Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Kako z domačo lekarno zdravimo kašelj?

6.12.2010
Natisni

 

Smrekovi vršički

Smrekovi vršički (Turiones piceae): zaradi zdravilnih snovi in učinkovin iglavcev, je uporaba mladih vršičkov v zdravilstvu že dolgo znana in cenjena. Iglice mladih brstov so bogate z vitaminom C, glavni učinkovini smrekovih vršičkov pa sta eterično in terpentinovo olje.
Eterično olje smrekovih vršičkov deluje kot razkužilo, spodbuja prekrvavitev sluznice in izločanje sluzi, odpira zamašene dihalne poti in umirja vnetja in kašelj.
Terpentinovo olje pospešuje izkašljevanje in tako doprinese k intenzivnemu čiščenju dihal.

 

 

 

Med

 

Med so že od nekdaj ljudje cenili kot zdravo poslastico. Poleg glukoze, fruktoze in vode vsebuje vrsto vitaminov in mineralov, predvsem kalcij, kalij in magnezij.


Že starim Egipčanom, Grkom in Rimljanom je bilo znano, da med pomaga pri kašlju. Hipokrat, oče zdravstva, je navajal, da med lajša izkašljevanje, olajšuje kašelj in dihanje. Še danes velja splošno prepričanje, da je med zdravilo za bolno grlo. Med je ekspektorant, ki pomaga izkašljevati sluz.

 

Ponudba ekološko pridelanega medu v BIO proddajalni NormaNjegov ugodni učinek izvira iz sladkorjev, eteričnih olj in inhibinov. Sladkorji v medu povečujejo resorpcijsko zmogljivost sluznice v sapnicah. Sluz se omehča, se laže odtrga in potuje naprej.

Med je tudi sladilo, ki je sestavljen pretežno iz enostavnih sladkorjev (predvsem glukoze in fruktoze) in ima za 24 odstotkov nižjo energetsko vrednost kot sladkor. Je bogat vir energije s hitrim energijskim učinkom. Vsebuje pa še veliko ostalih človeku potrebnih hranilnih snovi, kot so beljakovine, esencialne maščobe, vitamini (B – skupine, C, beta karoten, pantotenska kislina in folna kislina), mineralne snovi in flavonoidi.

Ta naravni čebelji pridelek je antioksidativno hranilo, ki celicam zagotavlja hranilne elemente, potrebne za vzdrževanje optimalnega delovanja.


Zaradi bogate vsebnosti biološko aktivnih snovi je med zelo dragocen v prehrani ljudi.

 

 

Materina dušica

 

Materina dušica (Thymus vulgaris) je bila že v starem Rimu priljubljena dišavnica in tudi eno najbolj vsestranskih domačih zdravil. V srednjem veku so z njo zdravili kašelj in okužbe pljuč, zaradi timola - glavne sestavine eteričnega olja, pa se je materina dušica izkazala za eno najmočnejših naravnih antiseptikov. Materina dušica lajša izkašljevanje in zmanjšuje napetost in krče v mišicah.

 

 Bio čaj materina dušica v bio prodajalni Norma. Naroči! 

Poprova meta

(Menthae piperitae) je znana in priljubljena rastlina, ki so jo uporabljali že stari Egipčani in Rimljani. Glavna sestavina je eterično olje, ki prijetno osveži.

 

Bio čaj poprova meta v bio prodjalni Norma. Naroči! Učinkovita je pri prehladnih obolenjih, uravnava potenje in izločanje sluzi, deluje antiseptično. Pomaga pri prehladu in gripi, astmi, bronhitisu. Deluje antiseptično, antimikrobno, antivirusno, proti vnetjem, blaži bolečine, krči žile in tkivo, sprošča mišične krče, pomaga pri glavobolu, lajša izkašljevanje, sprošča dihalne poti in lajša težave z dihanjem, pomaga pri prehladu in gripi, povzroča potenje. Uporabljamo jo pri vneti sluznici žrela in ustne votline.

 

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke