Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Razstrupimo svoje telo

11.4.2011
Natisni

 

Izpostavljeni smo vse bolj škodljivim vplivom okolja. Vas je tudi nazadnje zaradi novic iz Fukušime dodatno zaskrbelo za lastno zdravje?

 

Ali smo ljudje dovolj ozaveščeni? Se zavedamo, kako zelo so danes spremenjeni dejavniki bivanja in kako je bilo še pred dobrim desetletjem? Voda, zrak, hrana, ... zgodile so se res pomembne spremembe. Lahko pa danes veliko naredimo in prevzamemo odgovornost za dolgo, srečno in kakovostno življenje nas in naših najdražjih.

 

 

 

 

Prevelike količine enostranske in osiromašene hrane, ki jo industrija v želji po boljšem okusu in daljšem roku trajanja začini z umetno proizvedenimi konzervansi, aromami in ojačevalci okusa, nam na dolgi rok ne morejo doprinesti nič dobrega.

 

Preveč mesa, margarina, rafinirana olja, homogenizirano mleko, beli sladkor, bela moka, sol, sladice, alkohol, cigareti, kava,.. so na seznamu nezaželenih živil. 

 

Danes je na nek način samoumevno, da so težave in bolezni kot so kronična izčrpanost, težave s prebavo, depresija, pomanjkanje apetita, izguba želje po spolnosti, motnje spanja in alergije nekakšna stalnica in nujno prisotno zlo v naših življenjih. Namesto, da bi razstrupili telo in mu tako omogočili okrepitev samozdravilnih moči, vse preveč ljudi le zamahne z roko in nadaljuje način življenja po ustaljenih tirnicah. Kadar postane zares hudo, pa se ljudje zatečejo k sodobni medicini, ki poskuša bakterije, zajedavce, glivice in rakave celice zastrupiti z različnimi sinteznimi snovmi, kar povzroči dodatno povečanje bremena toksičnosti v telesu. Vsekakor to ni recept za našo dolgoročno dobrobit.

 

Zastrupljajo pa nas tudi čustva. Jeza, žalost, strah, skrb in pohlep so dejavniki in podlaga za številne bolezni, ki vplivajo na določene organe ter tako ustvarjajo šibko točko v telesu. Tako se pri »večno žalostnih« pojavljajo kronične težave z dihali (astme, bronhitis), pri »večno zaskrbljenih« težave s prebavili, pri »večno jeznih in razočaranih« težave z jetri, pri »večno prestrašenih« sivi lasje, težave z rodili, cirkulacijo krvi, vnetjem mehurja in podobno. Dobro je to prepoznati in si takšno stanje tudi priznati. Potem smo že na dobri poti k njihovemu odpravljanju. Veliko se smejte, imejte in ohranjajte dobre odnose s soljudmi, s katerimi bivate in jih srečujete na svoji poti, naj vas osrečujejo majhne in drobne stvari, ki vam izvabijo iskren nasmeh na obraz. Bodite zadovoljni s tem kar imate, zraven tega pa imejte jasne, pozitivne in dosegljive cilje, ki vas motivirajo, ženejo naprej in vam prinašajo notranje zadovoljstvo. Imejte se radi in ne dopustite, da vam negativna čustva krojijo vaše počutje, zdravje in celo samo življenje.

 

 

 

Razstrupljanje telesa je celovit proces. Zajema telesne, duhovne in čustvene dejavnike. Žalost, jeza in strah se preobražajo v občutke miru, ljubezni, radosti, upanja in odpuščanja. Ponovno se lahko osredotočimo na pomembna življenjska vprašanja, kjer najdemo čas zase, za svoje sanje, uresničitve in občutimo globok notranji mir.

 

Pozitivni učinki čiščenja organizma blagodejno vplivajo še na prebavo, okrepi se naš imunski sistem, telesna teža se zmanjša, koža zažari, mi pa smo polni sveže energije in kar sijemo od zdravja. Morda vam bo pa kateri izmed spodaj navedenih načinov očiščenja organizma všeč in ga boste poskusili.

 

Prehrana

 

Razstrupljanje telesa bo najhitrejše in najučinkoviteje, če boste nekaj dni (vsaj dva) jedli samo presno sadje in zelenjavo ter popili na dan 2 do 3 litre vode ali zeliščnih čajev. S tem se bodo iz telesa izločili škodljivi strupi in telo se bo napolnilo z energijo. Zelenjava, ki krepi prebavo in pospešuje samo razstrupljanje, je: korenje, krompir, buče, koleraba, zelena, janeževa korenina in kalčki.

 

 

Tisti, ki ne zdržijo samo ob presnem sadju in zelenjavi, lahko uživajo kosmiče, jogurt, juhe… Izogibati se je potrebno kavi, sladkarijam, mastnim ter močno začinjenim jedem.

Dan lahko začnete z napitkom iz soka ene iztisnjene limone in 3 dl mlačne vode, za malico pojejte sadje ali jogurt z žitaricami, za kosilo pa si privoščite toplo zelenjavno juho, ki je pri razstrupljanju zelo učinkovita, saj iz telesa odplakne škodljive snovi, zraven tega pogreje in ravno prav nasiti.

 

Spijte kozarec mlačne vode z dodatkom žličke ali dveh jabolčnega kisa in medu. Jabolčni kis, zmešan z vodo in oljčnim oljem, očisti tudi jetra.

 

Česen je znan uničevalec bakterij, glivic in črevesnih zajedavcev. Najbolje je, da ga uživate surovega, kajti s kuhanjem izgubi del učinkovitosti.

 

Z rednim pitjem sadnih sokov pripomorete k razstrupljanju telesa. Sokove pripravljajte sami in izključno iz biloško pridelanega sadja. Sokove razredčite z vodo v razmerju 1:1. Srkajte jih počasi. Priporočljivo je, da pri uživanju sadja in sokov ne mešate različnih vrst sadja. 

 

Začimbe

 

V boju proti nadležnim glivicam iz rodu candida, ki se ob nepravilni prehrani, stresu in antibiotičnih terapijah naselijo v naše telo in tam povzročajo različne težave, so zelo dobrodošle naslednje začimbe: cimet, kurkuma, kajenski poper, origano, majaron, česen, čemaž in meta. Njihove zdravilne moči ob pravilni uporabi včasih mejijo na čudeže. 

 

 

Zeleni čaj

 

Namesto po kavi, ki naš organizem zakisa, raje posezite po zelenem čaju. Ta bo v vašem telesu deloval blagodejno in bazično. Zelo priporočljiv je v primeru kandidiaze. Glivice ne marajo zelenega čaja. Kakovosten zeleni čaj vsebuje veliko antioksidantov, varuje pred nastajanjem tumorjev, pospešuje prebavo, deluje protibakterijsko in ugodno vpliva na zbranost in razpoloženje. Čreslovina, ki jo vsebuje zeleni čaj, deluje pomirjevalno na želodec in črevesje. Čreslovina skoraj povsem zaščiti sluznico, s čimer odvzame podlago škodljivim mikroorganizom.

 

 

Telovadba

 

Telesna aktivnost poživi prekrvavitev, spodbudi limfni sistem, celice dobijo več kisika, sprošča se endorfin – hormon sreče. Mi se počutimo dobro in strupi se pospešeno izločajo iz telesa. Krasna kombinacija, a ne?

 

 

 

Masaža

 

Poleg tega, da masaža sprošča in lajša bolečine ter pospeši pretok po limfnem sistemu, je zelo koristna tudi pri odpravljanju škodljivih snovi iz telesa. Z uporabo eteričnih olj se učinek masaže še poveča. Pri razstrupljanju je najučinkovitejše eterično olje pomaranče in janeža.

 

 

Savna

 

Savnanje spodbudi cirkulacijo krvi, s tem se pospeši potenje in izločaje strupenih snovi iz telesa. 

 

 

Naredite to pomlad nekaj od zgornjega zase in se polni sveže energije ter v popolni formi podajte novim zmagam naproti. Pa srečno!

Natisni
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke