Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Velikonočni zajtrk malo drugače

8.4.2020
Natisni

Tisti, ki praznujemo ta praznik, ga bomo letos preživeli v zares »najožjem« družinskem krogu. Trenutna situacija je priložnost za refleksijo o mnogih vidikih našega življenja – od vere, sistema prepričanj, do vrednot. Kakšna vprašanja in odgovore o nas samih nam ponuja to obdobje in kaj o naših odnosih (do nas samih, do drugih ljudi, do Boga?, do okolja)?

 

Kako bomo preživeli ta praznik je odvisno od nas samih in v skladu z odgovori na zgoraj našteta vprašanja. Ali se bomo brez pomena prenajedali ali pa bomo praznovali in pri tem ne pozabili, da ne gre samo za hrano. Hrana naj bo preprosta, a zdrava. Takšna, ki ne bo obremenila našega telesa ter posledično imunskega sistema.

 

 

V Normi imamo nekaj idej ;)

 

  • V Normi vam je na voljo sveži ekološki hren in pa tudi takšen s smetano v kozarčku. Zakaj je pomembno, da izberete ekološki hren in ne konvencionalnega? Hren ima izjemno čistilno moč, tako v naših telesih, kot v zemlji in ga že desetletja uporabljajo kot sredstvo za odstranjevanje škodljivih, celo kontaminiranih snovi iz tal. Zaradi čistilne funkcije je konvencionalno pridelan hren lahko pesticidna bomba, ki se ji raje izognite. Zato je bolje posegati po ekološko pridelanem hrenu, ki je rasel v čisti, s hranili bogati, neoporečni zemlji.

 

  • Če ne uživate mesa, lahko posežete po bio tofujevih in žitnih klobasicah. V Normi imamo za vas zelo pestro izbiro. Tukaj je nekaj predlogov.

 

 

  • Izberite jajca iz ekološke reje ali od kmeta katerega način vzreje zares dobro poznate. Pri slednjem je potrebno poudariti, da morate vedeti s čim ta kmet krmi svoje kokoši, da krmila ne vsebujejo morebiti gensko spremenjene soje. V Normi imamo slovenska ekološka jajčka s kmetij Sadonik, Jurič in Perc.

 

  • V Normi  najdete tudi naravne barve za pirhe, ki vsako leto očarajo in so zvezda velikonočnega pogrinjka. V paketu je 5 različnih naravnih barv – zelena, rumena, oranžna, vijolična in rdeča. Pirhe obarvajo v čudovite naravne odtenke, poleg tega pa ne škodujejo zdravju. Normandistke z njimi barvamo pirhe že 10. leto zapored in vsakič znova smo navdušene.

 

 

 

  • V Normi imamo bio kozji in ovčji sir ter nekaj vrst bio kravjih sirov ter zares pestro izbiro veganskih sirov. V Norminih hladilnikih boste našli veliko ekoloških namazov za vse okuse ter prehranjevalne navade. Posebna zanimivost so fermentirani slovenski namazi Tereza's choice. Terezini namazi gredo skozi proces fermentacije, ki poskrbi za unikaten okus in pravo zakladnico dobrih bakterij za naše črevesje.

 

Ekološki fermentiran kremni namaz – navadni, s hrenom ali z drobnjakom.

 

  • Bogato smo založeni s svežim ekološkim sadjem in zelenjavo, tako da lahko jedilnik obogatite tudi s svežimi jedmi, ki bodo poskrbele za učinkovito prebavo.

 

  • Postrezite sok iz slovenskih ekoloških jabolk topaz ali pripravite zeliščni ali ingverjev sok iz sirupov kmetije Štirn. Slednji so nekateri tudi brez dodanega sladkorja :).

 

Obroke lahko popestrite s čudovitimi okusi slovenskih ekoloških kmetij in pridelovalcev, saj nam tedensko dostavljajo sveže kalčke, testenine, med in čaje. Prav tako boste našli vrhunska oljčna olja Morgan, pregrešno dobre čokolade »made in Slovenia« in zelo domiselne slovenske granole. Jože Lipej si je že naredil celoletno zalogo svežega čemaža, da nam ga bo v olju vloženega lahko ponujal vse leto. Za kofetarje se najde še ekološki Barcaffe.

 

Jedi zaključite z odličnimi slovenskimi ekološkimi vini Reia in Valentan.

 

Želimo vam lepe praznike.

 

Vaša Norma

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke