Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Zakaj aloe vera?

18.7.2011
Natisni

 

 

Kaj je aloe vera?

 

Aloe vera, poznana sicer tudi pod imenom prava oziroma medicinska aloja je rastlina s sočnim mesom, ki bi naj prvotno izvirala iz Sudana. Tudi danes raste na sušnih področjih Afrike, Indije in Južne Amerike.

Rastlina z mesnatimi, nazobčanimi listi zraste do 1 metra v višino, rastline pa se lahko tudi medsebojno povezujejo v kolonije, kjer jih stično raste tudi več kot 1000.

Marsikdo pa ne ve, da ima aloe vera tudi prečudovite nežno rdeče cvetove.

 

 

 

 

Ime je arabskega izvora in sicer iz besede »alloeh«, kar v arabščini pomeni »grenak«, kakršen dejansko tudi je okus alojinega soka.

Že stari Egipčani pa so gel aloje uporabljali za celjenje opeklin, ran in proti parazitom.

Aloja sestoji 95% iz vode, preostalo pa so olja, aminokisline, minerali in encimi.

 

 

Pridelava soka in njegove učinkovine

 

Mesnata notranjost je podobna gelu, ki ga – ponekod ekološko in naravno izluščijo kar ročno – iz listov, zato ne vsebujejo snovi, ki se nahaja v listni skorji (alojin).

Čisti file gela potem pazljivo predelajo po posebnem postopku, ki seveda razlikuje od proizvajalca do proizvajalca. Najkakovostnejši so 100% čisti, nerazredčeni sokovi.
Bio sok aloe vera vsebuje pravi zaklad kompleksnih, povezanih učinkovin. Dokazano je, da vsebuje več kot 160 posamičnih učinkovin. Vsebuje ogljikove hidrate, vitamin C, folno kislino, vitamine B1, B2, B3, B6, kalcij, magnezij, cink, baker.

 

 

 

 

Ker je sok aloe vere odličen antibiotik (tako kot recimo česen), pomaga pri odpornosti in bolj učinkovitem delovanju imunskega sistema. Predelana in procesirana aloe vera se uporablja tudi v kozmetiki in medicini, vendar je najbolj učinkovita naravna.

Naravna se – tako kot v preteklosti – tudi danes uporablja kot sredstvo pri lajšanju opeklin, srbečic in pikov insektov, saj deluje dezinfekcijsko.

Rane in kožne spremembe se hitreje celijo in obnavljajo prav s pomočjo aloe vere.

 

Prav tako se njena vsestranskost kaže v lajšanju sindromov prebavnih motenj, saj deluje kot naravno odvajalo, ker stimulira debelo črevo in pospeši odvajanje in čiščenje odpadnih snovi iz telesa. Ti odpadki so ostanki hrane, bakterije in toksini, ki lahko preprečijo pravilno vskravanje hranil iz črevesa. Sok pomaga tudi uravnavati proizvodnjo želodčne kisline, ki pri nepravilnem delovanju lahko povzroča razjede, slabo prebavo, kolitis in sindrom razdražljivega črevesja.

 

Veliko pohval si je aloe vera prislužila tudi v kozmetiki, saj poleg zgoraj omenjenega blagodejnega učinka na kožo, blaži na koži še znake staranja ter jo revitalizira.

 

 

 

 

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke