Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Varno odstranjevanje amalgamskih zalivk in čiščenje nakopičenih zalog živega srebra

27.3.2012
Natisni

Pri odstranjevanju zalivk bodite še posebej pozorni na to+, da ne greste k zobozdravniku, ki se še ne zaveda nevarnosti živega srebra za naše zdravje. Čeprav po približno 7 letih večina živega srebra iz zalivk že izhlapi in se shrani v naših tkivih, živčevju, možganih in kostnem mozgu, pa je previdnost pri odstranjevanju še zmeraj zelo pomembna. Kadar žvečimo ali jemo vročo hrano izhlapi med 6 in 150 μg/m3 živega srebra. Kadar zobozdravnik vrta v zalivke pa se izhlapevanje živega srebra poveča kar na 4000 μg/m3, kar pa močno preseže mejo varne količine. Varno mejo je postavila EPA (Enviromental Protection Agency) in sicer s 50 μg/m3, medtem ko v resnici ni varne meje, ki bi jo lahko postavili za živo srebro in to priznava tudi WHO (World Health Organization).  

 

 

Na srečo se danes že veliko zobozdravnikov zaveda nevarnosti amalgamskih zalivk in jih poskušajo odstraniti na čim varnejši način. Ker se pri vrtanju amalgam segreje, nastanejo plini in prah, ki jih vdihnemo – to pa lahko preprečijo le najsodobnejši turbinski sesalni aparati. Pri postopku pacientovo ustno votlino zaščitijo s posebnimi opnami, da je čim bolj zavarovana pred delci in plini, ki nastanejo med vrtanjem. Uporabljajo tudi posebne tehnike vrtanja s specialnimi svedri pri odstranjevanju stare zalivke. S tem si prizadevajo kar se da dobro zaščititi tako paciente kot tudi osebje. Stare zalivke vam bodo zamenjali s kompozitnimi (belimi) zalivkami, ki so v barvi zoba, zlatimi inlay ali onlay zalivkami v barvi zlata ali porcelanastimi inlay ali onlay zalivkami prav tako v barvi zoba.

 

 

                                                                 

                                                  Amalgamska zalivka                        Kompozitna zalivka

 

 

Čiščenje živega srebra ob postopku odstranjevanja amalgamskih zalivk

 

Med postopkom odstranjevanja amalgamskih zalivk se izhlapevanje živega srebra izjemno poveča, zato vam kljub vsem sodobnih postopkom svetujem, da se pred posegom nanj dobo pripravite. Klorofil ima to čudovito lastnost, da nase veže težke kovine in jih izloča iz telesa, preden se začnejo nalagati v tkivih. Poskrbite, da boste pred posegom telo dobro prepojili s tem čudežnim barvilom. Največ ga boste našli v algah (klorela, spirulina, klamatske alge) pa tudi v ječmenovi in pšenični travi. Vsi našteti izjemno dobro razstrupljajo telo. Klorofil je za naše telo izjemno pomemben (glej Ko si znotraj zelen, si znotraj čist) in ga je zato priporočljivo uživati vsak dan. Ko se pripravljate na poseg odstranjevanja amalgamskih zalivk pa nekaj dni prej povečajte svojo vsakodnevno dozo na 3 grame trikrat dnevno. Na dan posega je dobro da pogrizete nekaj tablet klorele ali ječmenove trave, jo zadržite v ustih nekaj minut in potem izpljunete – tako boste na klorofil vezali hlape živega srebra.

 

Alga klorela iz biološke pridelave

 

Odstranjevanje amalgamskih zalivk v telo spusti večje količine živega srebra, ki potem še nekaj tednov kroži po našem telesu. Če ga ne ujamemo v tej fazi, se bo zasidral v tkiva, od koder ga bomo težje odstranili. Najlažje ga poberemo s klorofilom, zato nadaljujte z večjimi količinami alg in trave (3 grame trikrat dnevno). To naj traja približno dva meseca preden se lotite naslednje faze razstrupljanja.

 

 

Čiščenje starih zalog živega srebra

 

Skozi leta se nam je živo srebro naložilo v tkiva, možgane, živčevje in kostni mozeg. Obstajajo načini kako odstraniti že nakopičene zaloge živega srebra, vendar pa je pri tem potrebna potrpežljivost, saj se nam je živo srebro v telesu nabiralo nekaj desetletij, prehitro čiščenje pa bi povzročilo preveliko koncentracijo strupa v telesu naenkrat. Zato najprej izbezamo živo srebro iz tkiv in šele kasneje iz bolj globokih skrivališč, kjer pa povzroča tudi največjo škodo.

 

Tkiva

V tej fazi razstrupljanja klorofilu dodamo še čemaževo tinkturo, ki začne sproščati živo srebro iz tkiv v krvni obtok. Tam ga ujame klorofil, ki ga izloči iz telesa. Ponovno jemljemo višje odmerke alg ali trav (3 grame trikrat na dan). Če si ne morete privoščiti velikih odmerkov, je bolje, da vzamete 1 gram trikrat na dan kot samo enkrat. Čemaževa tinktura redno sprošča živo srebro iz tkiv in zato je nujno potrebno, da ga klorofil ujame preden se naloži v katerem drugem tkivu. Klorofil lahko dobite tudi s sočenjem zelenih delov rastlin, ki ga bo zdaj v naravi vedno več. Ta faza traja vsaj dva meseca in šele potem lahko začnemo z naslednjo. Pri količini tinkture se držite navodil proizvajalca, saj se med seboj razlikujejo.

 

 

Čemaževa tinktura Biodobro 50 ml

 

Živčevje, možgani in kostni mozeg

Tukaj se nahajajo največje količine živega srebra. V tej fazi klorofilu (lovilec) in čemaževi tinkturi (sprožilec) dodamo še koriandrovo tinkturo. Koriander namreč odpira živčne celice iz katerih se izloča živo srebro – seveda v kri.

 

Ta faza lahko traja od 6 do 24 mesecev – odvisno od stopnje zastrupljenosti. Priporočena količina koriandrove tinkture se zelo razlikuje. Priporočam, da se ponovno držite navodil proizvajalca, prvi teden je lahko količina nekoliko manjša. Če boste pri razstrupljanju s čemaževo ali koriandrovo tinkturo dobili simptome, ki kažejo na premočno razstrupljanje, zmanjšajte priporočeno dozo tinktur, medtem ko mora količina alg ostati enaka.

 

 

Koriandrova tinktura Biodobro 50 ml

 

 

Med celotnim razstrupljanjem spijte dovolj sveže vode, uživajte zdravo hrano brez alkohola in svinjskega mesa, hodite zgodaj spat in se vsak dan gibajte na svežem zraku.

 

Postopek je sicer dolg, a zato toliko bolj učinkovit. Ne skrbite, življenjsko potrebnemu klorofilu, ki ste ga vsak dan jemali do zdaj, boste dodali še tinkturo in se na ta način naravno očistili težkih kovin v telesu. Potrebna je samo doslednost, tako kot pri vsaki stvari v življenju. In rezultat bo bolj zdravo in vitalno telo.

 

 

 

 

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri