Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Samozdravljenje s Kneippovimi metodami in lajšanje hormonskih težav

18.10.2016
Natisni

Gospo Darjo Ren nam je življenje v Normo pripeljalo po »naključju«. Če verjamete v naključja :-). Gospa Darja je svetovalka za zdrav življenjski slog, promotorka Kneippovih metod naravnega zdravljenja in organizatorka velnes storitev. V sklopu svojih svetovalnih storitev je iskala nekoga, komur bi lahko napotila svoje stranke po zdravo hrano.  Ponudila se je, da bo svoje znanje o Kneippovih metodah delila z vami na brezplačnem predavanju v Normi v Mariboru, v sredo, 9.11., ob 19 uri.
 

Darja Ren verjame, da med nami ni ene same ženske, ki se kdaj v življenju ne bi srečala z vihravimi hormoni, zaradi katerih smo en trenutek v devetih nebesih, spet naslednji pa na robu joka. Zlasti v času PMS, v predmenopavznem obdobju ali v menopavzi apetit in kilogrami povzročajo slabo voljo, da o »valungah« sploh ne govorimo.

 


 

Prehrana? Čustva? Stres? Kariera, ki nas ne osrečuje? Kaj je tisto, kar nam ne da spati, nam povzroča gubice in suho nožnico, zakaj si partnerja ne želimo več tako kot nekoč? In predvsem, kaj lahko sami naredimo za to, da te občutke in stanja čim lažje prebrodimo? Veliko vprašanj, a nobenega instant odgovora, še najmanj v tabletki, ki nam jo vedno znova ponujajo zdravniki.
 

A s pravilnim pristopom do sebe se da vse ali pa vsaj veliko narediti! Morda boste na predavanju slišali kak koristen nasvet, ki vam bo pomagal na poti samozdravljenja oziroma krepitve zdravja, tudi po vseh petih Kneippovih metodah naravnega zdravljenja.
 

Sebastian Kneipp je bil velik zdravilec, ki je v 19.stoletju premikal meje v naravnem zdravljenju in s svojimi metodami naravnega zdravljenja prepričal tudi uradno medicino.

 


 

Večina nas ga pozna le po tuširanju s hladno/toplo vodo in redkih drugih terapijah z vodo, kar je do njega precej krivično. Kneipp je namreč v svoje zdravljenje poleg vode vključeval tudi zdravilne zeli, gibanje ter zračne in sončne kopeli. Ekološki polnovredni prehrani lokalnega porekla je dajal velik poudarek, prav tako tudi sproščanju, harmoniji s samim s seboj in z okoljem, v katerem živimo. Zmernost v vsem, predvsem pa stik z naravo je tisto, na čemer je gradil in delal Kneipp in za kar še dandanes vemo, da je prav, če želimo doseči svoj notranji mir in sinergijo telesa, duha in našega uma.
 

Niso vse to zapovedi, nasveti, danes nekateri tudi znanstveno podkrepljeni, ki jih slišimo na vsakem koraku? So in to je dokaz več, da je Kneipp s svojimi metodami še kako aktualen v današnjem času in prav je, da je prisoten v vsakdanjem življenju posameznika.
 

Kaj je namen predavanja?
 

Čim bolj enostavna predstavitev  (tudi nasveti za domov) vseh petih stebrov in kako si z naravo najbolje pomagati, ko hormoni ponorijo. Predavanje je namenjeno tako ženskam kot tudi moškim, saj boste na predavanju spoznali  nekatere Kneippove metode, s katerimi si boste marsikatero težavo lahko odpravili sami doma.
 

Z zelišči, primerno prehrano, uporabo vode in sproščanjem lahko uravnovesimo naš um, telo in duha.  Seveda so tehnike do določene mere prilagojene današnjemu času, a načela ostajajo ista.
 

Pravilna uporaba vode lahko na naše telo deluje čudežno, saj poleg suhega krtačenja izboljša prekrvavitev, uravnava telesno temperaturo, prekrvavi srce in je prava gimnastika za ožilje. Pravilno izbrana zelišča nam izboljšajo spanec, umirijo duha, primerna vadba, sproščanje in prehrana pa poskrbijo za razkisanost telesa, sklepe in mišice, boljšo presnovo, počutje in zdravje. 

 


 

Niso vsega krivi le hormoni. Neuglašenost v nas je največkrat odraz našega psihofizičnega stanja in mi smo tisti, ki si v največji meri lahko pomagamo sami.
 

Prijave na brezplačno predavanje
 

Na brezplačno predavanje, ki bo v Normi v Mariboru, v sredo, 9.11.2016, ob 19. uri se je potrebno predhodno najaviti preko telefonske številke 02 320 40 22 ali e-naslova norma@norma.si.


Darja Ren in Norma vas prisrčno vabita!

 

 

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke