Ajdova kaša z gobicami in timijanom


Sestavine:
  • 1 skodelica ajde
  • 2 skodelici vode
  • 500 g ali več gob, narezanih na večje kose
  • 1 sesekljan strok česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici masla
  • nekaj ščepcev timijana
  • sol
  • pest nadrobljenega pecorino sira

Za 2 osebi.

 

Priprava:

  1. Pečico segrej na 220 °C. V kozico daj ajdo in vodo, rahlo posoli ter pusti, da zavre. Odstrani z ognja ter pokrito pusti stati 10-15 minut.
  2. Medtem pripraviš gobe, tako da jih narežeš na večje kose ter dobro premešaš skupaj z oljčnim oljem, timijanom in ščepcem soli. Položi v pekač in v pečici peci približno 5 minut, da se gobice lepo popečejo.
  3. Ajdi dodaj maslo ter dobro premešaj. Na vrh naloži gobe, posipaj s pecorinom ter začini s soljo in timijanom, če še je potrebno.

Pojej z ljubeznijo!

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se