Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Spreji NUTURA – zagotovljena absorpcija in izkoristek na celični ravni

1.3.2019
Natisni

V času v katerem živimo, so potrebe našega telesa po hranilih povsem drugačne kot so bile še v času naših starih staršev. Drugače se prehranjujemo, drugače preživljamo prosti čas, spremenilo se je naše delovno okolje in ritem dela... Če želimo živeti življenje polno in brez omejitev v smislu zdravja ter dobrega počutja, je danes ob uravnoteženi prehrani smiselno poseči tudi po prehranskih dopolnilih.

 

Za vas si želimo, da izbirate prehranska dopolnila, od katerih boste imeli tudi dejansko korist. Kot smo v preteklosti že pisali, obstaja razlika med klasičnimi prehranskimi dopolnili  in spreji - v načinu uporabe in predvsem v izkoristku. NUTURA spreji, katere vam predstavljamo v tem članku, se 90% absorbirajo v krvni obtok. Posebna črpalka pršilke tvori mikro kapljice. Ko sprej razpršimo iz razdalje 3-4 cm, se na sluznici v ustih ustvari posebej tanka plast. Sprej se v približno 30 sekundah vpije in vstopi neposredno v krvni obtok. Na notranji strani ličnic, kamor neposredno prišimo, je sluznica še posebej prekrvavljena in nam služi kot neposredno »okno« v organizem. Bistveno pri sprejih je, da na takšen način hranila zaobidejo prebavo in presnovo in s tem povezane morebitne težave z absorpcijo.

 

 

Tako visoki absorpciji so prilagojeni priporočeni dnevni odmerki v sprejih (PDV), oblika sestavin (vitaminov, mineralov, kofaktorjev in zelišč) in način uporabe (8 razprškov na dan, oziroma 4 x 2 na vsake 3 ure), da se zagotovi konstatno raven hranil v krvnem obtoku.

 

Spreje NUTURA odlikujejo 4 lastnosti:

 

- Odlična absorpcija

- Dejanski izkoristek

- Sinergija sestavin

- Enostavna uporaba

 

1.) ABSORPCIJA

 

Absorpcija pomeni, da hranila »spravimo« v krvni obtok. To je možno preveriti z enostavnim krvnim testom že po samo nekaj dneh uporabe. Absorpcija in čistost snovi, ki jih vnašamo, sta nadvse pomembna pri dodajanju prehranskih dopolnil, saj običajno posežemo po pripravkih z namenom, da bi izboljšali neko stanje. Zaradi odlične absorpcije ni več potrebe po zelo velikih priporočenih dnevnih odmerkih v dopolnilih (PDV).

 

Pri sprejih Nutura je na prvem mestu najvišja in zajamčena kakovost, ki je trenutno na voljo na svetovnem trgu. Topnost in stopnja absorpcije sta nadaljnja pomembna vidika sprejev NUTURA. Specifična hranila (vitamini, minerali, zelišča, aminoksiline) so primerna za raztapljanje v tekočini (v sprejih Nutura je to prečiščena voda). Za raztapljanje v maščobi topnih vitaminov so uporabljeni naravni, rastlinski emulgatorji. Emulgator poskrbi za preoblikovanje sestavine v mikro majhne delce, ki so primerni za absorpcijo skozi ustno sluznico. Če vas resnično zanima absorpcija, priporočamo, da posvetite posebno pozornost obliki hranila (vitamini, minerali) v posameznem izdelku. Spreji ne vsebujejo polnil ali veziv, z njimi prejmete najčistejšo obliko vitaminov, mineralov, zelišč in kofaktorjev.

 

Ker je večina razpršil NUTURA kombinacija večih hranil, je pomembno, da se le-ta kombinirajo med seboj brez negativnih interakcij na zdravje. S skrbnim izborom je proizvajalec tako zagotovil kakovost in stabilnost formule vsaj 3 leta; če se spreja ne uporablja, celo nekaj let dlje, saj zaradi neporepustnosti embalaže ne prihaja do oksidacije in se ohranja prvotna moč sestavin.

 

 PRAVILNA UPORABA – KLJUČ DO MAKSIMALNE ABSORPCIJE

 

Strokovnjaki pripročajo, da si pred uporabo temeljito umijemo roke, si pridržimo ličnico in izdelek razpršimo na čim večjo površino notranjosti ličnice. To naredimo tako, da sprej držimo čim dlje od mesta, na katerega želimo pršiti. Prav posebej to poudarjamo zato, ker se s tem približamo idealnim razmeram za maksimalen izkoristek – čim večjo vztopno točko in čim tanjšo plast razprška. Če držimo sprej preblizu, je vstopna točka premajhna in razpršek »premoker«. Predstavljajte si, da pršite na kožo – če ste blizu, se bo na koži poznala majhna, mokra packa. Če pa je razdalja daljša, bo plast razprška na koži fina in tanka ter precej večjega obsega. Isto velja za notranjo stran ličnice. Razpršimo samo enkrat in enako ponovimo na drugi ličnici. Počakamo približno pol minute (ali dlje) preden spet pogoltnemo slino, saj tako poskrbimo za maksimalen učinek. Mikro kapljice se takoj absorbirajo v tkivo skozi kapilare, ki ležijo blizu površine sluznice v ustih. Ta proces omogoča hranilom, da se absorbirajo v nekaj sekundah.

 

 

S pršenjem pod jezik se slina prekmalu nabere, kar pomeni, da gre del hranil s slino v prebavni trakt, učinek pa se posledično omili. 

 

2.) IZKORISTEK

 

Od vsakega posameznika je odvisno, koliko hranil bodo njegove celice dejansko sprejele. Da se celica »odpre« oziroma začne sprejemati hranila, je potreben čas in konstantna prisotnost hranil v krvnem obtoku (to dosežemo z razprški 4x2 na dan).

 

Govorimo torej o sprejemanju na celični ravni. Izkoristek z vidika celice (zaloge v telesu), se meri drugače kot absorpcija (odvzem krvi) – merimo ga lahko v klinikah z aparaturami, ki se dotikajo celične ravni ali na primer z mineralogramom.

 

 

Potrebno je vedeti, da hranila, ki so le kratek čas v krvnem obtoku, ne morejo doseči željenega učinka – izkoristka v celicah. Ko posežemo po prehranskih dopolnilih, običajno vzamemo eno tableto zjutraj in čez dan nič več. Tako so hranila zelo kratek čas prisotna v krvi. Po nekaj urah jih izločimo, urin se močneje obarva in hranil ni več v telesu.

 

3.) SINERGIJA HRANIL

 

Zanimive so tudi kombinacije hranil in zelišč v posameznih sprejih. Skozi sinergijo uporabljenih sestavin (vitamini, aminokisline, zelišča, minerali) dosežemo, da se hranila še bolje aborbirajo in izkoristijo.

 

Npr. vitamin C – vsi vemo, da ima mnogo dokazanih pozitivnih vplivov na organizem. V kombinaciji s cinkom, vitaminom E, bioflavonoidi iz šipka in dvema aminokislinama (L- L-lizin in L-glicin), vitaminu C ustvarimo idealne pogoje za maksimalen učinek.

 

Ali pri B kompleksu - imamo kombinacijo B vitaminov ( B1, B3, B5, B6, B12) in več kot 10 zelišč in rastlin (navadna brogovita, kajenski poper, ameriški slamnik, beli vratič, ginkgo biloba, hmelj, zelena solata, lubje magnolije, pasionka, šipek, čeladnica, šentjanževka, valerijski koren, vrba), kar naredi to pršilo za močno orodje med napornim delom in notranjimi pretresi.

 

 

Za ogled vseh sprejev NUTURA, kliknite TUKAJ

 

4.) ENOSTAVNA UPORABA

 

Pršila NUTURA so priročna in jih z lahkoto nosimo s seboj, kar olajša vsakodnevno uporabo, za vnos ne potrebujemo dodatne tekočine.

 

Zaradi enostavne uporabe in izjemne učinkovitosti so razpršila izjemno priljubljena. Preizkusile so jih praktično vse populacije, ki se zavedajo pomembnosti učinkovitosti prehranskih dopolnil – rekreativni in vrhunski športniki, mamice in nosečnice, uporabljajo jih v zasebnih klinikah in centrih zdravja, kot podpora bolnim in oslabljenim osebam...

 

Svoje izkušnje so nam zaupali mnogi športniki, ki pršila uporabljajo pred, med in po športni aktivnosti. Ker fizična aktivnost visoke intenzivnosti ne prenese vnosa v prebavni trakt, je takšna uporaba idealna. Uporabljajo se lahko v premoru med samo tekmo, med kolesarjenjem, za hitrejšo pripravo, izboljšanje rezultatov in boljšo regeneracijo.

 

Ženske se pri načrtovanju nosečnosti srečujejo s povečano potrebo po hranilih in folni kislini, mnoge imajo težavo z absorpcijo le-teh. Marsikatera nosečnica ima težave s slabostjo in vnosom hrane ter prehranskih dopolnil. Pri spreju teh težav ni.

 

Primerni so za uporabo tudi pri vseh, ki:

 

- imajo želodčne težave (napihnjenost, zgaga, prebavne težave),

- imajo občutljiv želodec in jih po zaužitju prehranskih dopolnil boli želodec ali jim “obležijo” v želodcu,

- imajo rane na želodcu, se jim odsvetuje jemanje prehranskih dopolnil ali morajo pred zaužitjem vzeti tableto za oblogo v želodcu,

- so imeli operacije na želodcu ali črevesju (odstranitve, zmanjšanja, itd.), ne morejo zaužiti dovolj hrane,

- so deležni obsevanj, kemoterapij, se zdravijo, nimajo apetita,

- imajo težave z zaužitjem (ne morejo pogoltniti tablet, imajo rane ali so imeli operacije na grlu, imajo težave s požiralnikom),

- so slabotni, prisiljeni ležati, okrevajo po posegih, itd.,

- preprosta in učinkovita uporaba pri otrocih in starejših ljudeh, ...

 

Zaradi vsega naštetega so razpršila zelo priljubljena tudi pri zdravstvenih delavcih in farmacevtih, saj se zavedajo številnih prednosti in širokega spektra uporabe pri svojem vsakodnevnem delu s pacienti.

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke