Ajdova kaša z gobicami in timijanom

Sestavine:
- 1 skodelica ajde
- 2 skodelici vode
- 500 g ali več gob, narezanih na večje kose
- 1 sesekljan strok česna
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 žlici masla
- nekaj ščepcev timijana
- sol
- pest nadrobljenega pecorino sira
Za 2 osebi.
Priprava:
- Pečico segrej na 220 °C. V kozico daj ajdo in vodo, rahlo posoli ter pusti, da zavre. Odstrani z ognja ter pokrito pusti stati 10-15 minut.
- Medtem pripraviš gobe, tako da jih narežeš na večje kose ter dobro premešaš skupaj z oljčnim oljem, timijanom in ščepcem soli. Položi v pekač in v pečici peci približno 5 minut, da se gobice lepo popečejo.
- Ajdi dodaj maslo ter dobro premešaj. Na vrh naloži gobe, posipaj s pecorinom ter začini s soljo in timijanom, če še je potrebno.
Pojej z ljubeznijo!


