Buča maslenka s kvinojo in črnimi olivami

Sestavine:
- 1 srednje velika buča maslenka
- oljčno olje za bučo
- ščepec suhega origana
- 150 g kuhane kvinoje
- 100 g feta sira
- 50 g pečenih pinjol
- 1 nariban korenček
- mali šopek drobnjaka
- sok 1/2 limone
- 1 rdeča paprika
- 50 g izkoščičenih črnih oliv
- 2 mladi nasekljani čebulici ali 1 manjši por
Za 2-4 osebe.
Priprava:
- Pečico segrej na 200 °C. Prepolovi bučo, ji odstrani semena in z ostrim nožem izreži meso.
- Obe polovici položi na pekač, pokapaj z oljčnim oljem, začini s sveže mletim črnim poprom, soljo in origanom ter peci 40 minut. Vzemi iz pečice, na pekač zraven buče dodaj narezano papriko in peci še 10 minut.
- Medtem zmešaj ostale sestavine. Vzemi pladenj iz pečice in previdno prenesi paprike k mešanici. Zmešaj in z žlico nadevaj pečeno bučo. Vrni v pečico še za 10 minut, nato postrezi.
Harmonija dopolnjujočih se okus te bo zapeljala. Pojej z ljubeznijo! :-)

