Brezglutenski limonini keksi z makom
Sestavine:
- Mokre sestavine:
- 3 žlice limoninega soka
- 3 1/2 čajne žličke naribane limonine lupine
- 1 skodelica navadnega sojinega jogurta
- 2 žlici kokosovega olja, topljenega pri sobni temperaturi
- 1/2 skodelice kokosovega sladkorja
- 1/4 skodelice kokosovega nektarja (ali javorjevega/agavinega sirupa)
- Suhe sestavine:
- 1 3/4 skodelice mešanice moke brez glutena
- 1 skodelica mandljeve moke
- 1/4 skodelice + 1 žlica koruznega zdroba
- 1 žlica pecilnega praška
- 3/4 čajne žličke soli
- 1 žlica maka ter nekaj za posip
- 2 čajni žlički burbonske vanilje v prahu
Priprava:
- Pečico segrej na 180 °C. 2 pladnja pokrij s papirjem za peko in postavi na stran.
- V veliki posodi dobro zmešaj suhe sestavine, razen makovih semen. Postavi na stran.
- V srednje veliki posodi zmešaj limonin sok, limonino lupinico, jogurt in kokosovo olje. Dodaj sladko in nektar ter premešaj do gladke mase.
- V posodi z moko naredi luknjo in vanjo vlij mokro maso. Uporabi žlico in zmešaj sestavine. Na koncu vmešaj še mak.
- Naredi za žlico velike kekse in jih položi na pripravljena pekača, med njimi naj bo 5 cm prostora. V pečici peci 10 minut. Ko jih vzameš iz pečice jih pusti stati 2-3 minute, preden jih daš na pladenj, kjer se naj ohladijo do konca.
Veganski velikonočni keksi, ki jih ne boste pozabili. :-)


