Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Vroče knjige za poletno branje

27.7.2015
Natisni


Vse do konca letošnjega avgusta lahko izbereš 5 katerihkoli knjig iz celotne Normine knjigarne, 4 plačaš, eno pa ti bomo podarili*. V nadaljevanju pa ti predstavljamo 5 Norminih najbolj prodajanih in branih knjig letošnjega leta, za katere tudi Normandistke menimo, da so vredne branja. Pojdi v knjigarno tukaj.


Bestsellerji po izboru Norminih strank:
 

Le kdo bi razumel, zakaj za poletno branje znova in znova priporočajo lahkotno (in nemalokrat plehko) branje? Mar ni ravno poletje čas, ko si vzamemo daljši dopust in lahko knjige beremo pozorneje in celo do zadnje strani? Poletno branje tudi nima veliko opraviti s plažo – lahko beremo doma, na vrtu, na balkonu ali terasi, v mreži med dvema drevesoma... ob lepem in slabem vremenu. Poletje je čas, da preberemo knjige, ki polnijo našega duha, klesajo našo osebnost in nas učijo pozabljenih starodavnih modrosti.
 

1.Ščepec ustvarjanja – Kako od začimb dobiti čim več
 

Knjiga Ščepec ustvarjanja je tretja izmed knjig o začimbah avtoric Sanje Lončar, Marije Kočevar in Sabine Topolovec.  »Prva knjiga Ščepec rešitve – Zamolčane zdravilne moči začimb se bere kot postulovski roman« pravi Normandistka Silva. Navdušena bralka pravi, da se nam verjetno niti sanja ne, koliko težav lahko omilimo ali celo odpravimo s ščepcem začimb, ki jih imamo na vrtu, okenski polici ali v kuhinji. Delo Ščepec vedenja je bilo logično nadaljevanje prve knjige, v njem pa so avtorice razkrile od kod začimbnice črpajo svojo moč – in kako delujejo. Knjiga Ščpepec ustvarjanja gre še korak naprej – nastala je na podlagi doživljajskih delavnic, na katerih so avtorice udeležencem skušale približati bolj praktične vidike uporabe začimbnic. In to znanje so strnile v tej neprecenljivi knjigi, ki jo moraš prebrati zase in imeti doma za prihodnje generacije.

 

Več o tej knjigi tukaj.

 2. Dostojno kosilo
 

Nemško pisateljico Karen Duve njena nova podnajemnica Kerstin, ki je vegetarijanka, spodbudi k razmišljanju o različnih načinih prehranjevanja. Zato se odloči, da bo sama preizkusila nekaj načinov prehrane. Da bi vegetarijance, vegane ali frutarijance bolje razumela, se odloči, da bo postala del teh kultur, ne bo le jedla, kot oni, temveč se bo ukvarjala tudi z njihovimi nazori in vrednotami. Poišče tudi razne avtoritete s posameznih področij ter se pusti poučevati na različne načine. Sklenila je, da bo po enem letu, po koncu samopreskusa torej, izvrstno poučena in z izkušnjo, da je vsakega izmed načinov prehranjevanja ponotranjila tudi čustveno, lahko lažje odločila, kaj bo v prihodnje jedla in česa ne. In da ne bi sredi projekta klecnila, je s svojim urednikom sklenila dogovor, da bo o tej izkušnji pisala knjigo.

 

Napeta knjiga, ki niti približno ni namenjena samo veganom ali vegetarijancem. Zgodba odpira oči in širi obzorje. Napisana je lahkotno in mestoma v komičnem tonu, ponekod se bere kot kriminalka.
 

Karen Duve, oseba, ki je pred tem preskusom zlagala v voziček v supermarketu vsako in katerokoli naj-najcenejšo hrano, je po enem letu raziskovanja prišla do nadvse zanimivega zaključka, bralca pa prav v nič ne sili. Dragocena knjiga.

 

                                                               Več o tej knjigi tukaj.
 

3. Več kot 100 veganskih kuharskih receptov za vsakogar
 

To krasno novo kuharsko knjigo smo Normandistke in številni obiskovalci bolje spoznali na predstavitvi v Normi. Predstavila nam jo je Valentina Smej Novak, ki je knjigo prevedla v slovenščino. Knjigo je napisala Angela Liddon, sicer tudi avtorica uspešnega veganskega bloga Oh She Glows. Kuharska knjiga navdušuje z več kot 100 veganskimi recepti in prinaša svežino na krožnike vsakega zdravojedca. Dragocenost te »še ene kuharske knjige« je v dostopnosti sestavin in enostavnosti uporabe. Po kuharski knjigi smo Normandistke tudi pripravile vegansko espresso čokoladno tortico in jo ponudile udeleženkam na predstavitvi. Je morda zato ta kuharska knjiga postala ena najbolj prodajanih knjig letos v Normi? :)

 

Več o tej knjigi tukaj. 

 

4. Z roba smrti v pravi jaz
 

Medicinsko dokumentirana senzacionalna ozdravitev raka gospe Anite Moorjani je postala svetovna zgodba. Vseeno je, kako imenujete obsmrtne izkušnje in kaj si o tem mislite, branje knjige je izjemna izkušnja. Četudi na duhovnost ne daste nič, boste ob branju te knjige spoznali, kako hudo obremenjujoči so notranji konflikti, nemir, nepomirjenost samega s seboj, nezadovoljstvo, slaba vest, skratka vse tisto, kar zahodnjaki označujemo s prazno besedo »stres«. Potovanje od notranjih konfliktov, bolezni, skozi obsmrtno izkušnjo do resnične ozdravitve je zapisala v knjigi Z roba smrti v pravi jaz. Branje, ki se je dotaknilo že mnogih Norminih kupcev.

Več o tej knjigi tukaj. 


 5. Louise L. Hay: V 21 dneh usvojite pozitivne afirmacije
 

Louise L. Hay neomajno verjame, da si lahko vsakdo sam pomaga ozdraveti, če se le zave moči svojih misli. Knjiga Louise L. Hay »V 21 dneh usvojite pozitivne afirmacije« vas lahko napoti na pozitivno pot do čudovitega življenja. Vendar jo morate uporabljati. Besede, ki so le na papirju, ne pripomorejo h kakovosti življenja. Naj afirmacije postanejo del vašega življenja. Ko opravite afirmacije, je čas, da jih odslovite. Odločili ste se, kaj si želite. Afirmirali ste jih tako v mislih kot z besedami. Zdaj jih prepustite stvarstvu, da jih bodo zakoni življenja lahko pripeljali k vam.

Več o tej knjigi tukaj. 


 

 
Oglej si vse knjige v Normini knjigarni in izkoristi akcijo 4 knjige + 1 gratis*. Ne pozabi, da lahko izbereš 5 katerihkoli knjig v celotni Normini knjigarni.
 

Prijetno branje ti želim. (Upam, da nekje v senci...po možnosti s kozarcem hladega bio piva v roki ali kokosove vode.)
 

Sončen pozdrav - tvoja Norma

 

* V akciji 4 knjige +1 gratis si izbereš pet knjig. Štiri knjige plačaš, eno (najcenejšo) pa ti podarimo.

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke