Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Žive cvetne esence - zavestna medicina

30.11.2018
Natisni

Mnogi se odločijo poskusiti cvetne esence, a njihova prva izkušnja morda ni takšna, kot so pričakovali. Izkušnje se gibljejo v razponu med dvema skrajnostima – od evforije, zaradi velikih zaznanih sprememb, do začudenja, kako, da še ni želenih učinkov.

 

 

Pomembno je vedeti, da naravni pripravki delujejo povsem drugače kot zdravila. Sodobna zdravila se od tradicionalnih zdravil zelo razlikujejo; njihove skupne lastnosti so hitro učinkovanje na simptome in delovanje na zgolj določeno stanje, vsebnost le posamičnih delov rastlin in številni neželeni stranski učinki.

 

Pri proizvodnji zdravil se uporabljajo zgolj deli rastlin ali bolje rečeno kemične molekule, ki so pridobljene iz rastlin (droge) – te imajo, kadar so ločene od celotne inteligence rastline, zelo močan učinek delovanja. V rastlini namreč obstaja vedno oboje – strup in protistrup - in kadar so vsi njeni deli združeni v celotnem pripravku, delujejo uravnovešeno. Za vsak strup obstaja protistrup (npr. alkoaloidi v rastlini so topni v njenih kislinah). Kadar iz rastline izvlečemo zgolj eno kemično substanco, smo s tem vzeli nekaj, kar nima svoje protiuteži. Zato imajo zdravila tako močan učinek in lahko ob prevelikih dozah vodijo v resne zdravstvene težave.

 

Kadar se dela s celotno rastlino in se s pomočjo tekočine izvlečejo vsi njeni deli, informacije in molekule, dobimo tudi pripravek z inteligenco celotne rastline. Takšen pripravek je popoln in s tem preprečimo nevarnost, da bi iz rastline uporabili in koristili  zgolj koncentrirano substanco z močnimi učinki.

 

Zato imajo zdravila moč, da hitro potlačijo izražene simptome. Kaj pa njihov vzrok? Zakon narave pravi, da bodo vedno obstajale posledice, če ne odpravimo vzorka. Kadar s pomočjo zdravil potlačimo en simptom (ki je samo izraz telesa na vzrok), se bo ta pomiril, vzrok pa bo v telesu ostal nerazrešen in potlačen, dokler ne bo izbruhnil na drugem mestu, v drugi obliki, nazadnje v degenerativnih boleznih, morda celo raku. Bolezni, ki tako potihoma pridejo, se samo zdijo tako tihe, a največkrat smo mi tisti, ki spregledamo vsa sporočila našega telesa.

 

Zakaj so bili naši predniki bolj zdravi od nas?

 

Pogosto se nam zdi, da smo sodobni ljudje v veliko boljšem položaju kot so bili naši predniki. Ampak to je zgolj iluzija predstave. Še nikoli v zgodovini človeka ni obstajalo toliko bolezni kot danes (to obdobje lahko povzamemo kot obdobje zadnjih dveh stoletij) in še nikoli ni toliko otrok in mladih zbolevalo za boleznimi, ki so bile nekoč »rezervirane« za kasnejša življenjska obdobja.

 

Zakaj? Ker smo dandanes povsem izgubili stik z univerzalnimi znanji, ker smo izgubili stik s svojim Duhom, s svojo Dušo in ker dojemamo svet preko sita svojega uma.

 

Pobiranje cvetov

 

Naši predniki so vedeli od kod prihajajo vzroki bolezni in na kakšen način lahko človek ostane zdrav, čil, pri zdravi zavesti in v dobri psihofizični kondiciji.

 

Da bi se lahko učili od naših prednikov, moramo pogledati na drugo stran tistega, kar nas uči obstoječi sistem. Vse kar moramo storiti, je odpreti svoj um in srce.

 

V vsaki kulturi, že od najstarejših civilizacij naprej, najdemo cvetne pripravke. S pomočjo rastlin in cvetlic so svoje zdravje ohranjali že v Lemuriji in Atlantidi ter kasneje v Indiji, Nepalu, na Kitajskem, v Južni Amerki, Starem Egiptu…

 

BITI ZDRAV NE POMENI, DA NAS ZGOLJ NIČ NE BOLI – biti zdrav pomeni biti zaveden, zavesten, v harmoniji, miren, radosten, v večnem napredku, v stiku s seboj in s svojim najvišjim potencialom.

 

Pripravki iz cvetnih esenc delujejo holistično – delujejo na mestu, kjer se simptom izrazi, in poskrbijo za odpravo njegovega vzroka. Živeti v žalosti, grenkobi, zamerah, ponavljajočih škodljivih vzorcih in v stresu, pomeni živeti v odklonu od našega najvišjega potenciala. Obstajata zgolj dve poti – pot zavestnega ravnanja in odgovornosti ali pot zanikanja in prelaganja odgovornosti na druge. Zbolimo zaradi sebe – in samo sami se lahko tudi pozdravimo.

 

 

Zato cvetne esence spadajo med zavestno medicino – ker nam omogočajo, da prevzamemo odgovornost za svoje življenje, za svoja dejanja ter da ta dejanja popravimo in si s tem zgradimo novo pot do uresničitve svojih potencialov.

 

Kaj lahko pričakujemo od jemanja cvetnih esenc?

 

Nekateri se na esence odzovejo zelo hitro, učinke čutijo že po nekaj dneh ali tednih uporabe, drugi morajo z uporabo nadaljevati več mesecev ali celo let, da bi razrešili čustvene skrbi, izpustili negativno razmišljanje in travmatične izkušnje ali izboljšali svoje fizične razmere. Na splošno ljudje ugotovijo, da dlje kot je trajala njihova bolezen ali stanje, dlje traja, da dosežejo novo ravnovesje. Tukaj ima pomembno vlogo tudi zaupanje, skupaj s pozitivno naravnanostjo uma, odprtim umom in odnosom do sprememb. 

 

Cvetne esence ANIMA ne delujejo kot takojšnja čarovnija (čeprav lahko mnogi ljudje doživijo hitre rezultate). Izboljšanja in rezultati (na kateri koli ravni) pogosto zahtevajo vztrajnost in so lahko postopna, zlasti, kadar so težave globoko zasidrane. Odziv vsakogar je edinstven, kakor je individualna tudi posameznikova naravna sposobnost izboljšanja, zato bodite potrpežljivi. Za nekatere ljudi so lastnosti esenc tako subtilne, da mislijo, da po jemanju ni bilo nobene spremembe. Vse dokler ne ozavestijo (ali pa jih na to opozorijo drugi) kakšni so bili prej ali kako so se počutili in obnašali pred jemanjem; šele takrat prepoznajo razliko. Da bi lahko posameznik sam prepoznal razliko, potrebuje veščine kot so samo-analiza, opazovalni duh, uveljavljanje zavesti, poslušanje in zavedanje.

 

Čeprav vsi tega ne doživljajo, lahko včasih cvetne esence v prvih nekaj dneh jemanja sprožijo »izločevalno krizo« ali »sprožilno krizo« odstranjevanja in čiščenja. To se lahko izkusi čustveno - lahko se zavedamo močnih občutkov ali pa se dejansko sproži razdraženost, jeza ali jok. Lahko se izkusi fizično, s tem da se sprožijo reakcije razstrupljanja telesa, kar se najpogosteje izrazi v kožnih izpuščajih, mozoljih ali stiski v prsnem košu. Če je že prisotno določeno neželeno fizično stanje, se lahko le-to poslabša, preden se izboljša. Biologija in fiziologija vseh živali in živih organizmov se na ta način instinktivno in pristno odzivata! To je naravni, arhaični proces na temelju narave, ki nas sestavlja. Zato sploh ni nenavadno, da cvetne esence delujejo na ta način.

 

Nemogoče bi bilo predozirati vnos esenc. Na splošno se te esence vzamejo peroralno preko spreja. Sledite preprostim navodilom na steklenički. Steklenička cvetnih esenc vedno zahteva nekaj alkohola, ki služi kot konzervans; v tem primeru uporabljamo nizek odstotek etanola (naravni antibakterijski konzervans) in naravni rastlinski glicerin. Stekleničko shranite proč od sončne svetlobe, toplote, električnih naprav in kemikalij. Eno najpomembnejših dejstev pri jemanju esenc je doslednost, šele tedaj lahko delujejo učinkovito. Občasno se v prvem obdobju jemanja lahko ponovno izpostavijo pretekle manifestacije ali pa se določena skrita pretekla ali sedanja neugodja za kratek čas akutno in aktivno ponovijo. Bodite potrpežljivi! To je le začasna faza. Gre za naraven in običajen dober znak povezanosti in ujemanja med cvetno kompozicijo in vašim trenutnim notranjim stanjem. Ne nazadnje je to jasen in pogost signal aktivacije in reševanja stanja »zamrznitve«, »fosilizacije« ali blokiranja v (trenutnih, prihodnjih ali preteklih) tokokrogih in energijah vašega celotnega organizma.

 

 

Esence je mogoče uporabiti tudi iz drugih razlogov, kot samo za izboljšanje določenega čustvenega, umskega ali fizičnega stanja. S podporo cvetnih esenc lahko:

 

•             odpremo vrata k osebni krepitvi

•             najdemo izhod iz neprestanih eksistencialnih izzivov

•             izboljšamo svoje sposobnosti zaznavanja

•             pridobimo večjo sposobnost prilagajanja življenjskim okoliščinam

•             razširimo svoja mentalna obzorja ter

•             najdemo nove strategije in rešitve za dogodke našega vsakdanjega življenja/rutine.

 

Odslej sta na voljo tudi novi cvetni kompoziciji MOŠKA MOČ in KONCENTRACIJA.  

 

 

Cvetne esence ANIMA  pomagajo pri razvijanju empatije in boljši komunikaciji ali razumevanju drugih. Pripomorejo k  samorazvoju in povečanemu samozavedanju. Cvetne esence so pripomočki, ki pomagajo človeštvu v njegovi evoluciji in k dvigu zavesti.  – ANIMA alchemy lab – ŽIVE CVETNE ESENCE 

 

Z ljubeznijo,

 

Andrea Cattapan in Rosanda Verglez

(Ustanovitelja cvetnih esenc ANIMA)

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke