Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Sporočilo vode

16.5.2016
Natisni

Mnogim od nas je dostop do pitne vode tako samoumeven, da morda ravno zato spregledamo  vse koristi, ki nam jih prinaša uživanje le-te. Ne le, da predstavlja večinski del našega telesa, tudi naši možgani in kri vsebujeta več kot polovico vode, zato že manjša dehidriranost povzroči precejšen padec naših fizičnih in umskih sposobnosti. Če želite poskrbeti za ustrezno preskrbljenost vašega telesa z vodo, oziroma bi o tem radi izvedeli kaj več, vas toplo vabim na brezplačno predavanje v Normi v Ljubljani, v četrtek, 29.9.2016, ob 17.30 uri, kjer bom podrobneje razkrila pogled na vodo s fiziološkega in duhovnega vidika.  

 


 

Voda – naša velika zdraviteljica
 

Voda je osnovna hrana za naše celice in obenem velika zdraviteljica. Z ustreznim in zadostnim pitjem te življenjske tekočine lahko odstranimo marsikakšen bolezenski simptom ter celo preprečimo ali ozdravimo bolezni kot so srčno-žilna obolenja, okužbe, depresijo, osteoporozo, povišane vrednosti holesterola in trigliceridov. Voda pomaga tudi pri izgubljanju telesne teže, ureja prebavo in s tem čisti telo, zmanjšuje tveganje za raka in skrbi za novo energijo. Preden se torej odpravimo k zdravniku zaradi slabega počutja, pomanjkanja energije ali močne utrujenosti, si raje najprej nazdravimo s kozarcem mlačne vode. Morda naše telo potrebuje le gorivo zase v obliki vode.
 

Da je z eliminacijo sladkanih in gaziranih pijač ter nadomestitvijo le-teh s kakovostno vodo možno doseči veliko preobrazbo, sem se prepričala na lastne oči. Kot osebna vaditeljica teka in prehranska svetovalka namreč uživanje vode predlagam stranki za prvi kratkoročni cilj. Tako je moja stranka z upoštevanjem predloga v roku enega leta znižala telesno težo za več kot 15 kg in s tem dosegla ne le veliko fizično preobrazbo, ampak je tudi drastično dvignila nivo življenjske energije in okrepila svoj imunski sistem. Posledice: večje zadovoljstvo s svojim telesom in s samim seboj, manj utrujenosti ter bistveno več energije za vsakodnevne obveznosti.
 

A kot pri vsaki spremembi v naših življenjih, je tudi za vpeljavo rednega uživanja vode potrebnega nekaj znanja, še več pa discipline in motivacije. Vendar pa če imamo v mislih, da smo mi najpomembnejša oseba v našem življenju in da je sreča (in s tem tudi zdravje) naš osrednji cilj, potem verjamem, da si bomo lažje in z veseljem privoščili ne le enega, temveč več kozarcev vode na dan. Vsak dan. In obenem s hvaležnostjo naravi, da nam je podarila tako dragoceno in nenadomestljivo tekočino, ki nas hrani z življenjem.

 

 

Največje darilo narave
 

Ste se kdaj vprašali, kako bi preživeli dan brez vode? Kako bi si zjutraj osvežili obraz, si očistili zobe, skuhali jutranji napitek in po zajtrku še pomili posodo, ki ste jo uporabili za pripravo le-tega? Ali pa, če že sledite neprecenljivi ajurvedski modrosti o neizmerni dobrobiti pitja tople vode, že na tešče spili vsaj 6 dcl le-te?

Ta, le manjši izsek dneva, nam jasno pove, da bi brez vode težko začeli dan, kaj šele ga nadaljevali ali preživeli več dni brez nje. Jemljemo jo za tako samoumevno, da se niti ne zavedamo, da je voda poleg sonca in kisika največje darilo, ki nam ga podarja narava. Darilo, ki nam je zaenkrat lahko dostopno, predvsem pa čisto v taki meri, da ga lahko uživamo brez dodatnega predelovanja. A kaj se bo zgodilo, če nam bo narava naenkrat vrnila tisto in v taki obliki, kot ji mi trenutno namenjamo s sedanjo uničujočo tehnologijo, brezbrižnostjo in lahkomiselnostjo, predvsem pa s pomanjkanjem občutka za njeno vrednost in vlogo v našem življenju? Verjetno se še premalo zavedamo, da je naravi lahko v vsakem trenutku dovolj našega mačehovskega odnosa do nje in da lahko kaj kmalu trenutne naravne danosti postanejo le še redka dobrina. Zato jo varujmo in ravnajmo z njo kot našim primarnim domom in okoljem. Le v tem primeru nam bo namreč še naprej zagotavljala dragocena in nenadomestljiva darila, nujno potrebna za naše življenje.

 


 

Voda nas lahko ozdravi
 

Da je več kot dve tretjini našega planeta prekrito z vodo in da vse fizično življenje izhaja iz vode, je verjetno vsem znano. Pa ste morda vedeli, da človeško telo, ki je pomanjšana slika planeta, sestavlja voda v enakem razmerju? Da naša kri vsebuje 92%, slina 98%, možgani pa 70% vode, hkrati pa 99% metaboličnih procesov temelji na vodi? In, kar je najpomembneje - da je narava poskrbela za to, da lahko z ustreznim pitjem vode preprečimo in ozdravimo marsikatero bolezen? To dejstvo že dolga stoletja izkoriščajo in prakticirajo orientalske dežele, ki preko različnih tehnik izvajajo zdravljenje z vodo. S pomanjkljivim  in neustreznim dovajanjem vode namreč naš organizem prikrajšamo ne le za prepotrebno energijo, temveč ga dolgoročno zastrupljamo in povzročamo bolezni. V današnjem času kronična dehidriranost predstavlja najmanj opažen, a hkrati zelo pogost izvor bolezni kot so srčno-žilna obolenja, okužbe, depresijo, osteoporozo in celo povišane vrednosti holesterola in trigliceridov. Če torej spoznamo vzrok bolezni, je voda za nas lahko dragoceno darilo, za katero si verjetno niti v sanjah ne bi mislili, da nas lahko tudi ozdravi. Zadostna količina, ustrezna razporeditev uživanja vode preko dneva, pa tudi njena kakovost in čistost so lahko odločilni dejavniki našega zdravja. Pomaga nam tudi pri izgubi telesne teže, pri boljšemu zdravju srca, ureja prebavo in čisti telo, koži daje lesk in boljšo strukturo, izboljšuje naše športne dosežke, je odlično zdravilo za glavobol, prav tako pa zmanjšuje tveganje za raka.

 


 

Prenašalka informacij
 

Kako pa lahko poleg zgornjih navedb še dodatno vplivamo na uživanje kakovostne vode in posledično na naše dobro počutje? Ljudje smo edina bitja na Zemlji, ki lahko s čustvi in mislimi neprestano spreminjamo naše vibracije, voda pa je tista, ki prenaša te vibracije oz. informacije. Japonski raziskovalec Masaru Emoto je dokazal, da ima voda sposobnost shranjevanja in prenašanja informacij. Tako v okolju, kjer so prisotna dobronamerna čustva, misli ali besede ljubezni in hvaležnosti, voda tvori čudovite šesterokotne kristale (prva slika), v prisotnosti negativnih in  uničujočih misli ter besed pa se le-ti spremenijo v povsem popačeno nerazpoznavno obliko (druga slika). Človek tako s svojimi mislimi, čustvi in občutki programira vodo svojega telesa, s tem pa neposredno vpliva na svoje počutje, zdravje in energijo. Marsikoga bi verjetno presenetilo, če bi videl, kakšne oblike kristalov ustvarjamo v svojem telesu z docela ne zlonamernimi mislimi in besedami ali pa tudi kakšna je moč naše čustvene naravnanosti, če smo prijazni, ljubeči in spoštljivi. Harmonija naših misli in čustev so sinonim zdravja, lepote in dolgega življenja, konflikti pa sinonim bolezni, staranja in smrti. Z našimi mislimi smo tako zmožni transformirati oporečno vodo v očiščeno življenjsko tekočino ali pa jo po drugi strani še bolj onesnažiti. Naj torej v naše dobro vsak naš popiti kozarec vode spremlja hvaležnost za podarjene kaplje, obenem pa izkažimo sebi ljubezen z vsakodnevnim pitjem vode.
 

Slika 1 

Slika 2

                                                                                                          

Kristal vode ob izgovarjanju besede »HVALA«…                …in ob besedah »GNUSIŠ SE MI«


In če boste morda kdaj ob vašem slabem počutju, pomanjkanju energije ali glavobolu pomislili, da so to morda znaki bolezni, ki zahtevajo obisk zdravnika, raje izkoristite prvo pomoč v obliki zaužitja kozarca mlačne vode. Morda pa vam telo na ta način sporoča, da so celice vašega telesa zgolj dehidrirane - da potrebujejo gorivo (vodo) za normalno funkcioniranje. Naše fizične in umske zmožnosti namreč drastično upadejo že ob minimalni dehidriranosti.
 

Če bi torej želeli poskrbeti za ustrezno preskrbljenost vašega telesa z vodo, oziroma bi o tem radi izvedeli kaj več, vas toplo vabim v Normo v Ljubljani, kjer vam z veseljem svetujem. Prav tako se mi lahko pridružite na brezplačnem predavanju v Normi v Ljubljani, v četrtek, 29.9.2016, ob 17.30 uri, kjer bom podrobneje razkrila pogled na vodo s fiziološkega in duhovnega vidika. Predstavila pa vam bom tudi nove ekološke izdelke za uživanje vode (steklenice, kozarce, vrče in karafe) vrhunskega proizvajalca Nature`s Design, ki bodo od takrat naprej v naši ponudbi.  Na predavanje se je potrebno predhodno prijaviti na norma-lj@norma.si ali preko telefona 0590 45 500.
 

Na (naše) zdravje!
 

Normandistka Metka Bulc

 

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke