Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Post po Breussu - zate in zame

8.4.2013
Natisni

Nekateri ljudje lahko drugim svetujejo povsem na osnovi lastnih izkušenj. Izkušnje s svojo boleznijo opisuje Simona Šket v svoji knjigi Preventiva pred rakom in rehabilitacija onkološkega bolnika. Simona je predavateljica, ki je na podlagi lastnih izkušenj s koristnimi nasveti pomagala že mnogim onkološkim bolnikom. In če drži podatek, ki ga je pred dnevi slišala na simpoziju, da bo leta 2014 imel vsak 4. Slovenec  diagnozo rak, bo imela v prihodnje še veliko dela.

 

Simona Šket

 

Pred časom je bila lastnica podjetja Življenje z rakom, saj se je tudi sama z njim borila od četrtega leta starosti naprej. Za sabo ima devetnajst operacij, v petem mesecu nosečnosti bi morala narediti splav, pa se s tem ni strinjala. V devetem mesecu je rodila zdravo hčer, ki je danes stara devet let. Leta 2000 je bila zdravljena z KT in RT in rak se je povrnil. Ko je bila hčera Alja stara šest mesecev, bi morala na ponovno zdravljenje in ker je vedela, kaj to pomeni, se je odločila za samozdravljenje. Takrat je naredila 42-dnevni post po Rudolfu Breussu, ki ji je spremenil življenje. Rak je pobral šila in kopita, kot sama pravi, rešila pa se je tudi migrenskih glavobolov, herpes zoster, gartritisa, endometrioze, vnetja ušes in sinusov.  S postenjem je spodbudila samozdravilne učinke, ki jih ljudje nosimo v sebi. Po eni strani se pri postu odpovedujemo trdi hrani, po drugi pa samo pridobivamo. Mentalno postajamo močnejši, čistijo se misli in telo, rešimo se odvisnosti, tkivo se obnavlja. Danes je Simona presnojedka, saj ji ta način prehranjevanja najbolj odgovarja.

  

 

"Največje bogastvo je to, da mislimo s svojimi možgani, dihamo s svojimi pljuči in ljubimo s svojim srcem."

 

 

Simona drugim pomaga tako, da organizira številna predavanja na temo raka, bolezni in načina kako ga s postom in pravo dieto pozdravimo oziroma se pred njim sploh obvarujemo. Organizira tudi sedemdnevne poste, kjer pod njenim vodstvom in s skupnimi močmi zakorakate v 42 dnevni post. Simona je spremljala že številne primere, saj že več let organizira skupinska in individualna postenja. O rezultatih lahko zato jasno govori, saj je bila pri teh prisotna.

 

 

Kako spodbudimo samozdravilne učinke v sebi?

Post po Rudolfu Breussu je post, ki traja 42 dni. To je najdaljše obdobje za obnovo vseh tkiv. Izvajajo ga ljudje, ki imajo večje zdravstvene težave.

 

V času posta se vsako jutro, opoldne in zvečer pije Breussov čaj za ledvice. Žajbljevega čaja lahko spijemo poljubne količine, prav tako zelenjavnega soka iz rdeče pese, korenčka (karotin), gomoljev zelene (fosfor), redkve in krompirjevega soka (slednji ni nujno potreben in je opcijski). Zelenjava mora biti obvezno biološko pridelana. Sok se pije večkrat na dan, pretežno v dopoldanskem času, po požirkih, spijemo lahko do 0,5 l.

 

 

Zakaj naj bi post po Breussu ozdravil raka?

Breuss verjame, da rakave celice živijo le od beljakovin in ne morejo preživeti le z zelenjavnimi sokovi – in da se uničijo s stradanjem. Mešanice sokov in čajev naj bi vsebovale vse elemente, ki so potrebni, da človek relativno dobro živi 42 dni. Zaustavi se dovod beljakovin. Ker organizem brez teh ne more preživeti, začne najedati vse odvečne tvorbe v telesu, zatrdline, bule, škodljive obloge. Kri izvaja tako imenovano »operacijo brez noža«. 

 

Postenje po Breussu

 

 

"Post ni kazen! Za post se odločamo zavestno, na post se moramo mentalno in fizično pripraviti. Na tak način vzpostavimo samozdravilne učinke, ki jih nosimo vsi v sebi."

 

 

Krajši post je primeren za odvajanje od različnih odvisnosti – od alkohola, od prave kave, od drog, od zdravil, od hrane ali kajenja. Priporoča se vsem zdravim, ki se želijo prečistiti in se naučiti, kako zdravo živeti ter se zdravo prehranjevati.

  

S postom lahko dosežemo notranjo harmonijo, kar je najpomembnejše v našem stresnem življenju. Po postu pričnemo z zdravim načinom prehranjevanja, močjo pozitivnih misli in z gibanjem.

  

S svojimi življenjskimi izkušnjami Simona lahko pomaga tako, da se pričnejo ljudje zavedati, da sploh ne rabijo zboleti, da bi pričeli zdravo in srečno živeti. Po razgovoru s Simono boste prišli do zaključka, kaj sploh danes je zdrava prehrana in kako si zdravo hrano pripravljamo. Predelala in prebrala je že več kot tristo knjig o zdravi prehrani in niti dve nista bili enaki. Simona zato razume, da so ljudje zmedeni, zaužijejo preveč umetnih barvil, konzervansov in hormonov, s katerimi se hranijo živali. V pogovoru vam bo razložila Kitajsko študijo, knjigo Dr. Vironezija, razliko med postom po Rudolfu Breussu in Gersonovo terapijo in splošno o presni prehrani.

 

Simona Šket bo na voljo za vprašanja in pogovor v Normi, v petek 12.04.2013, od 13.00 do 19.00 ure.  Lepo vabljeni!

 

 

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke