Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Premirje z virusi, bakterijami in kandido

5.10.2015
Natisni

Norma prireja v Mariboru in v Ljubljani veliko predavanje o boju z virusi in bakterijami na naravni način. Predavali bodo strokovnjaki s treh različnih področij. Več o brezplačnem predavanju sledi na koncu nasveta, mi pa sedaj za uvod v predavanje poglejmo v svet mikroorganizmov ter z njimi povezane naše morebitne težave.

 


 

Boj z virusi in bakterijami
 

Kako lepo bi bilo verjeti, da so za vse bolezni krivi zunanji dejavniki. Nekaj »od zunaj« je krivo, da se je ravnovesje v našem telesu porušilo in smo sedaj bolni. »Virus me je položil v posteljo« pogosto rečemo, ko zbolimo. »Imam kandido, ki je kriva za vse moje težave«, pravijo tisti, ki se borijo proti kandidi. »Res so mikrobi morebitna semena za takšne ali drugačne težave, vendar potrebujejo kot vsa semena dobro prst in pogoje, sicer ne morejo skaliti.
 

Ali bomo dobra tla za patogene organizme, pa je odvisno predvsem od nas samih. Ko smo energijsko pretočni, nezakisani in nezastrupljeni, v nas enostavno ni pogojev za razvoj bolezni. Bolezenske klice lahko uživamo z veliko žlico, vendar nas bodo zapustili tako hitro, kot so v telo prispele. Povsem drugače je, če jim pripravimo teren tako, da »lastni vrtiček« zakisamo, zastrupimo, skrčimo, zmanjšamo itd. Mikroorganizmi so posledica in ne vzrok naših bolezenskih težav. Dejansko jih prikličemo sami ali aktiviramo tiste, ki so že prisotni, ko se v nas nabere toliko smeti, da jih je treba »kompostirati«.«1
 

Pobiti vse živo!
 

»Zavedni zdravniki se vse bolj obračajo stran od antibiotikov in terapevtsko uporabljajo probiotike. Namesto antibiotika, ki pokonča neželene bakterije, a pri tem za krajši čas poškoduje tudi lastno obrambo telesa, predpišejo probiotike, ki –  nasprotno – naravno obrambo telesa okrepijo in mu premagajo premagati vsiljivce2  Mnogi se ukvarjamo z vprašanjem, kako urediti svojo črevesno floro. Pri tem je dobro vedeti, kaj sploh pomeni beseda »urediti«.
 

»Za nekatere ljudi »urediti« travnik pomeni populiti ali s kemičnimi herbicidi pobiti vse, kar označujejo kot neželeni plevel. Ti ljudje se na enak način lotevajo tudi »vrtnarjenja« v svojem črevesju.«3
 

Strategije za obvladovanje glivic
 

Celosten pristop za odpravljanje glivic obsega mnogo več kot le diete in uporabo naravnih protiglivičnih pripravkov. Ključ je v ugotovljanju vzroka na nastanek težav z glivicami in hkrati odpravljanju vzrokov in posledic.4
 

Strategije za obvladovanje glivic:

  • »prenehati z vnosom snovi, ki uničujejo mlečnokislinske bakterije (antibiotiki in druga zdravila, toksini v hrani, neustrezna hrana in pijača,...),
  • omejiti uživanje hrane, ki kandido hrani, nam pa jemlje energijo,
  • v črevesje naseliti novo mlečnokislinsko »prebivalstvo«, pomagati uravnati delovanje prebavil in urediti poškodbe prebavil,
  • razbohtelo kandido še dodatno uničevati z določenimi naravnimi snovmi,
  • lokalne oblike kandide (koža, nohti, sluznice) dodatno obvladatiz lokalnimi protiglivičnimi sredstvi.«5

Več o boju z virusi in bakterijami na velikem predavanju
 

Norma prireja v Mariboru in v Ljubljani veliko predavanje o boju z virusi in bakterijami na naravni način.


Predavali bodo:

  • Dr. Andrej Gregori,  doktor biotehnologije s podjetja MycoMedica d.o.o., ki se ukvarja z raziskovanjem in gojenjem zdravilnih gob. (V Ljubljani bo namesto dr. Andreja Gregorija predavala gospa Herta Kosmina, strokovna sodelavka in solastnica podjetja Biovis d.o.o., ki je izvajalec bioresonančnih pregledov v Normi).
  • Dora Poglej Valder, strokovnjakinja na področju detoksikacije s pomočjo uporabe naravnih mineralov (zeolit).
  • Iztok Černe,  poznavalec učinkovin zdravilnih rastlin iz podjetja Eternis.

Brezplačno predavanje v Mariboru:
 

V torek, 13. oktobra, od 17.00 do približno 19.30 v Koloseju Maribor (dvorana 4). Obvezna prijava na 02 320 40 22 ali norma@norma.si.
 

Brezplačno predavanje v Ljubljani:
 

V torek, 20. oktobra, od 17.00 do približno 19.30 v kavarni Stanič zraven Norme v Ljubljani. Obvezna prijava na 0590/45 500 ali norma-lj@norma.si.


Prisrčno vabljeni!


Seznam virov:

1Dolinar, A. (et al.) (2010). Vojna ali mir z bakterijami. Ljubljana: Svetovanje Aleš Pevc s.p., str. 7-8.

2Dolinar, A. (et al.) (2010). Vojna in mir z bakterijami. Ljubljana: Svetovanje Aleš Pevc s.p., str. 27.

3 Lončar, S. in Dolinar A. (2013). Obvladajte kandido preden ona obvlada vas. Ljubljana: Jasno in glasno d.o.o., str. 15.

4. Povzeto po: Lončar, S. in Dolinar A. (2013). Obvladajte kandido preden ona obvlada vas. Ljubljana: Jasno in glasno d.o.o., str. 108.

5Lončar, S. in Dolinar A. (2013). Obvladajte kandido preden ona obvlada vas. Ljubljana: Jasno in glasno d.o.o., str. 109.

 

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke