Buča maslenka s kvinojo in črnimi olivami


Sestavine:
  • 1 srednje velika buča maslenka
  • oljčno olje za bučo
  • ščepec suhega origana
  • 150 g kuhane kvinoje
  • 100 g feta sira
  • 50 g pečenih pinjol
  • 1 nariban korenček
  • mali šopek drobnjaka
  • sok 1/2 limone
  • 1 rdeča paprika
  • 50 g izkoščičenih črnih oliv
  • 2 mladi nasekljani čebulici ali 1 manjši por

Za 2-4 osebe.

 

Priprava:

  1. Pečico segrej na 200 °C. Prepolovi bučo, ji odstrani semena in z ostrim nožem izreži meso.
  2. Obe polovici položi na pekač, pokapaj z oljčnim oljem, začini s sveže mletim črnim poprom, soljo in origanom ter peci 40 minut. Vzemi iz pečice, na pekač zraven buče dodaj narezano papriko in peci še 10 minut.
  3. Medtem zmešaj ostale sestavine. Vzemi pladenj iz pečice in previdno prenesi paprike k mešanici. Zmešaj in z žlico nadevaj pečeno bučo. Vrni v pečico še za 10 minut, nato postrezi.

Harmonija dopolnjujočih se okus te bo zapeljala. Pojej z ljubeznijo! :-)

Natisni
S kljukico soglašaš, da podjetje Verasio d.o.o. uporabi tvoje podatke za namen pošiljanja informacij preko e-pošte. Vse o varovanju osebnih podatkov.

Želim prejemati le e-novice, ki so zame relevantne. S kljukico soglašaš, da bomo tvoje podatke profilirali in boš prejemal le e-novice, ki temeljijo na tvojih osebnih interesih. Primer: vabila na naša predavanja in delavnice v vam najbližji Normi. Vse o varovanju osebnih podatkov.
Napaka: vpišite svoje podatke
Da bi vam olajšali uporabo našega spletnega mesta, uporabljamo piškotke. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti o piškotkih.
Strinjam se