Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Sončna svetloba nas ohranja zdrave

21.6.2012
Natisni

Pred izumom električne luči je sonce zagotavljalo osnovno svetlobo in toploto. Toploto ne samo v smislu gretja, temveč tudi v smislu pozitivne energije in veselja, ki jo je človek občutil ob pojavu sončnih žarkov. Še dandanes je tako! Ko posije sonce, se um razbistri. Želimo ga užiti, se odpraviti ven iz zaprtih prostorov in »dihati«.

 

 

 

 

Prepričana sem, da se vsak od nas zaveda pomena sonca in svetlobe za človeka, zdravje, stvarstvo,… v nas vzbuja predvsem pozitivna čustva, zato posledično s tem nismo depresivni, slabe volje ali živčno napeti. Same pozitivne lastnosti, boste rekli. Zakaj potem toliko svaril, da naj se soncu (predvsem v mesecih, ki prihajajo) izogibamo? Saj izpostavljanje soncu povzroča kožnega raka in celo vrsto kožnih bolezni.

 

In če odmislimo svarila medijev in farmacevtske industrije, če preprosto sledimo svojemu ozaveščenemu notranjemu glasu, ugotovimo, da ima sončna svetloba neverjetno veliko pozitivnih lastnosti za naše telo in kožo.

 

 

 

 

Vemo, da je vitamin D pomemben za zdravje vsakega izmed nas. Telo ga prideluje izključno pod vplivom sončnih žarkov. Če ga je v telesu premalo, se poruši naše hormonsko ravnovesje, kar vodi do različnih degenerativnih bolezni – osteoporoze, depresije, padca imunskega sistema, nastajanja različnih oblik raka, povišanega krvnega pritiska in še bi lahko naštevala. Vitamin D je prav tako pogoj za pravilno resorpcijo kalcija, ki uravnava rast naših kosti in zob. Zato je sončne žarke potrebno izkoristiti. Predvsem tiste, ki posijejo zgodaj dopoldne, saj tisti zagotovo niso škodljivi. Če smo na soncu vsaj eno uro na dan (ne samo v času, ko imamo dopust), nam bo telo neizmerno hvaležno.

 

Presnovo sončnih žarkov in preventivo pred kožnim rakom nam ponuja narava sama. Tako so šentjanževkino olje, izvlečki ognjiča, pečk granatnega jabolka, rakitovca, aloe vera in ricinusovo olje odlični regeneratorji celic kože.

 

Ker prihajajo vroči meseci, ne bo odveč majhno svarilo pred zaščitnimi kremami. Važno je, da so naravne (kokosovo olje, jojoba ali orehovo olje), da vsebujejo veliko mineralov in da nimajo faktorja 30 ali celo 50 in več. Kajti dokazano je, da faktorji višji od 8 skoraj v celoti ustavljajo tvorbo vitamina D, da mašenja por sploh ne omenjamo.

 

Oblecite ohlapna in tanka oblačila ki dihajo, večkrat na dan se osvežite s prhanjem in stopalom omogočite, da se bosa dotaknejo tal, trave, kamenja … . Pa uživajte!

 

 

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke