Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Sok mlade pire – zelena infuzija za poživitev telesa

20.9.2016
Natisni

Rudi Kruh, pridelovalec soka iz mlade pirine trave s Pragerskega pravi, da so se konec leta 2014 v družini soočili s težko boleznijo in bili tako primorani iskati vse mogoče rešitve do ozdravitve. V tujini so našli zeleno bogastvo narave. To je SOK MLADE PIRE. Hitro so ugotovili, da je to »čudežni napitek« ki okrepi organizem.

 

To jih je tako navdušilo, da so ustanovili podjetje ”Zeleno bogastvo” in pričeli z gojenjem mlade pire, sprva za lastne potrebe, sedaj pa tudi za širši krog ljudi. Sok pridelujejo in sočijo resnično z velikim veseljem in hkrati z ljubeznijo. Zavedajo se, da s tem prispevajo k zdravemu življenjskemu slogu in k kakovosti življenja marsikaterega posameznika.
 

Veseli nas, da vam lahko odslej ponudimo Rudijev sok mlade pire tudi v Normi (kliknite za ogled izdelka). Sok pire je prehransko dopolnilo in zanj ne smemo navajati nobenih pozitivnih učinkov na zdravje. V kolikor vas pestijo kakršnekoli zdravstvene težave in še iščete poti do ozdravitve, vas prisrčno vabimo na BREZPLAČNO PREDAVANJE O UČINKIH MLADE PIRINE TRAVE ter na zanimivo izmenjavo izkušenj, ki bo 5. oktobra ob 19.00 v bio prodajalni Norma v Mariboru. Na predavanje se je potrebno predhodno prijaviti preko telefonske številke 02 320 40 22 ali e-naslova norma@norma.si.

 

 

Pridelava poteka v Sloveniji 
 

Pri pridelavi uporabljajo ekološko prastaro vrsto pšenice – piro, jo negujejo in še mlado požanjejo. Sočijo jo v posebnem sokovniku in jo takoj zamrznejo v šok komori. Sok se do uporabe hrani pri -18°C in se tudi do nas transportira v zamrzovalnih torbah. Bio sok iz mlade pire je v celoti slovenski izdelek.

Zeleni sok pirine trave,  imenovan  tudi »eliksir življenja« je  pridobljen iz  kalečih  listov bio pire. Sok je sladkastega okusa. S stiskanjem pirinih bilk izločijo težje prebavljiva celulozna vlakna,  kar telesu omogoči odlično absorpcijo ter pospeši učinek zelenega soka.

 

                                                                 Sok mlade pire Zeleno Bogastvo 

 

S sokovi najhitreje in najučinkoviteje nahranimo celice in tkiva
 

Ker je sok organska, živa hrana, tudi presenetljivo hitro prenovi vse telo. Življenjsko pomembne prehranske sestavine - atomi, molekule in njihovi encimi - so tiste sestavine v svežih surovih sokovih, ki pripomorejo, da se celice, tkiva, žleze, organi in vsak del telesa izredno hitro nahranijo. V sokovih je vsebnost hranil največja. Čvrsta hrana se prebavlja več ur, preden postanejo njene hranilne snovi dostopne celicam in telesnim tkivom. Sok brez vlaknin pa se izjemno hitro prebavi in asimilira, včasih že v nekaj minutah.
 

Dr. Ann Wigmore, odkriteljica in pionirka v uživanju soka iz pirine trave, pravi, da je sok iz mlade pire dobronamerna vitaminska bomba, ki je zaradi zastrupljenosti telesa in načina življenja, potrebna vsakemu človeškemu organizmu. Pirina trava (sok) v tej mladi fazi še ne vsebuje glutena. Bio sok mlade pire je narejen iz mladih listov pire ter sočen v specialnem sokovniku. Soka ne smejo uživati osebe, ki so v kakršnikoli obliki občutljivi na piro in otroci do starosti 4 let.
 

Blagodejnost soka mlade pirine trave je le dokaz, kako zelo našemu organizmu primanjkuje nekaterih hranil, zlasti, ko prebavila opešajo zaradi starosti ali bolezni. Uživanje soka mlade pirine trave izboljša prehrano slehernega človeka, tudi mladega in zdravega športnika. A še najbolj ga potrebujejo ostareli, katerih kri je vsaj 100 krat antioksidantsko šibkejša, kot pri mladih. Podobno velja v času izčrpanosti po boleznih in poškodbah.

 

Pozitivna pričevanja ljudi, ki uživajo sok mlade pire, si lahko preberete tukaj.

 

Priprava bio soka mlade pire za uživanje
 

Bio sok mlade pire uživamo vedno samo zjutraj na prazen želodec kot prvi obrok, pred zaužitjem vode, čaja, sadja ali ostale hrane.  Kocko bio soka mlade pire raztopimo v steklenem kozarcu z negazirano vodo, najboljša je voda iz steklene embalaže. Vode iz vodovoda ne smemo uporabljati zaradi vsebnosti klora. Kocko soka z dodano vodo ves čas mešamo s plastičnim ali keramičnim priborom (ne kovinskim) vse do raztopitve. Če je mešanica preveč mrzla jo lahko pogrejete tako, da  v drugo večjo posodo natočite vodo do temperature 40°C in  kozarec s kocko soka postavite v to večjo posodo s toplo vodo. Mešanico soka in vode je potrebno ves čas mešati in po raztopitvi takoj popiti.  Celoten proces raztapljanja traja približno 2 minuti. Po zaužitju bio soka mlade pire ne smemo ničesar piti – niti vode - in prav tako ne jesti najmanj pol ure za vsako popito kocko soka (1 kocka – 0,5 ure, 2 kocki – 1 ura, 3 kocke 1,5 ure, itd.) zato, da telo posrka sok v krvni obtok. Potrebna količina vode za raztopitev kock bio soka je odvisna od števila kock, ki jih raztapljamo:


(1 kocka bio soka – do 0,5 dcl vode, 2 ali več kock – toliko da kocke prekrijemo z vodo in jih raztopimo).
 

Koliko kock bio soka mlade pire naj pijemo
 

Število zaužitih kock bio soka pirine trave na dan in obdobje uživanja je odvisen od vsakega posameznika, od njegovega počutja in potreb. Za podrobnejša navodila (število kock in čas uživanja) o uživanju bio soka pirine trave, se posvetujte z nami v Normi ali nas pokličite na telefonsko številko 02 320 40 22. Z veseljem bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja v zvezi z uživanjem mlade pirine trave.
 

Hranjenje bio soka mlade pire
 

Bio sok iz mlade pire se transportira v hladilni torbi in hrani v zamrznjenem stanju na -18°C. Če se bio sok mlade pire iz kakršnegakoli vzroka odtali, ga je potrebno zavreči. Zato vam predlagamo, da se po nakup odpravite  s hladilno torbo ali vrečko, ki ohranja temperaturo ter hladilnimi vložki.

 

Brezplačno predavanje o učinkih mlade pirine trave

 

Za več informacij o učinkih mlade pirine trave ter zanimivo izmenjavo izkušenj, vas vabimo na brezplačno predavanje, ki bo 5. oktobra ob 19.00 v bio prodajalni Norma v Mariboru. Na predavanje se je potrebno predhodno prijaviti preko telefonske številke 02 320 40 22 ali e-naslova norma@norma.si.


Vljudno vabljeni!


Vaša Norma

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke