Brezglutenski limonini keksi z makom


Sestavine:
  • Mokre sestavine:
  • 3 žlice limoninega soka
  • 3 1/2 čajne žličke naribane limonine lupine
  • 1 skodelica navadnega sojinega jogurta
  • 2 žlici kokosovega olja, topljenega pri sobni temperaturi
  • 1/2 skodelice kokosovega sladkorja
  • 1/4 skodelice kokosovega nektarja (ali javorjevega/agavinega sirupa)
  • Suhe sestavine:
  • 1 3/4 skodelice mešanice moke brez glutena
  • 1 skodelica mandljeve moke
  • 1/4 skodelice + 1 žlica koruznega zdroba
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 3/4 čajne žličke soli
  • 1 žlica maka ter nekaj za posip
  • 2 čajni žlički burbonske vanilje v prahu

Priprava:

  1. Pečico segrej na 180 °C. 2 pladnja pokrij s papirjem za peko in postavi na stran.
  2. V veliki posodi dobro zmešaj suhe sestavine, razen makovih semen. Postavi na stran.
  3. V srednje veliki posodi zmešaj limonin sok, limonino lupinico, jogurt in kokosovo olje. Dodaj sladko in nektar ter premešaj do gladke mase.
  4. V posodi z moko naredi luknjo in vanjo vlij mokro maso. Uporabi žlico in zmešaj sestavine. Na koncu vmešaj še mak.
  5. Naredi za žlico velike kekse in jih položi na pripravljena pekača, med njimi naj bo 5 cm prostora. V pečici peci 10 minut. Ko jih vzameš iz pečice jih pusti stati 2-3 minute, preden jih daš na pladenj, kjer se naj ohladijo do konca.

 

Veganski velikonočni keksi, ki jih ne boste pozabili. :-)

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se