Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Pravilno odstranjevanje težkih kovin iz telesa

12.10.2017
Natisni

 

Večina težkih kovin se je nalagala v našem telesu postopoma in dolga leta.  Zaužili smo jih s hrano, z zdravili, s cepivi, izlužili so se iz amalgamskih zalivk, vdihujemo jih s hlapi sodobnega pohištva, dišavami in čistili, v prometu, nahajajo se celo v pitni vodi in v zraku.

 

Telo jih je sprva prekladalo sem in tja, nazadnje pa so se končno naložile v celice, živčevje, možgane…

 

Ioni kovin kot so svinec, kadmij, baker, cink in živo srebro, človeškemu organizmu nikakor ne denejo dobro, poleg fizičnih nepravilnosti povzročajo tudi spremembe v vedenju in čustvovanju.

 

Tudi A. Vogel je opozarjal na škodljivost teh snovi in v svojih prispevkih je na to temo zapisal:

 

»Previdno s solmi kovin! Že pred mnogimi leti so znanstveniki poročali, da se soli težkih kovin kopičijo v mezgovnem sistemu, da v ledvicah delajo pregrado, da se kopičijo v hrbtnem mozgu in izzovejo težave še po desetletjih. To je posebej značilno za arzen. Niso še dokončno pojasnili, koliko težke kovine prispevajo k ohromitvam, hiranju mišičja, limfogranolomom in raznim boleznim hrbtenice in hrbtnega mozga.«

 

Težava s težkimi kovinami je v tem, da so podobne trdovratnim plevelom. Izrinejo koristne snovi iz celic, zasedejo prostor in jih je precej težko odstraniti.

 

Najboljša strategija je zmanjšati vnos težkih kovin. Ker se temu ni mogoče v celoti izogniti, je dobro sproti preprečevati, da bi se naselile v naših tkivih. V ta namen je dobro redno uživati snovi, ki blokirajo vezavo težkih kovin (živila in superživila z veliko klorofila (klorela), zeolit, pegasti badelj, origano, rožmarin, kapre, čemaž…). Gre torej za snovi, ki čistijo težke kovine, ko le-te še krožijo po krvnem obtoku.

 

Ko ste pospravili tisto, kar je plavalo po krvi, se lahko lotite tkiv. Če so se težke kovine že naložile v tkivih, jih je treba vrniti v krvni obtok. Tega ne smemo početi preveč na hitro, ker lahko prehitro sproščanje poslabša stanje. Nabirali ste jih desetletja, zato si bodite pripravljeni za razstrupljanje vzeti vsaj nekaj mesecev časa. Tinktura čemaža ima to lastnost, da začne živo srebro iz tkiv sproščati v kri. Seveda je pomembno, da tako sproščeno živo srebro klorofil „ulovi" in ga odvede iz telesa, preden se usidra v kakšnem drugem tkivu. V tretji fazi, ko smo očistili tkiva in kri, lahko zaorjemo še globlje in se lotimo  razstrupljanja živčevja, možganov in kostnega mozga, kjer so največje deponije živega srebra. V tej fazi lovilcu (algam, zeolitu) in sprožilcu (čemažu) dodamo še koriandrovo tinkturo. Celoten postopek razstrupljanja živega srebra iz telesa po odstranitvi amalgamskih zalivk si lahko preberete tukaj. Vendar v vsakem primeru priporočamo predhoden posvet s strokovnjakom ali terapevtom ter njegovo spremljanje procesa razstrupljanja.

 

Zakaj je čiščenje težkih kovin prvi korak pri zdravljenju?

 

V raznih centrih zdravja, holističnih ustanovah in pri terapevtih v Evropi, se proces zdravljenja vedno prične s čiščenjem težkih kovin in z razstrupljanjem telesa. Zakaj je čiščenje težkih kovin prvi korak? Pod celično membrano se kopičijo težke kovine in celica zaradi tega posledično propada. V telo se pričnejo sproščati prosti radikali. Hrana (vitamini, minerali) pa se skozi celične stene ne more absorbirati, ker se tam nahajajo težke kovine. V tej fazi je pomembno telo podpreti z močnimi antioksidanti (ti se borijo proti prostim radikalom).

 

Po takšnem sistematičnem razstrupljanju se občutijo in opazijo spremembe v razmišljanju, fizičnem in psihičnem počutju ter povečanju energije.

 

Naše telo je načeloma sposobno samorazstrupljanja in ima za to vse potrebne mehanizme, če je oseba zdrava in ima dovolj življenjske energije. Kadar je ravnotežje v organizmu porušeno, se te sposobnosti občutno zmanjšajo.

 

Vsebnosti težkih kovin v telesu lahko ugotovite z urinskim testom in mineralogramom. Oboje je na voljo v Normi. Pri mineralogramu test naredimo na osnovi lasu. Ko kri potuje skozi lasišče, se v laseh nalagajo snovi, ki pričajo o dogajanju v telesu. Tako pridobljeni podatki nam povedo, kaj se je dogajalo v telesu v preteklih 3-4 mesecih. Pri urinskih testih, ki so enostavni za domačo uporabo, pa poleg prisotnosti težkih kovin ugotavljamo tudi trenutno sposobnost samočiščenja telesa. Če se na primer v laseh težke kovine pokažejo, v urinu pa ne, je telo še sposobno samorazstrupljanja. Ko pa se enkrat pojavijo povečane vrednosti tudi v urinu, se telo že težko samo čisti in je potrebna zunanja podpora.

 

Test lahko uporabite tudi za testiranje drugih snovi – hrane ali zemlje. Vzemite majhno količino izbranega materiala (npr.hrano ali prst) in ga položite v plastično posodo. Dodajte 30ml destilirane vode. Pretresite vsebino in pustite stati čez noč. Vodo testirate po 24 urah. Tako lahko med drugim ugotovite tudi, ali se vaš otrok igra v toksični zemlji.

 

Ljudje se lahko v poplavi nasprotujočih informacij in zmedi napotkov o razstrupljanju težkih kovin z lahkoto izgubimo. Zato priporočamo, da se za nasvet obrnete na izkušenega svetovalca v Normi.

 

Po posvetu s strokovnjakom se razstrupljanje glede na vrsto težavo, življenjski slog in podobno prilagodi posamezniku. Pristopov je več – z zelenimi čistilci, tinkturami, master oksidanti, kelacijo... .

Trajanje priporočene kure je odvisno od količine ter vrste težkih kovin, sposobnosti samorazstrupljanja... in lahko traja od 3 do 6 mesecev ali še dlje. Med premori se rezultati preverjajo s testi, tako da ni nobenega dvoma o učinku terapije.

 

Za več informacij o strokovni podpori pri razstrupljanju in mineralogramu nas pokličite v Normo na telefonsko številko 02 / 621 44 00.

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke