Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Serum za spodbujanje rasti las – enostavno – naravno in - domače

9.8.2016
Natisni

Lasje simbolizirajo fizično moč in zdravje ter predstavljajo posameznikove duhovne moči. Vrline in lastnosti osebe naj bi bile koncentrirane v njenih laseh in nohtih. So simbol instinkta, ženske zapeljivosti in fizične privlačnosti. Pleša lahko nakazuje sterilnost. Plapolanje las prikazuje svobodo in nenavezanost, medtem ko nedovoljeno odstranjevanje las lahko predstavlja simbol kastracije. Lasje naj bi predstavljali zunanjo dušo.

 

 

Ni torej nenavadno, da so tako ženske kot moški navezani na svoje lase in da izpadanje las povzroči določeno stopnjo skrbi. S pomočjo naravnih pripravkov lahko spodbudiš rast svojih las. V nadaljevanju smo zate pripravili takšnega, ki si ga lahko enostavno pripraviš tudi sam doma. 

 

Ta serum združuje zelišča in eterična olja, ki pripomorejo k zdravju lasišča in spodbujajo rast las:

 

Kopriva – bogata z železom, vitamini A, C in K, kalijem in magnezijem. Pogosto uporabljena v naravnih izdelkih za nego las, saj spodbuja njihovo rast.

 

 

Njivska preslica – je bogata s silicijem in odlična za spodbujanje rasti las. Pravijo ji tudi konjski rep in je razširjena po vsej Sloveniji. Ugajajo ji vlažni, ilovnati travniki. Zamenjate jo lahko z njeno strupeno sorodnico močvirsko preslico, ki uspeva v močvirnatih področjih, kjer pa njivska preslica ne uspeva. V kozmetičnem svetu preslica močno izstopa, kajti vsebuje več silicijevega dioksida in silicijevih kislin – v oblikah, ki se močneje kot katerakoli druga rastlina absorbirajo v telo. Silicij vpliva na moč krvnih žil, organov, kože, las in kosti ter prispeva k obliki, odpornosti in prožnosti vsega veznega tkiva.

 

 

Gel aloe vere – naravno zgoščuje in pomirja lasišče in služi kot svilnata osnova tega seruma.

 

 

Eterična olja – muškatna kadulja, rožmarin in sivka so idealna za zdravje las in lasišča. Muškatna kadulja zraven pospeševanja rasti las vpliva na manjše izločanje loja in je primerna za mastno lasišče, rožmarin pa vpliva na zmanjševanje nastajanja prhljaja. Vse tri rastline delujejo pomirjevalno, kar je še posebej primerno, saj se uporaba seruma priporoča pred spanjem.

 

Sestavine seruma za pospeševanje rasti las:

 

1 skodelica destilirane vode

2 žlici posušenih koprivinih listov

2 žlici listov njivske preslice (lahko dodate tudi tinkturo – 15 kapljic)

2 žlici gela aloe vere

10 kapljic eteričnega olja muškatne kadulje

10 kapljic eteričnega olja rožmarina

10 kapljic eteričnega olja sivke

 

 

Navodilo za pripravo seruma:

 

Zavri destilirano vodo, dodaj liste koprive in preslice ter ugasni ogenj. Če boš uporabil tinkturo, jo dodaj kasneje, ko boš dodal še ostale sestavine.

Zelišča pusti v vodi vsaj 10 minut ali tako dolgo, dokler se voda ne ohladi.

Vodo prelij skozi sito v steklenico z razpršilom.

Dodaj aloe vero in eterična olja ter dobro pretresi. V tem koraku dodaj tinkturo njivske preslice, če ne boš uporabil rastline.

 

Shranjuj v hladilniku do 3 mesece in pred uporabo vedno dobro pretresi.

 

Kako uporabljati serum?

 

Serum razprši po lasišču enkrat ali večkrat na dan. Priporočamo uporabo pred spanjem, ker bo serum lahko v miru deloval vso noč.

 

Vse sestavine za ta domači serum so na voljo v bio prodajalni Norma. Vljudno vabljeni!

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke