Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Ponovoletno pospravljanje našega templja duha

4.1.2016
Natisni

 

V decembru si voščimo mirne praznike, le redkim pa ta mir uspe ohraniti. Nakupovanje daril, hrane, kuhanje, peka in uživanje hrane so za nas in naše telo lahko stresni. Če ste se v minulem decembru temu izognili in ohranili popolni mir, vam čestitamo.  Lahko pa vas je tok dogodkov potegnil v vrtinec, ki vas žene proti stresu.


Stres ima povsem biološki učinek na naše telo. Stres izčrpava naša jetra in ledvice. Jetra se morajo »ukvarjati« z alkoholom, s tobakom, neprimerno hrano in predelovati tudi naše misli. So organ, ki nas varuje, razstruplja in zalaga z energijo, zato jim v januarju posvetimo več pozornosti. To bomo vsekakor občutili v obliki boljšega telesnega in duševnega počutja. Po kitajski tradicionalni medicini je prav sedaj čas ledvic, ki so »mama« jetrom.  Poskrbimo torej najprej za »mamo« - ledvice in zdrav bo tudi »otrok« - jetra.

 


 

Ledvice skladiščijo našo življenjsko energijo
 

Po kitajski tradicionalni medicini so ledvice najpomembnejši organ, saj skladiščijo našo življenjsko energijo. Zapomnimo si, da ledivice ne marajo mraza, nikakor ne sladkorja in moke, nujno pa potrebujejo VODO. Po TKM ledvice krepi hrana, ki ni mrzla in nikoli ne sme biti iz hladilnika. Odlični so temno-zelena listnata zelenjava, šparglji, zelena, bučke, kumare, robidnice, maline, borovnice, fižol, črni sezam, bučna, lanena in sončnična semena.

 


 

Močan vpliv na naše ledvice imajo tudi naše misli. Strah in depresija sta čustvi, ki najbolj poškodujeta vitalno energijo ledvic. Zakaj ne bi začetka leta izkoristili za razmislek, kako boste izkoristili daljše dneve, ki so pred vami in se poslovili od stvari, ki vas bremenijo? Če naj bi v svoje življenje vnesli kaj novega, je potrebno pred tem nekaj opustiti. V celotnem procesu spreminjanja je odrekanje neki rutini zagotovo najtežji del. Zato je potrebno narediti prvi korak in opazovati, kaj sprememba povzroča in kakšne faze se odpirajo pred nami. Vsaka sprememba prinaša možnost za rast.
 

Jeza ima neposreden vpliv na jetra
 

Pretirana čustva, kot so jeza, razburjanje, evforija, melanholija, imajo velik vpliv na funkcijo jeter. Izraz »ohraniti mirno kri« ni nastal kar tako. Kri (in posledično jetra) postane nemirna in prevroča vsakič, ko nas nekaj ujezi. Do ravnovesja v jetrih si na naraven način pomagamo z zelišči z grenčinami, pegastim badljem, regratom (v poštev pozimi pride čaj iz posušenih regratovih listov ali tinktura), encijanom, aritičoko (uživate lahko v olju vložene artičokine popke, pijete čaj ali uživate tinkturo).  Za nasvet, kateri naravni pripravek ali izdelek bi bil pravi za vas, smo vam z veseljem na voljo v Normi.
 

 

Skrb za telo - tempelj v katerem biva naša duša
 

Odgovorna skrb za naše telo je pravilen vnos hrane in pravilno procesiranje misli. Telo je tempelj v katerem biva naša duša.  Hrana, ki jo vnašamo v telo, je kot gorivo. Torej pravo gorivo nam bo dalo energijo,  nahranilo bo naše celice in rezultat prave hrane bo naše dobro počutje ter zdravje. Skrbite za svoje telo. Je edino mesto, kjer biva vaša duša.
 

Ne podcenjujte prehranjevanja, kajti ni pomembno le to, da smo siti, ampak je pomembno predvsem to, s čim smo napolnili naše celice in telo. Naša telesa lahko primerjamo z avtomobilom. Če na primer v avto nalijemo napačno gorivo ne deluje in ravno tako je z našim telesom.  Če vanj ne vnašamo prave prehrane se poškoduje in posledica je bolezen.
 

Brezplačno predavanje na temo zdravega prehranjevanja in dobrega počutja
 

Vabimo vas na brezplačno predavanje o prehrani z gospo Bredo Ločičnik iz Zavoda Huda hrana. Gospa Breda vam bo razložila, kakšen je pravi pomen prehranjevanja, katera hrana je podporna vašemu telesu in katera ne ter kakšen vpliv imajo čustva na naše zdravje in prehranjevalne navade. Povedala vam bo, kako določena živila delujejo na naše žleze z notranjim izločanjem, hormone in notranje organe.
 

V Normi v Mariboru: v sredo, 13.1.2016, od 19.00 do približno 20.30.


Obvezna predhodna prijava na 02 320 40 22 ali norma@norma.si


V Normi v Ljubljani: v četrtek, 14.1.2016, od 17.00 do približno 18.30.


Obvezna predhodna prijava na 0590 45 500 ali norma-lj@norma.si.


Lepo vabljeni!

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke