Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
Preko 3000 izdelkov v BIO kakovosti
 
Jamčimo najvišjo kakovost BIO izdelkov
V košarici
Vaša košarica je prazna
V košarici
Vaša košarica je prazna.

Dobre bakterije za otroke ProVen 30 žvečilnih tablet

Šifra izdelka: 5034268004307
Cena: 12,79 €
PREHRANSKO DOPOLNILO. Neto količina: 30 žvečilnih tablet.
Izberi količino:
Te pred nakupom zanima?
 • Kakšen je strošek dostave?
  Pri vrednosti nakupa nad 50,00 EUR stroške dostave namesto tebe poravnamo mi! V nasprotnem primeru poštnina znaša 4,90 € za vse pakete.
 • Kdaj obračunavamo pripravo paketa?
  Strošek priprave paketa obračunamo samo pri manjših naročilih v vrednosti do 30 €.
 • Kako lahko plačam?
  Najenostavneje je, da ti pošljemo predačun in ga pred dostavo udobno poravnaš preko elektronskega bančništva ali na drug načn.

  Možno je tudi plačilo preko sistema PayPal.

  Naročene izdelke lahko plačaš tudi ob prevezmu paketa. Dostavljalcu iz paketne službe GLS lahko plačaš z gotovino ali s plačilno kartico (brez bančne provizije).
 • Kdaj dobim naročene izdelke?
  V primeru, da si naročil-a izdelke do 10. ure in so vsi izdelki na zalogi, ti bomo odposlali pošiljko še isti dan. Dostavna služba GLS ti lahko dostavi paket že naslednji delovni dan ali kasneje, če se tako dogovoriš z dostavljalcem iz GLS, ki te pred dostavo pokliče.

  V primeru, da vseh naročenih izdelkov ni na zalogi, te bomo poklicali in se dogovorili o najhitrejši možni dostavi.
 • Ali ima Norma ekološki certifikat?
  Bio prodajalni Norma je mariborski Inštitut za kontrolo in certifikacijo podelil ekološki certifikat. Izdelki v prodajalni Norma so od certificiranih ekoloških dobaviteljev in slovenskih ekoloških kmetov.


Več o izdelku

ProVen Probiotics Fit for School Child Aciodophilus & Bifidus z vitaminom C.  Probiotiki in prebiotiki v žvečljivih tabletah z naravno aromo jagod so primerni za otroke od 4. leta starosti. 30 žvečljivih tablet za 30 dni. 12,5 milijard Lab4b prijaznih bakterij na tableto z vitaminom C. Vegetarijansko, vegansko, brez glutena, brez mleka in mlečnih izdelkov, brez alergenov, brez umetnih barvil, arom in konzervansov.

 

Otroci od 1. do 16. leta starosti lahko uživajo probiotike Proven tudi v prahu

 

ProChild študija (The ProChild Study)

 

Probiotiki in vitamin C za preprečevanje okužb dihal pri otrocih, ki obiskujejo vrtec; randomizirana kontrolirana pilotna študija.

 

Namen:

 

Ta naključna, dvojno slepa, s placebom nadzorovana študija je raziskala učinkovitost probiotikov Lab4 z vitaminom C pri znatnem zmanjšanju simptomov kašlja in prehlada pri majhnih otrocih, ki so najbolj občutljiva starostna skupina.

 

Metoda:

 

57 otrok v starostni skupini od 3-6 let je bilo razdeljenih v dve skupini. Prva skupina je prejemala žvečljivo tableto, ki vsebuje 12,5 milijarde Lab4 probiotikov in 50 mg vitamina C (ProVen Fit for School), dnevno, 6 mesecev. Druga skupina otrok je zaužila placebo žvečljivo tableto.

Študija je zabeležila število in trajanje okužb zgornjih dihal (za katero so značilni simptomi bolečine v grlu, kašljanje, kihanje, zaprt ali izcedek iz nosu), odsotnost predšolske vzgoje, obiske zdravnika in predpisovanje zdravil (zlasti antibiotikov), dnevno, 6 mesecev .

 

Rezultati:

 

 • 49% občutno zmanjšanje trajanja vseh simptomov kašlja in prehlada v skupini, ki je prejela Lab4 probiotike in vitamin C v primerjavi s placebom.
 • 33% pomembno zmanjšanje pojavnosti simptomov kašlja in prehlada pri otrocih, ki so jemali probiotike Lab4 in vitamin C.
 • 30% pomembno zmanjšanje pojavnosti odsotnosti iz šole pri otrocih, ki jemljejo probiotike Lab4 in vitamin C (P = 0,007). Število otrok z odsotnostjo zaradi kašlja in prehlada je bilo praktično prepolovljeno pri otrocih, ki so jemali probiotike Lab4 in vitamin C.
 • Število obiskov zdravnika(zaradi kakršnega koli razloga) se je z uporabo probiotikov Lab4 in vitamina C zmanjšalo za 43%.

 

Reference:

 

Garaiova I et al 2015.

 

Probiotiki in vitamin C za preprečevanje okužb dihal predšolskih otrok (ki obiskujejo vrtec): naključno kontrolirana pilotna študija.

 

European Journal of Clinical Nutrition 69: 373-379

 

Sestavine: sladilo (ksilitol), mikroorganizmi (Lactobacillus acidophilus CUL60 & CUL21, Bifidobacterium animalis subsp.Lactis CUL34 in Bifidobacterium bifidum CUL20), fruktooligosaharidi, naravne arome (jagoda, vanilija), sredstva proti strjevanju (silicijev dioksid, magnezijev stearat), vit.C (askorbinska kislina), natrijeva karboksimetil celuloza, hidroksipropilmetil celuloza.

 

Dnevni odmerek (1 tableta) v povprečju zagotavlja % priporočenega dnevnega vnosa: vitamin C 50mg 62,5%, fruktooligosaharidi (FOS) 200mg*, Lab4b konzorcij (Lactobacillus acidophilus (CUL60), Lactobacillus acidophilus (CUL21), Bifidobacterium bifidum (CUL20), Bifidobacterium animalis subsp.Lactis (CUL34)) 12,5 milijard * živih celic (bakterij). * = priporočen dnevni vnos ni določen.

 

Navodila za uporabo in priporočen odmerek: 1 tableta dnevno s hrano ali po navodilih zdravnika. Tableto je potrebno prežvečiti in ne pogoltniti!

 

Ne prekoračiti priporočenega vnosa. Ne nadomesti uravnotežene in raznolike prehrane. Hraniti izven dosega otrok, na sobni temperaturi in ne izpostavljati neposredni sončni svetlobi.

 

Ne uporabljati, če je varnostni ovoj pretrgan ali ga ni.

 

Uporabno najmanj do konca datuma: odtisnjenega na dnu embalaže.

 

Proizvajalec: ProVen Probiotics, Port Talbot SA12 7BZ, UK

Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se
Zapri