olja in druge naravne sestavine unikatni darovi narave, ki se jih ne da skopirati v laboratorijih. V tisočletjih so se rastline izkazale kot zdravilna sredstva, ki pomagajo uravnotežiti telo, um in duha.

 

Ustanovitelja podjetja - Jerg in Theda Wohnhas - vodita certificirano ekološko demeter kmetijo, veliko okoli 10 hektarjev, kjer gojijo več kot 150 različnih rastlin. Med njimi je veliko zdravilnih zelišč, ki se nabirajo ročno in so osnova za številne Bachove cvetne terapije.

 

 

Kako se je vse skupaj začelo?

 

Demeter kozmetika Provida Organics se je leta 1984 rodila iz potrebe v družini ustanoviteljev. Za svojo novorojenko z občutljivo kožo sta ustanovitelja iskala popolnoma naravno kremo brez skritih konzervansov. Njena koža je bila izredno občutljiva. Tudi na otroške kreme iz trgovin z zdravo hrano je reagirala z rdečico. Krivec je bil hitro odkrit: v njih so bili skriti konzervansi. Takrat še namreč sestavin ni bilo potrebno navajati na deklaracije izdelkov. V »naravni kozmetiki« je bilo prikrivanje neželenih sestavin običajna praksa.

 

Na podlagi lastnih raziskovanj je bila razvita prva otroška krema Provida brez konzervansov. Prvo kremo so izdelali v prijateljevi lekarni. Hči je kremo odlično sprejela, kar je k uporabi pritegnilo celoten krog prijateljev in znacev ter posledično botrovalo ustanovitvi podjetja. Tako je leta 1984 nastala blagovna znamka Provida in istoimenska tovarna naravne kozmetike. Že tri leta po ustanovitvi podjetja je ta krema dobila prvo Öko-Test priporočilo.

 

Provida Organics uporablja samo čiste, preverjene ekološke surovine, vključno z eteričnimi olji, aloe vero, svetlinovim oljem, jojobo, avokadom, naravnimi vitamini in elementi v sledovih - vse to je nujno potrebno za zdravje in vitalnost kože. Kadar koli je mogoče, vsa zelišča in rastline gojijo ekološko in biodinamično na lastni kmetiji, vedno jih obirajo ročno in predelujejo brez uporabe konzervansov, sintetičnih dišav ali umetnih barvil.

 

V Normi vam ponujamo demeter kozmetiko Provida Organics za nego kože obraza. Kmalu bomo ponudbo še razširili z izdelki za nego telesa in naravnimi laki za nohte.  Otvoritev nove kozmetike pričenjamo z odično akcijo! Preizkusite demeter serum z visoko koncetracijo vitamina C za zrelo kožo in demeter vlažilno kremo, ki s cvetno esenco 5 cvetov krepi notranje ravnovesje kože.

 

 

Zanimivost:  zgodovina Provide Organics se je pravzaprav začela že daljnega leta 1530 s predniki družine Wohnhas. Člani družine so bili kemiki in znanstveniki ter usnjarji. Znanje in veščine so se prenašale iz roda v rod. Del recepta nedavno patentiranega naravnega laka za nohte ima korenine v rokopisu iz leta 1896. Že v tam času je praprababica uvažala šelak iz Sumatre za enega svojih skrivnih receptov.

 

Provida Organics je v svoji več kot 33-letni zgodovini vedno ostala zvesta svojim etičnim načelom. Že od začetka so se odpovedali uporabi kakršnim koli konzervansom in testiranjem na živalih. Poleg tega je bilo podjetje Provida prvo, ki je že vse od začetka razglasilo vse sestavine s svojimi pravilnimi kemijskimi imeni.

 

Lastna proizvodnja in razvoj

 

Provida Organics ima od svojih začetkov lastno proizvodnjo in razvoj in se tako tudi razlikuje od mnogih drugih proizvajalcev naravne kozmetike. Vse formule izdelkov so izvirne in ustvarjene znotraj podjetja. Lastni laboratorij, kjer izdelujejo vse izdelke, se nahaja v kraju Geseke v Nemčiji. Kozmetika se izdeluje ročno, kar vodi do številnih osebnih interakcij z izdelki, dokler le-ti ne zapustijo obrata. S tem tudi nadzorujejo visoko kakovost izdelkov.

 

 

Skrbno izbrane sestavine s terapevtskimi lastnostmi

 

Skrbno izbirajo sestavine, ki zdravijo, obnavljajo in pomlajujejo kožne celice. Vsaka sestavina, ki jo vključijo v izdelke, je tam s točno določenim terapevtskim razlogom. Ne uporabljajo nobenih polnil, kar pomeni, da je vsaka sestavina v izdelkih "aktivna" sestavina.

 

Provida Organics združuje najsodobnejšo dermatološko znanost s starodavnimi preverjenimi medicinskimi znanji o zeliščih in rastlinah ter vključuje filozofijo in znanost antropozofije Rudolfa Steinerja, ajurvede, fito- in aromaterapije.

 

Rudolf Steiner je začetnik in utemeljitel biodinamike.

 

Pionirji na vseh frontah

 

Leta 1986 so v Bremnu v Nemčiji odprli lastno trgovino s popolnoma ekološko kozmetiko s pripadajočim kozmetičnim salonom. Razvili so prvi in edini patentirani ekološki lak za nohte. Imajo tudi več kot 20 patentov in patentov uporabnosti. Ko so leta 1997 predstavili prvo čisto vegansko linijo kozmetičnih izdelkov, so ugotovili, da so pred časom, saj je bilo povpraševanje tako majhno, da so morali začasno ustaviti proizvodnjo.  Sedaj z veseljem ponovno ponujajo številne veganske izdelke, med drugim tudi prvo vegansko linijo za nego kože s certifikatom Demeter.

 

Pravo ekološko kakovost potrjujejo s svojim imenom, hkrati pa nosijo tudi naslednje certifikate: Demeter, NCCO in „brez surovosti“ PETA.

Z veseljemo pouarjamo naslednje lastnosti te kozmetike:

 

•  brez testiranja na živalih,

•  kozmetika brez konzervansov,

•  surovine zelo visoke ekološke kakovosti,

•  popolnoma deklarirane sestavine,

•  zdravilna zelišča,

•  gojena in ročno nabrana zelišča iz lastne Demeter kmetije,

•  lastni proizvodni obrat in razvoj izdelkov,

•  brez toksinov ali sintetičnih spojin,

•  ročno izdelano,

•  proizvedeno in pakirano v Nemčiji,

•  embalaža, ki se lahko ponovno uporabi.

 

Demeter kozmetika celostno skrbi za zdravje vaše kože in celega telesa. Vaša koža vam bo izjemno hvaležna, pa tudi okolje in živali na katere so mislili že pri Provida Organics. Z uporabo tovrstne kozmetike podpirate vaša ekološka prepričanja in prispevate k dobremu na tem planetu.

 

Vso ponudbo demeter kozmetike v Normi si lahko ogledate tukaj. Ne spreglejte že omenjene akcije demeter seruma in vlažilne kreme :) Odlična priložnost, da se spoznate s to kozmetiko.

 

V Normi smo vam z veseljem na voljo za dodatne nasvete pri izbiri vaše kozmetike.

 

Z ljubeznijo,

vaša Norma

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke