Norma Ljubljana 0590 45 500 Norma Maribor 02 320 40 22 Norma Celje 03 620 22 18 Norma Krško 07 492 51 51
ZA PRAVE GURMANE
IN ZDRAVOJEDCE
Največja izbira
Največja izbira in kakovost BIO IZDELKOV
na spletu v Sloveniji

20 minutna univerzalna paradižnikova omaka


Sestavine:
  • 1/3 skodelice oljčnega olja
  • 3/4 čajne žličke sveže mlete indijske kumine
  • 6 strokov česna, sesekljanega
  • 1/2 čajne žličke sveže mletega črnega popra
  • 1 velika rdeča ali rumena čebula, sesekljana
  • 10 srednje velikih zrelih paradižnikov (okoli 100 g), narezanih na koščke
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 in 1/2 čajne žličke rjavega sladkorja
  • 1/2 skodelice svežih začimb ali suhih (origano, timijan, bazilika, peteršilj, rožmarin)
  • 1 čajna žlička sladke paprike v prahu

Priprava:

  1. V kozici na srednjem ognju segrej olje, dodaj indijski kumin, črni poper in česen ter peci 30 sekund.
  2. Dodaj čebulo in peci 4-5 minut, dokler se čebula ne segreje in postane bledo zlata.
  3. Dodaj paradižnike, sol in sladkor ter kuhaj 10 minut. Vmes večkrat premešaj in s kuhalnico spasiraj paradižnike.
  4. Dodaj začimbe in papriko v prahu ter zmanjšaj temperaturo. Kuhaj še nadaljnjih 5 minut, dokler se omaka ne zgosti.

 

Omaka je primerna za polivko čez testenine ali kot dodatek raznim tortiljam, lazanjam in drugim jedem, ki zahtevajo paradižnikovo omako.

 

Natisni
S kljukico soglašate, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi vaše podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašate, da bomo vaše podatke profilirali in boste prejemali le e-novice, ki temeljijo na vaših osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se